Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Burçak Bisküvili Sarma Lokum Tarifi
Burçak Bisküvili Sarma Lokum Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
50 gr margarin veya tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya
Dış kaplaması için;
1 paket burçak bisküvi
İç kreması için ;
1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti ister sade ister kakaolu farketmez. Ben kakaolu kullandım çok güzel oldu
İsteğe bağlı dövülmüş ceviz veya fındık
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
50 gr margarin veya tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya
Dış kaplaması için;
1 paket burçak bisküvi
İç kreması için ;
1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti ister sade ister kakaolu farketmez. Ben kakaolu kullandım çok güzel oldu
İsteğe bağlı dövülmüş ceviz veya fındık
Burçak Bisküvili Sarma Lokum Tarifi Yapılışı
İlk olarak muhallebi yapılır. Süt, un ve şeker pişirilir. Pişince ocaktan alınır içine margarin ve vanilya eklenir mikserde iyice pürüzsüz bir hal alana kadar devam edilir.
Mutfak robotunda bisküvi toz haline getirilir. Kare fırın tepsisine yağılı kağıt serilir üstüne toz halindeki bisküvi serpilir. Üstüne muhallebi eşit şekilde serilir. Yarım saat soğumaya bırakılır. Soğuk süt ve kremşanti çırpılır. Soğuyan muhallebinin üstüne serilir. Dolapta soğumaya bırakılır. İsterseniz en üstüne ceviz, fındık veya antep fıstığı koyabilirsiniz. Yaklaşık ben 2 saat sonra kolayca rulo yaptım dağılmadı kırılmadı. Hemen yenilebilir. İsterseniz 1 gun önce yapıp diğer gün misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Gerçekten çok çok güzel bir tarif.
Mutfak robotunda bisküvi toz haline getirilir. Kare fırın tepsisine yağılı kağıt serilir üstüne toz halindeki bisküvi serpilir. Üstüne muhallebi eşit şekilde serilir. Yarım saat soğumaya bırakılır. Soğuk süt ve kremşanti çırpılır. Soğuyan muhallebinin üstüne serilir. Dolapta soğumaya bırakılır. İsterseniz en üstüne ceviz, fındık veya antep fıstığı koyabilirsiniz. Yaklaşık ben 2 saat sonra kolayca rulo yaptım dağılmadı kırılmadı. Hemen yenilebilir. İsterseniz 1 gun önce yapıp diğer gün misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Gerçekten çok çok güzel bir tarif.