• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
10 Haziran 2014

Ankara Tava
FIRINDA-KOLAY-ANKARA-TAVA-NASIL-YAPILIR%20(14).jpg

Malzemeler

500 gr. kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.
Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------

Cacık
images

Malzemeler

2 adet Salatalık
2 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
4 dal Dere otu
3 diş Sarımsak
1 su bardağı Su
Tuz


Yemeğin Tarifi
1. Salatalıklar yıkanır, soyulur, rendelenir.

2. Sarımsak tuz ile dövülür, yoğurta katılır, su ilave edilir. (Boza kıvamında olması gerekir.)

3. Rendelenmiş salatalıkların üzerine dökülür, karıştırılır.

4. Kaselere alınır, üstlerine kıyılmış dere otu serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.

-----------------------------------------------------------------------

Tulumba Tatlısı
Tulumba-tarifi.jpg

Malzemeler

2,5 su bardağı su
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
5 adet yumurta
Tuz

Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ

Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yemeğin Tarifi
Şerbeti hazırlarken, şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Kenara alın.

Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karşıtırarak pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra ateşten indirin. Ilınınca yoğurun, yoğururken içine teker teker hamura yedire yedire yumurtaları kırın. En son 1 kahve fincanı su katın. Tekrar karıştırın. Varsa tulumba tatlısı kalıbına yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.

Kızartma tenceresindeki yağı kızdırın. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin. Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın. Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın. El kevgiriyle yağını süzerek alıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın.

Afiyet Olsun


 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
11 Haziran 2014
etlitaze-fslye.jpg

Etli Taze Fasulye

Malzemeler

350 gr Dana kuşbaşı
1 Tatlı kaşığı Domates salçası
1 kg Ayşekadın fasulye (taze)
2 adet Domates (orta boy)
50 gr Margarin
1 kase Tuz
1.5 çay kaşığı Soğan (soğan)
10-15 adet Karabiber


Yemeğin Tarifi
Taze fasulyenın her iki tarafındaki kılçıklarını ayıklayınız, bir orta kesiniz ve iyice yıkayınız ve süzünüz. Soğanı yemeklik doğrayıp margarinde salça ile birlikte öldürünüz. Kıymalı yapıyorsanız kıyamayı da katarak ve tahta kaşıkla ezerek tane tane olmasını sağlayarak pişiriniz. Eğer kuşbaşı kuzu ile yapıyorsanız kavrulmuş salçalı soğana etleri katınız ve harlı ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavurunuz ve üzerine yarım bardak kaynar su ilave ederek kısık ateşte 30-45 dakika pişiriniz. Bu işler bittikten sonra fasulyeleri etlerim kavrulduğu tencereye koyunuz ve üzerine kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış orta büyüklükte doğranmış domatesleri yayınız. Tuz ve karabiber ilavesinden sonra 1,5 bardak sıcak su ilave ederek pişiriniz. Önemli not: Eğer bu yemeği düdüklü tencerede yapacak iseniz bütün malzemeyi etler dahil çigden tencereye koyunuz. Katiyen su ilave etmeyiniz. Düdüklü buharı kaçırmadığından fasulyenin kendi suyu kafi gelecektir.
----------------------------------------------------------------------------
spagetti_napoliten.jpg

Spagetti Napoliten

Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı tuz
300 gr spagetti
1 su bardağı domates
25 gr rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri


Yemeğin Tarifi
Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Domatesleri ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve biberi katıp, karıştırın. Tencereyi ateşten alın.
Bir başka tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pişirin. Bir süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alın. Kalan margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip, gerekirse ekleyin. Soğanlı konkase domatesi katın. İki dişli çatalla, makarnaları kırmadan karıştırın.
Spagetti napoliteni, yanında ayrıca rendelenmiş peynirle birlikte sıcak olarak servis yapın.
----------------------------------------------------------------------------
balli-karisik-meyve-hosafi.jpg

Karışık Komposto

Malzemeler

1/2 kg. Mevsim meyvesi
1,5 su bardağı Tozşeker
5 su bardağı Su
Karanfil


Yemeğin Tarifi
Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın. Şekeri ve suyu kaplara paylaştırın. Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar karanfili ekliyen, meyveler yamuşayıncaya kadar pişirin. Meyveler ve suları bir araya koyun. Soğuyunca servis yapın.


Afiyet Olsun

 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
12 Haziran 2014

yemektarifi__.jpg

Tas Kebabı

Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.5 bardak Su


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
-------------------------------------------------------------------
1300914103_400.jpg

Pirinç Pilavı

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz


Yemeğin Tarifi
Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
-------------------------------------------------------------------
12932306445639428_400.jpg

Krem Şantili Meyve Salatası

Malzemeler

taze meyveler
şeker
limon suyu
su
krem şanti

Yemeğin Tarifi
Mevsimin taze meyvelerinden eşit miktarlarda alın. Meyveleri yıkayıp, kurulayın. Gerekiyorsa kabuklarını soyun. Sap ve çekirdeklerini çıkartın. Varsa odunsu parçalarını kesip atın. Meyveleri eşit boyutlarda doğrayın. Şurubu hazırlamak için şeker, limon suyu ve suyu bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda soğumaya bırakın. Doğranmış meyveleri bir kaseye koyup, üzerlerine şurubu dökün. Dilerseniz 1-2 çorba kaşığı likör ilave edin. Meyveleri şurubun içinde serin bir yerde tercihen birkaç saat dinlendirin. Meyve salatasının servis yapılacağı bardak ya da kaseleri buzdolabında iyice soğutun. Şurupta dinlendirilmiş meyveleri karıştırıp, süzdürerek kaseleri aktarın. Üzerlerine şuruptan 1-2 çorba kaşığı döküp, krem şanti ile birlikte servis yapın.


Afiyet Olsun
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
13 Haziran 2014
fft64_mf1055258.Jpeg

İzmir Çorbası


MALZEMELER


3 çorba k. pirinç
1 çay b. buğday
1 su b. et suyu
su
tuz


TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
yarım limon
1 yumurta
2 çorba k. un


ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan
1 çorba k. tereyağı


HAZIRLANIŞI


Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz.
Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.


Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz.
Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.
Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz.
Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
------------------------------------------------------------------------------------

rostokofte.jpg

Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)


Malzemeler
750 gr Orta Yağlı Kıyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1/2 Çay Bardağı Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sıvı Yağ
Alüminyum Folyo


Yemeğin Tarifi
Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları,
tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım.
Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım.Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım.
Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım.Bu arada su dolu bir tencerenin
içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım.Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım.Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak
konserve bezelyelerle karıştıralım.Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim.
Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim.
Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım.Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim.
Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım.Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.
----------------------------------------------------------------------------

1302370748_400.jpg

Pirinç Pilavı



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz


Yemeğin Tarifi
Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir.
10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin.
Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun

 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
14 Haziran 2014
izmirkofte.jpg

İzmir Köfte

Malzemeler

500 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
4 dilim ekmek içi
5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
4 adet patates

Sosu için;2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
tuz

Yemeğin Tarifi
Yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurup yumurtayı da ekleyin. Harçtan parçalar alıp oval şekil verin. Patatesleri yuvarlak kesin ve yağda kızartın. Aynı yağda köfteleri de kızartıp her ikisinide fırın tepsisine alın. Başka bir yerde unu ve yağı kavurun. Salça, su ve tuz ekleyip köftelerin üzerine dökün..
----------------------------------------------------------------------------
53503-3-4-19c78.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

Malzemeler

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

Yemeğin Tarifi
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
----------------------------------------------------------------------------
24.jpg

Samsa Tatlısı

Malzemeler

2 su bardağı Un
150 gr. Margarin
2 adet Yumurta
4 su bardağı Su
2 su bardağı Ceviz (çekilmiş)
1/4 adet + 3 damla Limon suyu
5,5 su bardağı Şeker
1/2 çay kaşığı Tuz

Yemeğin Tarifi
Bir tepside un, yumurta, 1 bardak su, 3 damla limon ve tuzu karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane ile açarak içine margarini yerleştirin. Hamuru, yağı örtecek şekilde katlayarak, merdane ile hafifçe dövün. Hamuru kare şeklinde, 1 cm kalınlıkta açın, tekrar katlayın. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra, işlemi tekrarlayın. 1 cm kalınlıkta açtığınız hamurun üzerine, ince bir şerit halinde cevizi serpin. Hamurunuzu 3 cm kalınlıkta ve 4 cm eninde olacak şekilde katlayın ve boy boy kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek, dilimleri birer birer tepsiye dizin. Orta dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ayri bir tencerede surup malzemesini (3 bardak su, 5,5 bardak seker ve 1/4 limonun suyu) karıştırın ve kaynatın. Sıcak tatlınızın üzerine, soğuk şerbet dökerek servis yapın. (4 kişilik)

Afiyet Olsun
 

Melek11

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Haz 2014
Konular
14
Mesajlar
68
MFC Puanı
0
Ellerinize sağlık diyelim pişirsenizde bizlerde yesek afiyetle iyi olur
 

Melek11

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Haz 2014
Konular
14
Mesajlar
68
MFC Puanı
0
Benim yaprak sarması patates köftesi şuan, pişcek duruyo sarmalar, patateste haşlansın bekliyorum hazırlmaya geçicem
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
15 Haziran 2014
pureli-dalyan-kofte.jpg

Rosto Köfte

Malzemeler
500 gr. Kıyma
2 adet Soğan
10-12 dal Maydonoz
3 dilim Ekmek içi
1 adet Yumurta
2 çorba kaşığı Kırmızı şarap
2 diş Sarımsak
1 çorba kaşığı Sıvı yağ
3-4 adet Domates
1/2 su bardağı Et suyu
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın. Yumurtayı küçük bir kasede iyice çırpın. Kıyma, soğan, maydanoz, ekmekiçi, yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp yoğurun. Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Kıymalı karışımı kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.Sosu hazırlamak için; bir çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. 1 adet Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun. Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış 5-6 dal maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın. Sıcak domates sosunu üzerine dökün. Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
-----------------------------------------------------------------------------
barbunya+2.jpg

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki


Malzemeler
2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz

Yemeğin Tarifi
1. Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür.

2. Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur.

3. Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır.

4. Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

5. Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.

-----------------------------------------------------------------------------
tel_kaday%C4%B1f_pembe_tatlar_fincanda_tel_kaday%C4%B1f.JPG

Tel Kadayıf

Malzemeler
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
250 gr tereyağı veya margarin
250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
750 gr şeker
4 bardak su

Yemeğin Tarifi
Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir.)
Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür.) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir.)
Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler. Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler.

AFİYET OLSUN
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
16 Haziran 2014
2Q==

Mercimek Çorbası

Malzemeler

200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

Yemeğin Tarifi
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
-------------------------------------------------------------------------------------
pilav_ustu_tavuk.jpg

Tavuk Döner

Malzemeler
12 kg 720 gram Derili bonfile
120 gram Süt
6 gram Baharat
180 gram S.Yağ
600 gram Patates
15 gram Tuz

Yemeğin Tarifi
Tavuklar enlemesine açılır, soğan suyu, sıvı yağ, 5 adet yumurta sarısı, krema,yoğurt ve baharatlar hepsi beraber karıştırılıp, çırpılır. Tavuklar bu sosda 1 gün yatırılarak döner ocağına takılır. İnce kesilerek servis yapılır.
-------------------------------------------------------------------------------------
get_large_image_pilav.php

Pirinç Pilavı

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz

Yemeğin Tarifi
Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.



Afiyet Olsun
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
17 Haziran 2014
986418b71de297d51c477af1271a9dcf_1263542196.jpg

Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

Yemeğin Tarifi
Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
-------------------------------------------------------------------------------
firinda-et.jpg

Fırında Et

Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti
Tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı salça

Yemeğin Tarifi
Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.
Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.
-------------------------------------------------------------------------------
Ali-Pasa-Pilavi.jpg

Ali Paşa Pilavı

Malzemeler

2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz

Yemeğin Tarifi
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
.Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun

 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
18 Haziran 2014

hasta_corbasi.jpg

Tavuk Suyu Çorba

Malzemeler

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

Yemeğin Tarifi
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
----------------------------------------------------------------------------
images

Tavuk Roti

Malzemeler

1 adet Tavuk
Yoğurt
Salça
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Tavuk parçalanmadan haşlandıktan sonra fırın tepsisine alınır ve üzerine salça, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışım sürülerek fırında üzeri kızarana dek pişmesi sağlanır.
----------------------------------------------------------------------------
677424218750.jpg

Üzümlü Pilav

Malzemeler

450 gram Pirinç
90 gram Kuru üzüm
90 gram Margarin
9 gram Tuz

Yemeğin Tarifi
Pirinç yıkanır ve süzdürülür. Kuru üzüm sıcak suda ıslanır. Sudan çıkarılır pirinç margarin ile kavrulur. Suyu verilir ve üzümü ilave ederiz. Demlendikten sonra sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun

 

Melek11

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Haz 2014
Konular
14
Mesajlar
68
MFC Puanı
0
Sen abi pişir biz yemeğe gelelim olurmu tavuk özellikle istediğim
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
19 Haziran 2014


Z
sade-ezogelin-corbasi_1361531862.jpg

Ezogelin Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

----------------------------------------------------------------------------
eksili-kofte.jpg

Ekşili Köfte

Malzemeler

Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Terbiyeli ekşili köfte: Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.
Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırın. Hazırladığınız terbibeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
----------------------------------------------------------------------------
patatesli-kol-boregi.jpg

Patatesli Kol Böreği

Malzemeler

150 gr. Tereyağı
4 adet Soğan
4 adet Yufka
1 kg. Patates
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup para şeklinde doğrayın. Tereyağının yarısını bir tavada eritin, soğanları yağda öldürün, paatatesleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.Bir fırın tepsisinin dibini yağlayın. Yufkaların bir ucunu harçla doldurun, kıvırarak kalem gibi sarın. Rulo yaptığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Kalan yağı eritip tepsideki yufkaların üzerine gezdirin.180 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet Olsun
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
20 Haziran 2014
2Q==
kirmizi-mercimek-corbasi-8.jpeg

Mercimek Çorbası

Malzemeler

200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

Yemeğin Tarifi
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
----------------------------------------------------------------------------
images

Tavuk Döner

Malzemeler

12 kg 720 gram Derili bonfile
120 gram Süt
6 gram Baharat
180 gram S.Yağ
600 gram Patates
15 gram Tuz

Yemeğin Tarifi
Tavuklar enlemesine açılır, soğan suyu, sıvı yağ, 5 adet yumurta sarısı, krema,yoğurt ve baharatlar hepsi beraber karıştırılıp, çırpılır. Tavuklar bu sosda 1 gün yatırılarak döner ocağına takılır. İnce kesilerek servis yapılır.
----------------------------------------------------------------------------
ic-pilav.jpg

İç Pilav

Malzemeler

400 gr Pirinç
100 gr tereyağı
40 gr Çam fıstığı
50 gr Soğan
200 gr Kuzu ciğeri
2 bardak Et suyu
1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
40 gr Kuşüzümü
1 demet Dereotu

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletin. Dereotunu ince kıyın.
Kuşüzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın.
Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
İlk olarak iç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, öldürün. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. 3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın.
Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Ateşi iyice kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.
Demlenme aşamasında sonra dereotu ile karıştırıp servis edebilirsiniz

Afiyet olsun!

 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
21 Haziran 2014
9k=

Tavuk Suyu Çorba

Malzemeler

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

Yemeğin Tarifi
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
----------------------------------------------------------------------------
rotibldrcnkzartmasi.jpg

Tavuk Roti

Malzemeler

1 adet Tavuk
Yoğurt
Salça
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Tavuk parçalanmadan haşlandıktan sonra fırın tepsisine alınır ve üzerine salça, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışım sürülerek fırında üzeri kızarana dek pişmesi sağlanır.
----------------------------------------------------------------------------
kus_uzumlu_pilav_h560.jpg

Üzümlü Pilav

Malzemeler

450 gram Pirinç
90 gram Kuru üzüm
90 gram Margarin
9 gram Tuz

Yemeğin Tarifi
Pirinç yıkanır ve süzdürülür. Kuru üzüm sıcak suda ıslanır. Sudan çıkarılır pirinç margarin ile kavrulur. Suyu verilir ve üzümü ilave ederiz. Demlendikten sonra sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun


 
Üst