• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bitki Yapraklarındaki Dökülmelere Çözüm

Metin

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
16 May 2009
Konular
482
Mesajlar
487
MFC Puanı
10
Doğanın yıllık döngüsünde sonbaharla birlikte ağaçların yapraklarını dökmesi ve ilkbahara kadar dinlenmeye çekilmesi doğanın en değişmez kanunudur. Ancak evlerimizdeki bitkilerde de zaman zaman ani yaprak dökülmeleri olabilmektedir. Benjamin gibi bazı bitkilerin de sonbahardan etkilenip yapraklarını dökmesi normalken özellikle süs bitkilerinde bu durumun yaşanması bitkinin bakımında ya da ortamında bir takım sorunlar olduğunun belirtileri olabilir.

Bu durumda hangi sebeplerden şüphelenmek gerekir ?

Bitkiniz güneş ışığından yeterince faydalanamıyor olabilir. Bu yüzden bitkiyi daha aydınlık bir noktaya alarak dökülmelerin gidişatını kontrol ediniz.

Bitkilerin olduğu bölüm yeterince havalandırılmıyor olabilir. Bitkiler de aynı insanlar gibi taze hava olmadan yaşayamazlar. Havalandırma yeterli değilse , besleyemeyecekleri yapraklarını dökerler. Bu yüzden havalandırma konusu hayati önem taşır.

Bazı bitkiler kireçli sudan fazlasıyla etkilenmektedir. Toprakta biriken kireç tabakalar oluşturur ve topraktaki demiri örtüler. Bu durumda bitki artık topraktan demir çekemez ve yaprakları sararıp dökülür.

Sulama rejimini değiştirmek de dökülmelerin önlenmesinde önemlidir. Verdiğiniz su miktarı ya da sıklığı bitkinize fazla geliyor olabilir.
Bitkinizde mantar ve parazitler oluşmuş olabilir. Genellikle fazla ışık ve hava almayan yerde bulunan bitkilerde meydana gelen bu durum , şartların düzeltilmesiyle ve çiçekçilerden alacağınız ilaçlarla düzeltilebilir.

Son olarak da bitkileri coşturmak için verdiğiniz besinlerden söz etmek istiyoruz. Bu besinlerin her türlü bitkiye iyi geleceği kanısı ynalıştır. Bitkinizin ihtiyacının dışında yapılacak takviyeler , bitkide reaksiyonlara sebep olabilir. Bu durumda besini vermeyi bırakmalısınız.
 
Üst