• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cam Güzeli Çiçeği Bakımı ve Yetiştirilmesi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
c5e1d4c5-58c9-4f39-829d-80fa09024411.jpg

Cam güzeli çiçeği yaprakları için yetiştirilen güzel bir bitkidir. Rengarenk yaprakları ile kimimizin evini kimimizin ise bahçesini süslemektedir. Ancak daha fazla ev için tercih edilen bitkidir. Cam güzeli çiçeğinin yaprakları oldukça dekoratiftir. Yapraklarının renkleri oldukça uyumlu, baktıkça insanı rahatlatan hoş bir çiçektir.

CAM GÜZELİ ÇİÇEĞİNİN EKOLOJİK İSTEKLERİ NELER ?

Cam Güzeli Çiçeği Bakımı ve Yetiştiriciliği
Cam Güzeli Çiçeği

Cam güzeli çiçeği yaprakları için yetiştirildiğinden dolayı, bitkinin yapraklarına ayrı bir özen göstermek gerekiyor. Cam güzeli güneş ışığını seven bir bitkidir. Bu yüzden evinizde güneş alan yerlere koymaız, yetiştiriciliğini yapmanız gerekiyor. Ancak direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmayın. Direkt olarak güneş ışığında kaldığı zaman bitkinin yapraklarında lekelenmeler meydana gelebilir. Hatta yapraklarının renkleri bile bozulabilir. Bu yüüzden bu konuya dikat etmeniz gerekiyor. Bu yüzden cam güzeli çiçeğinizi tül perdenin arkasında güneş alan yerlerde yani direkt olarak güneş ışığının olmadığı yerlerde yetiştirmeniz gerekmektedir.

Cam güzeli hava akımlarından kolay etkilenen bir bitkidir. Çok fazla soğukta kalması ya da çok fazla sıcakta kalması bitkinin hem yapraklarına hem de köklerine zarar verecek bir etkendir.

Cam güzeli çiçeğinize yılda en az bir kere bitki vitamini ve minareli desteği yapmanız çok iyi olacaktır. Çünkü bitkilerinde yaşamaları, güzelliklerini korumaları için besin maddelerine, vitamine ve minerallere ihtiyaçları vardır. Bu tür vitamin ve mineralleri google arama motorlarında aratarak bulabilirsiniz.

Cam güzeli çiçeğinin yazın sulanması önemlidir. Yazın bol bol sulanması gerekir. Cam güzelinin toprağı kurumadan sulanması gerekir. Hergün belirli saatlerde, aynı su kabı kullanılarak, dinlendirilmiş su verilmesi bitkiniz için çok iyi olacaktır. Ayrıca yazın bitkinizin yapraklarına sık sık su püskürtmeniz de gerekmektedir.

Cam Güzeli çiçeğinin kışın bakımı ayrıdır. Kışın bitkinizin su miktarını azaltmanız gerekmektedir. Cam güzeli soğuklardan çabuk etkilenir. Bulunduğu ortamın sıcaklığının 10 -12 C derecenin üzerinde olması iyi olacaktır. Daha düşük sıcaklıkta bitkinizin yapraklarında buruşmalar meydana gelir. Çok daha soğukta kalması durumunda bitkiniz ölebilir. Kışın dikkat etmeniz gereken en önemli durumlardan bir tanesi de; musluktan aldığınız su ile direkt olarak cam güzeli çiçeğinizi sulamamanız. Bu konuya kışın çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bu diğer bitkiler için de geçerli. Bitkinize kışın oda sıcaklığında olan, dinlendirilmiş su vermeniz gerekiyor. Soğuk su vermeniz durumunda bitkiniz hastalanacaktır.

Cam güzeli çiçeği Haziran – Eylül ayları arasında çiçeklenir. Bu dönemde solan çiçekleri kesmeyi kesinlikle unutmayın. Keskin bir budama makası ile bitkinize zarar vermeden solan çiçekleri kesebilirsiniz. Kesim yaparken kesinlikle dikkatli olmalısınız. Sağlam dallara ya da çiçeklere verilebilecek en ufak bir zarar bitkinin ölmesine neden olabilir. Hatta budama konusunda çok dikkatli olunmalı, yanlış bir budama yapılması bitkinin ölmesine neden olabilmektedir. Bu sayede yeni çiçeklerin daha kuvvetli bir şekilde açmasını sağlarsınız.

CAM GÜZELİ ÇİÇEĞİNİN ÇOĞALTILMASI :

Cam güzeli çiçeğinin çoğaltılmasında en çok kullanılan yöntem kökten ayırma yöntemidir. Bu yöntem hem kolay hem de zahmetsizdir. Bu yüzden çok tercih edilmektedir.Köklerinden ayrılan cam güzeli hemen başka bir saksıya alınarak çoğaltılması yapılmış olur. Bunun için en uygun zaman ise Mayıs ayıdır.
 
Üst