• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Boyun, koltuk altı, üst gövde ve göz çevresinde et beni varsa...

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Boyun, koltuk altı, üst gövde ve göz çevresinde et beni varsa...
pGoRnq.jpg

Şişmanlık, hamilelik, menopoz ve hormon hastalıkları, et benlerinin çoğalmasına sebep olabiliyor. Uzmanlar, et benleri ip bağlayarak düşürme, bene asitli ilaç sürme gibi yaklaşımlarla ilgili önerilerde bulunuyor.

Dr. Emrah Çinik, sık görülen et benleri hormonal bozukluk sebebi olduğunu belirtti. Dr. Emrah Çinik, "Genetik yapımıza ve aile öykümüze göre benlerin üçte biri doğuştan, üçte ikisi ise sonradan gelişiyor. İnsanlar benlerin çoğunun doğuştan olduğunu sonradan gelişenlerin sakıncalı olabileceğini düşünüyor. Oysa kişide yaklaşık olarak 30 yaşına kadar yeni ben gelişimi devam edebiliyor" dedi.

DAHA ÇOK 30-40 YAŞINDAN SONRA ORTAYA ÇIKIYOR

İHA'nın haberine göre; cilt ile aynı renkte oluşan et benlerinin ise daha çok 30-40 yaşından sonra görüldüğünü ifade eden Dr. Emrah Çinik, "Şişmanlık, hamilelik, menopoz ve hormon hastalıkları et benlerinin çoğalmasına sebep olabilir. Et benler hastayı rahatsız ediyorsa, çok kısa bir işlem ile alınmaları mümkün. En çok boyun, koltuk altı, üst gövde ve göz çevresinde ortaya çıkar. Radyofrekans, kriyoterapi ve cerrahi olarak kolayca tedavi edilebilirler" diye konuştu.

EĞER ET BENLER ÇOKSA VE YAYGINSA...

Et benleri çok fazla sayıda ve yaygınsa, hastada bağırsak polipleri ve hormon bozukluğunun mutlaka araştırılmasını öneren Dr. Emrah Çinik, şunlara dikkat çekti: "Diyabetli kişilerin boyun kenarında, kasıklarında ve koltuk altlarında gördüğümüz et benleri sürtünme ve kaşıma nedeniyle kanama, kopma yapacak olursa risk oluşturur. Bunlar çok büyümeden dermatoloji hekimi tarafından alınmalı. Bu et benleri ip bağlayarak düşürmeye çalışmak, asitli ilaç sürmek doğru olmayan yaklaşımlardır
.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Babamda çok var, bazıları oldukça büyük. ama hiç bir şikayeti olmadı şimdiye kadar....
 
Üst