• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çarpışma Testlerinden En Yüksek Puan Tucson’a

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
AqoNDX.jpg



Dünyanın en saygın otoyol güvenliği araştırma enstitülerinden biri olarak gösterilen IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) çeşitli araçlar üzerinde yaptığı çarpıştırma testlerindeki en yüksek puanı, Hyundai’nin SUV segmentindeki elite modeli Tucson’a verdi.

En güvenlisi Hyundai Tucson
Geçtiğimiz günlerde Hyundai Tucson’u mercek altına alan ve çarpıştırma testlerine tabi tutan IIHS, Tucson’un puanını, sürücü güvenliği bakımından en yüksek değer olan “Top Safety Pick+” olarak açıkladı.

IIHS çarpışma testlerinde ön, ön çapraz, yan, tavan dayanıklılığı ve koltuk kafalıkları gibi beş farklıperformans değerlendirmeleri esas alınırken aynı zamanda Tucson düşük hızlarda gerçekleştirilen çarpışma testlerinde de başarılı bir sonuç elde etti.

AEB ile fark yaratıyor
Araçlardaki gelişmiş kaza önleyici sistemler de testlerden olumlu sonuç alınmasında önemli bir rol oynuyor. Hyundai Tucson’da yer alan Otomatik Acil Fren Sistemi (AEB), öndeki aracın tehlikeli bir şekilde aniden frenlediğini algılıyor ve otomatik olarak devreye giriyor.

Acil durumlarda sürücüye ve araca gelecek hasarı en aza indirmek amacıyla aracı durduruyor. Bu sistemler IIHS tarafından önemli bir kıstas olarak değerlendiriliyor.

IIHS Araştırma Şefi David Zuby konuyla ilgili olarak, "Hyundai'nin yeni modeli Tucson, ön çarpışma testlerimizde en yüksek derecede puanlar alarak başarılı oldu. Ana kriterlerimize sadık kalarak, donanım listesindeki acil fren sistemi ve çarpışma uyarısı sayesinde de güvenilir olduğunu kanıtladı” dedi.
 
Üst