• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
SUALTI SPORU TERİMLERİ

Maske: Sualtındaki cisimler ışığın suda kırılmasından dolayı çıplak gözle net olarak görülemezler. Bu cisimlerin daha net olarak görülebilmesi amacıyla maske kullanılır. Maskenin camı basınca ve çarpmalara dayanıklı "Tempared" türündendir. Ayrıca gözlük kullanan dalıcılar için numaralı cam kullanılan maskeler bulunur. Dalıcının sualtında görüş açısının geniş olabilmesi için maskenin camı, dalıcının yüzüne yakın olmalıdır.

Şnorkel: Dalıcının, yüzerken başını sudan çıkarmadan nefes alıp verebilmesi amacıyla kullanılan 35-40 cm uzunluğunda J biçimindeki borudur. Şnorkel, ağıza giren kısım ve boru olmak üzere iki parçadan oluşur. Ağıza giren parçaya "maps" adı verilir. Mapsın muhafaza adı verilen, dudak ile diş arasında kalan kısmı, suyun ağıza girmesini önler.

Paletler: Her ayağın büyüklüğüne göre, ayakkabı numarası gibi numaraları olan paletler, dalıcının ellerini kullanmadan istediği gibi hareket etmesini ve süratli yüzmesini sağlarlar. Paletler yüzülecek olan suyun derinliğine göre 3'e ayrılır:

1- Su üstü yüzme paletler: Hafif ve yumuşak özelliklerde olup, ön tarafları açıktır.
2- Orta su paletleri: Genellikle amatör dalıcılar ve sualtı avcıları tarafından
kullanılan bu paletler, orta sertlikte olup batmazlar.

3- Derin su paletleri: Profesyonel dalıcılar tarafından kullanılan bu paletler ağırdırlar ve batarlar.

ABC dalışlarda, bu temel malzemeler dışında dalışın amacına ve derinliğine göre dalış elbisesi, ağırlık kemeri ve kurşunları, dalgıç bıçağı, dalış şamandıraları, sualtı lambaları ve takım çantaları gibi yardımcı aletler de kullanılır.

Dalış Elbiseleri: Suyun etkilerine ve soğuğa karşı korunmak amacıyla giyilen dalış elbiseleri, neopren ya da kauçuk karışımından imal edilir. 2,8 mm kalınlığında olup "ıslak" ve "kur" olmak üzere 2'ye ayrılır. Islak dalış elbiseleri ile suya girildiği zaman, elbise ile vücut arasına su dolar. İçeriye dolan bu su, vücut ısısı ile ısınarak üşümeyi önler. Kuru dalış elbiseleri ise içeriye su girmediği için kuru dalış elbiseleri olarak adlandırılırlar. Isı kaybının düşük olması, soğuk sularda ve uzun süreli dalışlarda tercih edilir. Bu tür elbiselerde, vücut ile elbise arasında hava bulunur.

Başlıklar: 16-18 dereceden soğuk sularda kesinlikle takılmaları gereken başlıklar, başın soğuktan korunmasını sağlarlar.

Patikler: Elbiselerle aynı maddeden üretilen patiklerin tabanları sert, diğer kısımları yumuşak olup, ayağı deniz kestanesi, mercan kayaları ve cam parçaları gibi tehlikelerden korurlar.

Eldivenler: Ellerin üşümesini ve yaralanmasını önlerler.

Ağırlık kemeri ve kurşunları: Suyun kaldırma kuvvetine karşı koyarak deniz altında istenilen derinliğe inebilmek ve bu derinlikte kalabilmek amacıyla takılan ağırlıklardır. Her insanın fiziki yapısına göre değişen bu kurşunlar, 0,5 kg ile 2,5 kg aralıklarla dizilirler.

Dalgıç bıçağı: Deniz altında olası bir tehlikeye karşı korunmak, bir şeyleri kesmek, kazımak ve dalgıçlar arasında bir yerlere vurarak tıklatmak suretiyle haberleşmede kullanılır.

Sualtı lambaları: Sualtı çalışmalarında, inceleme ve araştırmalarda, gece dalışlarında dalıcıların birbirlerini izleyebilmeleri amacıyla kullanılan lambaların suyun altındaki basınca karşı dayanıklı olmaları gerekir.

Dalış şamandıraları: Metal ya da plastikten imal edilen şamandıralar, su yüzeyinde kalarak, dalış yapılan yerde dalış yapıldığının belirtilmesi ve dalıcının suyun üstü ile bağlantısının sağlanmasında kullanılırlar.

Takım çantaları: Dalış malzemelerini toplu olarak muhafaza eden çantalardır.

Manifold: Dalış tüplerine monte edilen başlıktır. Regülatöre hava aktarılmasını sağlar.

Rezerve: Suyun altındayken havanın bitmesi durumunda, dalıcının yukarı çıkmasını sağlayan, tüpteki yedek emniyet havasıdır.

Regülatör: Sualtı solunum olarak bilinen regülatör, dalıcının sualtında düzenli ve rahat olarak nefes alıp vermesini sağlar. Bu araç sayesinde, tüplerdeki basınçlı havanın basıncı derinliğe indikçe düşmekte ve vücuda zarar vermeden solunum gerçekleşmektedir.

Balıkadam saati: Dalıcının ne kadar süre suda kaldığını ve daha ne kadar kalabileceğini anlayabilmesi için kullanılan basınca karşı dayanıklı saatlerdir.

Basınç saati: Kompresörlerde ve dalış tüplerinde bulunan basınçlı havanın ölçülmesinde kullanılan basınç saatleri dalış öncesi, dalış sırası ve sonrasında tüplerdeki hava miktarını da gösterirler.

Derinlik göstergesi: Dalıcıların dalış sırasında bulundukları derinliği anlayabilmeleri amacıyla kullandıkları göstergelerdir. Göstergenin basit yapısı, metre bölmeli bakalit bir çerçeve üzerinde monte edilmiş olan şeffaf bir boru içinde bulunan ispirto veya deniz suyudur. Derinlere inildikçe artan basıncın etkisiyle, bu şeffaf boru içindeki sıvı hareket ederek, inilen derinliği metre olarak gösterir.

Sualtı termometresi: Deniz suyu sıcaklığı bölgelere ve su tabakalarına göre değişiklik gösterir. Dalıcının tedbirli davranmasını sağlamak amacıyla, sualtı termometresi olarak tanımlanan ısıölçerler kullanılır.

Dalış bilgisayarı: Saat derinlik göstergesi, dekompresyon ile ilgili verileri ve sualtında basınçla ilgili durumları saptayan sistemdir. Tüm diğer ekipmanı bir araya toplayan dalış bilgisayarlarının yeni modelleri, tüp içindeki havanın bar cinsinden değerini de vermektedir.
 
Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Her burcun kendine özgü renkleri, taşları, huyları ve buna benzer daha birçok özelliğinin olduğunu biliyorduk. Son yapılan araştırmalarla burçlara göre öpüşme şekilleri de ortaya çıktı.
Her burcun kendine özgü renkleri, taşları ve buna benzer özellikleri olduğu gibi öpüşme şekilleri de ortaya çıktı. İşte burçlara göre öpüşme şekilleri…
Koç burcunun öpüşme şekli

Burçlarının öpüşmeleri hızlı ve tutkulu başlar ve giderek şehvetli hale gelir.
Boğa burcunun öpüşme şekli

Öpüşmelerinden ayrılamazsınız. Hayal ederek, içten öpüşürler. Uzun süre öpüşür, öpüşür, öpüşürsünüz.
İkizler burcunun öpüşme şekli

Öpüşmeleri gıdıklanma, kıkırdama spazmı ile kesilir, gülümseten ve eğlenceli deneyimler yaşatırlar.
Yengeç burcunun öpüşme şekli

Onların öpücüğü sıcak ve yumuşaktır. Asla onları bırakmak istemezsin.
Aslan burcunun öpüşme şekli

Öpüşmeleri vahşi, cüretkar, ısırma ve tırmalarla doludur. Bu performanslarının övülmesini beklerler.
Başak burcunun öpüşme şekli

Çok nazik, düzenli öpüşürler. Sevgilileri sadece bitirdiklerinde öpüştüklerini hisseder.


Terazi burcunun öpüşme şekli

Çoğunlukla nefeslerinin nasıl olduğu endişesiyle öpüşürler.
Akrep burcunun öpüşme şekli

Öpüşmeyi atlayarak hemen sonuca ulaşmak isterler. Her zaman sonrasını arzularlar.
Yay burcunun öpüşme şekli

Şaşırtıcı, spontane öpüşmeleri severler. Ayrılırken daha fazlasını isterler.
Oğlak burcunun öpüşme şekli

Günün stresinden uzaklaştıran yoğun öpüşmelerden hoşlanırlar.
Kova burcunun öpüşme şekli

Öpüşmeleri ıslak ve dağınıktır ve her zaman gözlerinin açık kalmasını isterler.
Balık burcunun öpüşme şekli

Işık saçan gözlerle, aşk dolu ve uzun soluklu öpüşmeleri severler.



burclara-gore-opusme-sekilleri.jpg
 
Üyelik Tarihi
8 Eki 2012
Konular
2
Mesajlar
833
MFC Puanı
130
Öpüşmelerinden ayrılamazsınız. Hayal ederek, içten öpüşürler. Uzun süre öpüşür, öpüşür, öpüşürsünüz.
İkizler burcunun öpüşme şekli

oo sadece öpüşür mü, daha ne hünerleri var:D
 

Nokta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
21 Eyl 2008
Konular
71
Mesajlar
392
MFC Puanı
400
Tema dediğim gibi :) idare eder ama aynı temadan neden bir kaç yerde var ? ve sağdece renkleri değişik :) herkes başka birşey söylüyor.. :) insan burayı değişik yapar :) kolay gelsin

BURADA Burada ve Burada Herşeyi aynı :) Sağece renkler değişik :) ne diyelim kopyala yapıştır sağolsun yahu ranklar bile aynı :))

Jade diShy
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
@Nokta daha iyilerini sizden ßeklıyoruz irtißata geceLim:) emekcimizinde hakkını yemek olmaz ßizim isteklerimiz bu $ekılde oldugundan ötürü ßöyle ßir tema kullandık yoksa daha ıyıleri gelır ellerınden eminim..
 
Üyelik Tarihi
8 Eki 2012
Konular
2
Mesajlar
833
MFC Puanı
130
yahu hem soruyorsunuz nasıl diye, eleştiri aldıgınız zaman yorumları siliyorsunuz böyle yöneticilik anlayışı olmaz işinize gelmeyeni siliyorsunuz, banlıyorsunuz neyiz lan biz kukla mi ?
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Tema dediğim gibi :) idare eder ama aynı temadan neden bir kaç yerde var ? ve sağdece renkleri değişik :) herkes başka birşey söylüyor.. :) insan burayı değişik yapar :) kolay gelsin

BURADA Burada ve Burada Herşeyi aynı :) Sağece renkler değişik :) ne diyelim kopyala yapıştır sağolsun yahu ranklar bile aynı :))

@Jade @diShy

Öncelikle merhaba, tema için yorumlarınıza birşey demeyeceğim çünkü insanlar farklı olduğu kadar fikirlerde farklıdır.

Neden aynı temanın renk değişiği diye soruyorsunuz, benden rica edildi bende işlerimin yoğunluğundan şuan yapamayacağımı belirttim o halde bu temayı atmamı söylediler bende attım. Ranklarıda ben psd olarak verdim, son hali şuan gördüğünüz gibi.
Kopyala yapıştır için sanıırm yeterli bir cevap olmuştur bu. Ama bu değildir ki tema bu şekilde kalacak, eleştiri yapacaksanız saygılı bir şekilde eleştirinizi yapın ve eleştirilerinizin dikkate alınmasını bekleyin.


yahu hem soruyorsunuz nasıl diye, eleştiri aldıgınız zaman yorumları siliyorsunuz böyle yöneticilik anlayışı olmaz işinize gelmeyeni siliyorsunuz, banlıyorsunuz neyiz lan biz kukla mi ?

@ibadeath önce üslubuna dikkat et lütfen. Mesajlarınız silinmedi en azından silinmediğini düşünüyorum kaldı ki yönetimden sanırım hiç kimse bu denli çocukca davranamaz, insanlar eleştirilmekten kaçmamalı ki önemli olan o eleştirileri dikkate almaktır. Ve unutmaki insan-lar eleştiri almdan mükemmelliğe ulaşamaz.

Temayı ben yaptığıma göre şuan yönetici olarak bu konuda benim size diyebileceğim tek şey eleştirilecek taraflar varsa gerek öneri sunarak gerekse de şu şu gibi örneklemeler vererek üslüplu bir şekilde lütfen eleştirinizi özgürce yapın. Onun dışında böyle konuşarak ne ben sizi dikkate alırım nede diğer yönetici arkadaşlarım

İyi forumlar
 
Üyelik Tarihi
8 Eki 2012
Konular
2
Mesajlar
833
MFC Puanı
130
cokta umrumda almazsan alma kardeşim:) keyfine göre yetki senin forum senin
 

Nokta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
21 Eyl 2008
Konular
71
Mesajlar
392
MFC Puanı
400
Öncelikle merhaba, tema için yorumlarınıza birşey demeyeceğim çünkü insanlar farklı olduğu kadar fikirlerde farklıdır.

Neden aynı temanın renk değişiği diye soruyorsunuz, benden rica edildi bende işlerimin yoğunluğundan şuan yapamayacağımı belirttim o halde bu temayı atmamı söylediler bende attım. Ranklarıda ben psd olarak verdim, son hali şuan gördüğünüz gibi.
Kopyala yapıştır için sanıırm yeterli bir cevap olmuştur bu. Ama bu değildir ki tema bu şekilde kalacak, eleştiri yapacaksanız saygılı bir şekilde eleştirinizi yapın ve eleştirilerinizin dikkate alınmasını bekleyin.




@ibadeath önce üslubuna dikkat et lütfen. Mesajlarınız silinmedi en azından silinmediğini düşünüyorum kaldı ki yönetimden sanırım hiç kimse bu denli çocukca davranamaz, insanlar eleştirilmekten kaçmamalı ki önemli olan o eleştirileri dikkate almaktır. Ve unutmaki insan-lar eleştiri almdan mükemmelliğe ulaşamaz.

Temayı ben yaptığıma göre şuan yönetici olarak bu konuda benim size diyebileceğim tek şey eleştirilecek taraflar varsa gerek öneri sunarak gerekse de şu şu gibi örneklemeler vererek üslüplu bir şekilde lütfen eleştirinizi özgürce yapın. Onun dışında böyle konuşarak ne ben sizi dikkate alırım nede diğer yönetici arkadaşlarım

İyi forumlar


peki madem, psd olarak veripte hızlı attınız, o halde temayı yapan arkadaş hiç mi araştırmadı ? hiç mi bakmadı? sağdece kızlara hava atmak için yetki aldığı malum demekki, neyse temanın renkleriyle oynansa güzel olur ben hızlıdan bir çalışma yapıyorum eğerki uygun görürseniz, Tekrar eline sağlık Pisadam, Emeğine saygım var. ama BOŞ BELEŞ adamlara yetki vermeyin. Kolay gelsin
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
cokta umrumda almazsan alma kardeşim:) keyfine göre yetki senin forum senin

Kardeşim sen mi anlamıyorsun ben mi anlatamıyorum, ben şu zamana kadar böyle keyfi bir şekilde yetkimi kullanmadım, kullanmamda ama sen kalkıp hakaret unsuru içeren cümleler kullanırsan ben keyfi değilde kurallar gereği yaptırım uygulayacağım bu yüzden uzatma istersen. Ayrıca sen üye olduğun kadar bende yetkisi olan bir üyeyim.

peki madem, psd olarak veripte hızlı attınız, o halde temayı yapan arkadaş hiç mi araştırmadı ? hiç mi bakmadı? sağdece kızlara hava atmak için yetki aldığı malum demekki, neyse temanın renkleriyle oynansa güzel olur ben hızlıdan bir çalışma yapıyorum eğerki uygun görürseniz, Tekrar eline sağlık Pisadam, Emeğine saygım var. ama BOŞ BELEŞ adamlara yetki vermeyin. Kolay gelsin

Temayı yapan zaten benim ve buraya kuran da benim, yani istenileni ben yaptım keyfii bir durum yok ortada ki burda kızlara hava atmak veyahut yetki almak gibi cümleleri kullanarak beni kastediyorsan benim kızlara hava atmak gibi bir amacım olmadığını ve bu işime asla kızları karıştırmadığımı beni yakından tanıyanlar zaten bilir ki renkli olmak ayrıcalık değildir, kırmızıysam veyahut maviysem de bu normal üyeden üstün olduğumu göstermez üstte yazdığım gibi bende sizler gibi yetkisi olan bir ÜYE'yim.

Tema içinde; temayı olabildiğince değiştirmeye çalışıyorum en son aktif ederim, elbetteki tema yapabilirsin seçenekler de açık kalır dileyen dilediği temayı kullanabilmesi için. Ben -illa temayı ben yapayım benim temam kalsın- gibi egolu bir karakterde değilim sonuçta ikiside megaforum için olacak ve önemli olan da bu.

İyi forumlar
 

Nokta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
21 Eyl 2008
Konular
71
Mesajlar
392
MFC Puanı
400
Kardeşim sen mi anlamıyorsun ben mi anlatamıyorum, ben şu zamana kadar böyle keyfi bir şekilde yetkimi kullanmadım, kullanmamda ama sen kalkıp hakaret unsuru içeren cümleler kullanırsan ben keyfi değilde kurallar gereği yaptırım uygulayacağım bu yüzden uzatma istersen. Ayrıca sen üye olduğun kadar bende yetkisi olan bir üyeyim.



Temayı yapan zaten benim ve buraya kuran da benim, yani istenileni ben yaptım keyfii bir durum yok ortada ki burda kızlara hava atmak veyahut yetki almak gibi cümleleri kullanarak beni kastediyorsan benim kızlara hava atmak gibi bir amacım olmadığını ve bu işime asla kızları karıştırmadığımı beni yakından tanıyanlar zaten bilir ki renkli olmak ayrıcalık değildir, kırmızıysam veyahut maviysem de bu normal üyeden üstün olduğumu göstermez üstte yazdığım gibi bende sizler gibi yetkisi olan bir ÜYE'yim.

Tema içinde; temayı olabildiğince değiştirmeye çalışıyorum en son aktif ederim, elbetteki tema yapabilirsin seçenekler de açık kalır dileyen dilediği temayı kullanabilmesi için. Ben -illa temayı ben yapayım benim temam kalsın- gibi egolu bir karakterde değilim sonuçta ikiside megaforum için olacak ve önemli olan da bu.

İyi forumlar

tamam ozaman ben birşeyler deniyorum bitince sanada danışırız. beraber bakar fikir üretir. uygulamaya sokmaya çalışırız.. Hataları varsa düzeltiriz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst