• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Boncuk İşi Örtü

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
VMlQ7Z.png



12 adet kum boncuğu dizip birleştirerek boncuk işi çalışmasına başlıyoruz. Bunun ilk aşamasını yukarıdaki fotoğrafta görüyorsunuz. Hemen ardından, aşağıda göreceğiniz gibi bir adet 9 mm’lik (tercihe göre değiştirilebilir) çubuk boncuk ekliyoruz. Böyece bağlantı geçişini yapmış oluyoruz.


ZEL5BV.jpg



Çubuk boncuğun üzerine 5 adet kum boncuk takıyoruz. Bunları yaparken boncuk ipliği kullanıyoruz. Boncuk ipliği, naylonumsu yapıda, sağlam, kolay kopmayan, kolay görünmediği çin estetik duran bir nakış ipi. İsterseniz iki kat da kullanabilirsiniz, daha sağlam olur.


ERVO9z.png



Kum boncukları taktıktan sonra çubuk boncuktan geri dönüp ilk halkamızdaki kum boncuklardan birinin içinden geçiriyoruz. Yine aşağıdaki resimde bu aşamayı da görüyorsunuz.


pWR5Jr.png



Tekrar 1 çubuk, 5 kum boncuk takarak aynı işlemi yapıyoruz. Bu şekilde yıldız yapısının ikinci ayağına geçmiş olduk.


gWkPJO.png



12 tane çubuk boncuk ve üzerlerinde 5’er kum boncuk tamamlanınca görünüş olarak böyle oluyor. Bu sıra tamamlandığında ilk başladığımız boncuğun tepesindeki kum boncuğa ipimizi içten geçirerek getiriyoruz. Böylece aşağıdaki boncuk yıldız ya da çiçek motifini tamamlamış oluyoruz.


OLRrXn.png



Devam etmek için 18 kum boncuk ipe geçirip ilk 4. boncuktan geri dönüyoruz.


XXBbz5.png


8dl6j1.png



3 kum boncuk takıp hemen yanındaki çubuk boncuğun tepesindeki kum boncuktan geçiriyoruz. Yine bir bağlantı kurmuş olduk böylece.


7NoBjl.png



Tüm boncuk aralarında aynı işlemi yaptığımızda böyle gözüküyor. İpimizi ilk yaptığımız şeklin tam ortasındaki iki kum boncuğa içten geçirerek ilerletiyoruz.


292Obd.png



Devam etmek için bu sefer de 1 çubuk boncuk ve 15 kum boncuk takıyoruz ipimize.


N15LmL.png



İpimizi kum boncukların ilkinin içinden geçiriyoruz.


nWAbn5.png



Tekrar 1 çubuk boncuk takıyoruz ve yanındaki kum boncukların ortasında bulunan 2 kum boncuktan birden geçiriyoruz.


8dl6BA.png



Bu son sırayı tamamladığımızda ilk şeklimiz bitmiş oluyor.


okAdBQ.png



Peki bir motif diğerine nasıl bağlanıyor? Önce 1 çubuk, 7 kum boncuk takıyoruz ipimize. Ekleyeceğimiz motifin halka kısmının tam ortasındaki 2 kum boncuktan geçiriyoruz.


Pr57X7.png



Tekrar 6 kum boncuk ekliyoruz. Kum boncukların birincisinden geri dönüyoruz.


r2g0A1.jpg



Tekrar 1 çubuk boncuk takıp motife devam ediyoruz. İki yerden birleştiriyoruz. Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi iki boncuk işleme motif birbirine güzelce bağlanmış oluyor.


Pr5787.jpg



İstediğimiz kadar motif oluşturarak birbirine yukarıda anlatılan şekilde bağlıyoruz ve örtümüzü büyütebiliyoruz. 7 motif birbirine bağlandığında aşağıdaki resimde gördüğünüz boncuk işi örtü ortaya çıkmış oluyor.



mkGXV2.jpg
 
Üst