• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çarşaf Böreği Tarifi

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Çarşaf Böreği Tarifi



Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır



prslarafbr.jpg



Malzemeler



  • 1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • Yağlamak için;
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 50 gram kadar eritilmiş tere yağ



Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı

İçi için malzeme;
peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz.


Yapılışı:


Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin

Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun

Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın

15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın

8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun

Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın

Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin

Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın

Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın

Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin

Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin

Afiyet olsun
 
Üst