• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bitkilerin İnsan Cesedi Yakınında Büyüdüğünde Garip Bir Şey Yaptığı Keşfedildi

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, ormanlardaki insan kalıntılarını bulmayı kolaylaştıracak izler olabilir. Bulunan ağaçlar ve çalı tepe taçları, orada insan kalıntısı olduğunun bir göstergesi sayılabilir.

Filmlerde ya da 3. sayfa haberlerinde öldürüldükten sonra ormana atılan cesetler görmüşsünüzdür. Peki, devasa ormanlarda insanların kalıntıları nasıl bulunur? Trends in Plant Science dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre ağaçlar ve çalılar, arama kurtarma ekiplerine insanların kalıntılarını bulmalarında yardımcı olabilir.
Futurism'in aktardığı habere göre insan kalıntıları çözündükçe etrafındaki toprağı, kökleri ve yaprakları değiştirerek "ceset çözünme adaları" oluşturuyor. Hatta bu değişiklikler, uzaktan da tespit edilebiliyor.

İnsan kalıntılarının yarattığı değişim​

orman, ağaç


Tennessee Üniversitesi'nde bitki bilimi profesörü olan araştırmanın kıdemli yazarı Neal Stewart Junior, "Küçük, açık alanlarda yaya devriyeler kayıp olan birini bulmada oldukça faydalı olabilir ancak Amazon gibi daha ormanlık ya da tehlikeli yerlerde bu pek mümkün değil. Bu da bizi insanın çözünümünün göstergesi olarak bitkilere bakmaya yönlendirdi" dedi.

Araştırmacılar, yeni ceset keşif tekniklerini Tennessee Üniversitesi'ndeki Antropoloji Araştırma Tesisi'nde test etmeyi planlıyorlar. Araştırmacılar, burada ceset çözünme adalarındaki değişiklikleri değerlendirecekler. Profesör Stewart, bu adaların en belirgin sonucunun, özellikle çözünme işleminin çok hızlı gerçekleştiği yaz aylarında, toprağa yayılmış fazla nitrojen olduğunu söylüyor.

orman


Tabii tam burada ortaya önemli bir sorun çıkıyor. Ormanlarda ölenler sadece insanlar olmuyor. Dolayısıyla ekibin, bu metabolik sürecin farklılaştığı noktaları da bulması gerekiyor. Profesör Stewart, bu konuyla ilgili olarak ise şunu söylüyor: "Sigara tiryakisi birinin kayıp olduğunu düşünelim. Bu durumda bu kişiler, bitkilerin yerkerini saptamasını kolaylaştıracak bir tepkiyi tetikleyebilecek kimyasal bir profile sahip olabilir. Ancak bu, şu an için zorlama bir fikir."

Belirli salınımlara bakması için drone'lar kullandığımızı düşünecek olursak sinyalleri motor uyarı ışığı olarak düşünebiliriz diyen Profesör Stewart, birisinin kayıp olabileceği yerlere uçabilirsek ve onlarca ya da yüzlerce kilometre karede verileri toplayabilirsek arama ekibini göndereceğiz en iyi noktayı bilebiliriz diyor.
 
Üst