• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor!

mum

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
2,214
Mesajlar
2,424
MFC Puanı
1,030
Sulu ve lezzetli olan karpuzun yanı sıra çekirdeklerinin de sağlığınıza olağanüstü faydalar sağladığını biliyor muydunuz?

cekirdeginin_faydalari_saymakla_bitmiyor_1497076675_2895.jpg


Karpuz içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Peki, karpuzun çekirdeğinde bu vitamin ve minerallerin daha fazlasını bulunduğunu biliyor muydunuz? Birazdan vereceğimiz bilgilerden sonra karpuz çekirdeklerini bir daha asla atmayacaksınız.

İşte karpuz çekirdeğinin sağlığınıza olan yararları…

Karpuz çekirdeklerinde bulunan magnezyum ve çeşitli vitamin ve mineraller, vücudumuzda 300 den fazla sistemi olumlu yönde etkiler. Hücrelere, kaslara ve kan basıncına oldukça fayda sağlar.

Karpuz çekirdekleri vücutta detoks etkisi yaratır. Böbrek taşlarının tedavisinde ve kan basıncının düzenlenmesinde özellikle yararlıdırlar.

Karpuz tohumunu kaynatıp içmek, sindirimi artırır, çünkü tohumlar bir sürü folik asit içerdiği için sindirim için mide asidi üretimini uyarır.

Karpuz çekirdeği nasıl tüketilmeli?

İlk olarak 2 litre suyu kaynatın. İçerisine 20 ve 30 adet karpuz çekirdeği ekleyin. 15 dk kaynattıktan sonra bir dilim karpuzla çekirdekleri blenderdan geçirin.

Sabahları aç karnına ya da kahvaltıdan yarım saat sonra bu çayı içebilirsiniz.

Not: Herhangi bir yan alerjik durum oluşturmaması için kullanmaya başlamadan önce bir hekime danışmayı ihmal etmeyin.


HABER7
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
bi sevemedim karpuzu arkadas sekerli su yiyiorum gibi :D kendinde bişi yok zaten karpuzun çekirdeği iyi .. neyse tesekkurler
 
Üst