• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Celtic 2-2 Fenerbahçe

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
gylAAZ.jpg



UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Fenerbahçe deplasmanda Celtic ile karşılaştı. Celtic Park'ta Fenerbahçe şok bir şekilde 2-0 geriye düşse de sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı.
Celtic'in golleri 28. dakikada Leigh Griffiths ve 32'de Kris Commons'tan geldi. Fenerbahçe ise beraberliği 40. dakikada sakatlanan Volkan Şen'in yerine oyuna giren Fernandao'nun 43 ve 48. dakikalarda attığı gollerle kurtardı.
Bu sonuçla temsilcimiz gruptaki ilk puanına ulaştı. Celtic ise 2 puana ulaştı. Grubun üçüncü maçında Fenerbahçe evinde Ajax'ı konuk edecek. Celtic ise deplasmanda Molde'ye konuk olacak.

KALE YİNE FABIANO'NUN
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda deplasmanda Celtic ile oynadığı maçta Hollandalı forvet Robin van Persie'yi ilk onbirde sahaya sürerken, Molde maçında olduğu gibi İskoç rakibine karşı da kaleyi Volkan Demirel yerine Fabiano Ribeiro'ya emanet etti.

MARKOVIC BU MAÇTA DA YOK
Liverpool'da geçen sezon Basel ile oynadıkları maçın 60. dakikasında Behrang Safari'yle girdiği ikili mücadele sonrasında doğrudan kırmızı kart gören ve UEFA tarafından dört maçtan men edilen Markovic, cezası nedeniyle Celtic maçında oynayamadı. Bu maç Markovic'in cezasını tamamladığı maç oldu.

İSKOÇYA'DA 5 YIL SONRA BİR TÜRK TAKIMI
İskoçya'nın en büyük şehri Glasgow, Avrupa kupasında beş yıl aradan sonra bir Türk temsilcisini ağırladı. Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında 29 Eylül 2010 tarihinde Ibrox Stadı'nda Rangers ile karşılaşmış ve Naismith'in golüyle sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

DENGELİ BAŞLADI
Maç iki takımın da dengeli futbolu ile başladı. Fenerbahçe Nani-Van Persie-Volkan üçlüsü ile önde pres yapmaya çalışırken Celtic de temkini elden bırakmadı. Ancak bu temkinin altında gizli bir 'atak' isteği olduğu ortaya çıktı...

PERDEYI CELTIC AÇTI
28. dakikada İskoç ekibi sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Commons'ın ortasında Lustig'in kale sahasına indirdiği topu Griffiths tamamlamak istedi. İlk pozisyonda Fabiano topu çeldi ama ikinci hamlede aynı oyuncu topu ağlara gönderdi: 1-0.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK!
Golden sonra ataklarını sürdüren Celtic, 32'de farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Forrest'ın ceza alanına yerden ortasını Commons gelişine bir vuruşla kaleye gönderdi ve golü buldu: 2-0.

ÖNCE MEIRELES DENEDİ...
Kalesinde gördüğü iki golle şoka uğrayan Fenerbahçe ilk yarının sonlarına doğru toparladı. 42. dakika sağ kanattan gelişen atakta Şener'in ceza alanına ortasında herkesi aşan topa arka direkte Meireles vurdu ama sonuç çıkmadı.

SONRA FERNANDAO TAMAMLADI!
Bu pozisyondan bir dakika sonra ise gol geldi. Savunma arkasına sarkan Fernandao'ya atılan uzun pasta Ambrose'nin kafa vuruşu kısa düşünce araya giren Fernandao, karşı karşıya vuruşunda topu ağlara gönderdi. Sakatlanan Volkan Şen'in yerine oyuna giren Brezilya'nın golüyle Fenerbahçe soyunma odasına umutlu girdi: 2-1.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
48. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani topu çok şık kesti. İlk golün sahibi Fernandao da topa öyle güzel yükseldi ki kafa vuruşunun gol olmaması futbola ihanetti: 2-2.
DIEGO ZORLADI AMA OLMADI
Fenerbahçe'de ikinci yarı Ozan Tufan'ın yerine Diego ile başlayan Pereira oyunun üstünlüğünü de ele geçirdi. Brezilyalının orta alandaki çalışkanlığı topun kontrolünü Fenerbahçe'ye verdi ancak gol konusunda çilingir olamadı.
GORDON'U GEÇEMEDİK
58. dakikada Nani'nin şutunu 61'de ise Diego'nun kaleye uzak mesafeden gönderdiği 'füzeyi' Celtic kalecisi Gordon kurtararak takımına adeta 1 puanı hediye etti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2'lik beraberlik ile sonuçlandı.
 
Üst