• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

BÜLENT ARINÇ'TAN AKP HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA !

Üyelik Tarihi
10 Mar 2015
Konular
47
Mesajlar
203
MFC Puanı
120
AKP çözülmeye başladı.. Arınç gelecekte neler olacağının örneği

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:
"Siyasette hangi kademeler varsa; parlemento içinde ve dışında bu görevlerde bulundum. 3 dönem meselesi ben meclis başkanıyken bir tüzük değişikliğiyle gerçekleşti. Etik olarak ve prensip olarak bunun doğru olduğuna inandım. Çünkü siyasetin dip yaptığı bir dönemde biz partimizi kurduk. Fakat ben 2011 seçimlerinde, 2015'i beklemeden dahi 'Artık benim son dönemim, tekrar adaylığımı koymayacağım' demiştim. O zaman 3 dönem yasağı vardı ve bunu Cemil Çiçek'in tabiriyle 'bir ayıpsız ayrılığa' benzetmiştik" dedi. Verdiğim sözü ttutmam gerekir, ben böyle bir insanım.
Şimdi 3 dönem yasağı kalkıyor. çok garip dir dönemdeyiz. 3 aylık milletvekili arkadaşlarımız var; 3. dönemini bu vesileyle doldurmuş durumdaklar. 1 dönem geçtiği için 3 dönemliklerin yasağı kalkmış oldu. İlginç ama biraz da gülünç bir tablo ortaya çıktı. Yarınki büyük kongremizde bir tüzük tadilatıyla bu olması gereken duruma getirilecek.

"PARTİNİN YENİLENMESİ LAZIM"

Aktif siyasete ara vereceğim. Ama siyaset bizim yaşam tarzımızdır, yine görüşlerimi ifade edeceğim. 3 dönem kuralının faydalı olduğunu göstermem için bunu uygulamam lazım. Partilerin yenilenmeye ihtiayacı var. İnsanlar şöyele düşünürler: Adam bir yere oturdu kalkmıyor, kalksa da sıra bize de gelse. Bunu yüzüme karşı söylemese bunu içinden geçirdiğini görebiliyorum.

"BAŞKA SEBEPLERİ DE OLABİLİR"

Başka sebepleri de olabilir ama bu sebepleri konuşmanın, toplumda farklı bir şekilde anlaşılmasının bir anlamı yok. Siyasette herkes birbirinin ayağına basmak ister; herkes sözlerden farklı anlamlar çıkarmak ister. Herkes "senin hedefin belki de budur" diyebilir. Özellikle bu fitne günümüzde çok fazla kaynıyor. Trollerden bahsedebilirim size, bazı gazetelerde kümelenenmiş haysiyet cellatlarından bahsedebilirim. Eğer bu fitneler benim partime, liderime zarar verecek duruma gelmişse bizim yapacağımız, Erbakan'ın bize öğrettiği gibi mücadele etmek ve kavga etmek yerine, bir kenara çekilmektir.

'BİZLERE DEKOR OLARAK DAVRANAMAZLAR'

AKP'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine çağrılmayan, yarınki kongreye ise davet edildiği halde katılmayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili de konuşan Bülent Arınç, "Bizlere dekor olarak davranamazlar. Abdullah Bey'i de, beni de miting malzemesi, açılış malzemesi haline getiremezler" ifadelerini kullandı. Günün birinde Abdullah Gül'e görev verilmesi ve "çağrı yapılması" halinde geri döneceğini iddia eden Arınç, bunun da telefonla ya da sosyal medya üzerinden yapılamayacağını, bir "çağrıcı"ya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Arınç, "Böyle kıytırık davetlerle bu işler olmaz" dedi. Abdullah Gül'ün "paralel yapıyla gereken mücadeleyi vermediği" için gözden çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Arınç, "Şu ana kadar Abdullah Gül'e parti içerisinde bir görev düşünülmediğini ben anlıyorum, inşallah seçimlerden sonrasını partililerimiz planlarlar" dedi.
 
Üst