• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bursa'nın 50 Yıllık Simgesi Teleferik Sökülüyor

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
bursa-nin-50-yillik-simgesi-teleferik-sokuluy-4564081_o.jpg



Bursa'da 1963 yılında işletmeye açılan ve geçen 50 yılda taşıdığı milyonlarca kişinin anılarında yer edinen eski teleferiği taşıyan tellerin sökümüne başlandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin 50 yıllık simgesi olarak teleferiği yenilemek ve hattı Oteller Bölgesi'ne kadar ulaştırmak için başlattığı proje kapsamında, mevcut hattın söküm işlemlerine başlandı. Bursa'da 1963 yılında işletmeye açılan ve geçen 50 yılda adeta Bursa ile özdeşleşen mevcut hattın Kasım ayında seferlere kapatılmasının ardından yerde devam eden inşa çalışmalarına hızla devam edilirken, kabinleri taşıyan teller de sökülmeye başladı. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğunu kalın çelik halatların sökümü öncesinde öncelikle çevrede bulunan binaların zarar görmemesi için önlem alındı. Halatların çevreye verebileceği zarar düşünülerek geçici olarak kuleler dikildi ve halatlar bu kuleler üzerinden çekilmeye başlandı. Teferrüç istasyonuna kurulan makara düzeneği ile hat üzerindeki çelik teller, büyük bir titizlikle indiriliyor. Yaklaşık 10 gün sürmesi beklenen çalışmanın ardından hat üzerinde yer alan eski direklerin söküm işlemi yapılacak. Ardından da yeni sistemde yer alacak gondol tipi kabinlerin yer alacağı hattı taşıyacak olan yeni direklerin imalatına geçilecek.
22 DAKİKADA OTELLERE ULAŞIM SAĞLANACAK
Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımda yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi olan yarım asırlık teleferiğin daha modern ve konforlu hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların hızlı sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye BaşkanıRecep Altepe, yenileme çalışmalarının ardından teleferiğin 4500 metrelik hattının Oteller Bölgesi'ne kadar uzatılarak 8 bin 500 metreye çıkarılacağını söyledi.Uludağ'ın 12 ay boyunca değerlendirilmesine yönelik olarak yaptıkları çalışmaların en önemlisinin yeni teleferik hattı olduğunu belirten Başkan Altepe, "Yeni sistemde artık sıra bekleme derdi ortadan kalkacak. Teferrüç'ten teleferiğe binenler 22 dakika sonra Oteller Bölgesi'ne ulaşıp, kayak yapabilecek. Bu sayede sadece kış sezonunda değil, yaz aylarında da Uludağ'daki konaklama tesislerini kullanma imkanına kavuşacağız. Hedefimiz yeni teleferiğin Temmuz ayında Sarıalan'a Kasım ayında da Oteller Bölgesi'ne ulaşması. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz" dedi.
 
Üst