• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
2 Nisan 2019 Bugün Ne Pişirsem

NZ0WAk.jpg

Nar Ekşili Tahıl Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
6 su bardağı tavuk suyu
6 yaprak karalahana
1 tutam kimyon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 Yemek kaşığı nar ekşisi

m160112_fceb4.jpg

Zeytinyağını tencerede ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun ardından salça ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra suyu ekleyin ve kaynayınca buğday, mercimek, ince doğranmış kara lahana ve baharatları ilave edin.
Ocağı kapattıktan sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis edin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Baharatlı Tavuk Güveç Tarifi
zJEkyB.jpg


m160112_a8df6.jpg

15 Adet Arpacık Soğan
1 Su bardağı Bezelye
3 Adet Domates
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Çay kaşığı Kekik
4 Adet Kemiksiz Tavuk But
1 Çay kaşığı Köri
3 Adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Zerdeçal
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, kabaca doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyin, çevirip soyulup doğranmış domatesi ekleyin. Son bir tur daha kavurun ve bezelye ile baharatları ekleyin.Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

m160112_d2c69.gif
 
Üyelik Tarihi
3 Haz 2013
Konular
112
Mesajlar
2,254
MFC Puanı
2,610
Bir tek salata güzel gözüküo :D
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Terbiyeli Mercimek Çorbası
ROo1ja.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte
7ybBEY.jpg

m151102_7173b.jpg

Köfte İçin;
500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
Sos için;
5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

m151102_4529e.jpg

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.İsteğe göre şişe dizilir.Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Cacık
HsCLJN.jpg


m160112_a8df6.jpg

1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir karıştırma kabında salatalık, yoğurt ve yeşillikleri karıştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bir cacık olmasını isterseniz buz da koyulabilir.
NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa karıştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.

nMgdvg.jpg
 
Üyelik Tarihi
3 Haz 2013
Konular
112
Mesajlar
2,254
MFC Puanı
2,610
Bugünkü menüde cacık tuttu :p digerleride güzel gözüküo
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
4 Aralık 2019 Çarşamba Bugün Ne Pişirsem ?

Sebzeli Yulaflı Çorba

6yl34W.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Öncelik olarak patates,havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.Yulafıda koyun.İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.
***********************************************************************
Palamut Tava Tarifi


****************************************************************************************************

IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
21 Aralık 2019 Cumartesi Bugün Ne Pişirsem ?
Terbiyeli Mercimek Çorbası

ROo1ja.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
***********************************************************************************************************

Baharatlı Tavuk Güveç Tarifi
zJEkyB.jpg


m160112_a8df6.jpg

15 Adet Arpacık Soğan
1 Su bardağı Bezelye
3 Adet Domates
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Çay kaşığı Kekik
4 Adet Kemiksiz Tavuk But
1 Çay kaşığı Köri
3 Adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Zerdeçal
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, kabaca doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyin, çevirip soyulup doğranmış domatesi ekleyin. Son bir tur daha kavurun ve bezelye ile baharatları ekleyin.Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
***********************************************************************************************************

Sumaklı Taze Soğanlı Pilav
6ylW2l.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 çorba kaşığı tane sumak
3 yemek kaşığı tereyağı
6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinci ılık su ve tuz ile ıslatıp 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayıp süzün. Suyu bir tencereye alın ve sumak tanelerini bir taşım kaynatın.Pirinci tereyağında kavurun. Pirinç beyazlaşınca ince kıyılmış soğan ve dereotunu ilave edin. Sumak tanelerini süzüp suyu da pirincin üzerine ekleyin. Tuzunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekince pilavınız hazır.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Sebzeli Yulaflı Çorba
6yl34W.jpg


0Q6WG1.jpg

2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

efj1iG.jpg

Öncelik olarak patates,havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.Yulafıda koyun.İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kadınbudu Köfte
OyZZb0.jpg


0Q6WG1.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

efj1iG.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

22HYST.jpg

Mevsim Salatası

0Q6WG1.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

efj1iG.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

v5xt9t.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
18 Eylül 2020 Bugün Ne Pişirelim?

QnYwFo.jpg

Tas Kebabı

Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.5 bardak Su


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin. Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın. Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
-------------------------------------------------------------------
kTCCpY.jpg

Pirinç Pilavı

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz


Yemeğin Tarifi
Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
-------------------------------------------------------------------
4pBgnI.jpg

Krem Şantili Meyve Salatası

Malzemeler

taze meyveler
şeker
limon suyu
su
krem şanti

Yemeğin Tarifi
Mevsimin taze meyvelerinden eşit miktarlarda alın. Meyveleri yıkayıp, kurulayın. Gerekiyorsa kabuklarını soyun. Sap ve çekirdeklerini çıkartın. Varsa odunsu parçalarını kesip atın. Meyveleri eşit boyutlarda doğrayın. Şurubu hazırlamak için şeker, limon suyu ve suyu bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda soğumaya bırakın. Doğranmış meyveleri bir kaseye koyup, üzerlerine şurubu dökün. Dilerseniz 1-2 çorba kaşığı likör ilave edin. Meyveleri şurubun içinde serin bir yerde tercihen birkaç saat dinlendirin. Meyve salatasının servis yapılacağı bardak ya da kaseleri buzdolabında iyice soğutun. Şurupta dinlendirilmiş meyveleri karıştırıp, süzdürerek kaseleri aktarın. Üzerlerine şuruptan 1-2 çorba kaşığı döküp, krem şanti ile birlikte servis yapın.


Afiyet Olsun
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
20 Eylül 2020 Bugün Ne Pişirelim ?
kXk4JJ.jpg

Tel Şehriye Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Kadınbudu Köfte
OyZZb0.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

m160112_fceb4.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Havuçlu Yoğurtlu Salata
Eyqq1n.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
400 gram havuç (4-5 adet orta büyüklükte)
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı iç ceviz

m160112_fceb4.jpg

Havuçları yıkayıp, kabuklarını kazıyın, incecik rendeleyin.
Yoğurdu mayonezle karıştırın,Sarımsağı, cevizi ve rendelenmiş havuçları ilave edin,
İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Terbiyeli Mercimek Çorbası

ROo1ja.jpg

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hasanpaşa Köftesi

rOp4zB.jpg


m160112_a8df6.jpg

4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su



Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Muhallebili Revani

g985DQ.jpg

m160112_a8df6.jpg

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Muhallebi için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı toz şeker

m160112_fceb4.jpg

Revani hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Hamuru için gerekli malzemeleri karışıma ilave edip iyice karıştırın. Karışımı; yağlanmış fırın tepsisine döküp 175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki parça revaniyi de şerbetle ıslatın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş çikolata ve Türk kahvesi serpip servis yapın.


Afiyet Olsun
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

20 Temmuz 2022 Çarşamba Bugün Ne Pişirsem ?

Erişteli Yoğurt Çorbası

N1yBL5.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
***************************************************************************************************

Bahçıvan Kebabı

Oyk87P.jpg


m160112_a8df6.jpg

600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr tereyağı
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.5 bardak Su

m160112_fceb4.jpg

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
***************************************************************************************************

jQLlmr.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.

8wl4kzu.gif
 
Üst