• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bulaşık süngeri ne işe yarar ?

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Bulaşıkları yıkamak için kullandığınız süngerin çok daha fazla konuda yardımcınız olduğunu biliyor muydunuz?


Boya yaparken sünger kullanabilir ve kolayca pürüzsüz bir boya elde edebilirsiniz. Boyadığınızda yerdeki dalgalanmaları yok etmek için boya uygulanan yüzeye birkaç damla su damlatıp sünger ile boyayı dağıtın. Özellikle iki renkli boya yaparken daha yumuşak geçişler yaratabilirsiniz.

Tohumları çimlendirmek için sünger kullanabilirsiniz. Daha fazla su almayana kadar süngerin üzerine su dökün ve tohumları serpin. Güneş alan bir lokasyonda fazla beklemeden tohumlarınızı çimlendirebilirsiniz. Ardından saksılara alabilirsiniz.

Buzdolabındaki kokulardan kurtulmak için biraz karbonat ve bir parça sünger işinizi görür. Islak süngerin üzerine bir tutam karbonat serpin ve buzdolabının içerisinde bir köşeye yerleştirin. Kötü kokuları yok ettiğini göreceksiniz.

Kedinizin/köpeğinizin tüylerini halıdan veya koltuğunuzdan çıkaramıyor musunuz? Islak bir süngeri yavaşça tüylenen yüzeye sürün. Tüylerin kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Buzdolabına koyduğumuz sebzeler sebzeliğin tabanında biriken nem yüzünden daha hızlı çürür. Sebzeliğin altına yerleştireceğiniz ve ıslandıkça değiştireceğiniz bir sünger ile sebzelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Alıntı
 
Üst