Yaz mevsimine yavaş yavaş veda ediyoruz; dolayısıyla yaz meyve sebzelerine
Yazın hem su kaybını önlemek hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmek için meyve ağırlıklı beslenenler, artık sebzelerin tadına varabilirler. İşte sizin için hazırladığımız Cevizli karnabahar salatası.
Malzemeler
300 gr brokoli
300 gr karnabahar
5-6 küçük kırmızıturp
1 çay bardağı ceviz içi
Sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek limon suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Brokoli ve karnabaharı küçük parçalara ayırıp yıkayın. 5-6 dakika pişirin. (Buharda pişirme aparatınız varsa daha lezzetli olacaktır.)
Pişirdiğiniz sebzeleri salata tabağına alıp üzerine ince halka şeklinde doğradığınız turpları ve ceviz içlerini serpin.
Zeytinyağı, balzamik sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi derin bir kâseye alıp iyice karıştırın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: 4 kişilik olan bu tarifte porsiyon başına yaklaşık 90 kalori düşmektedir. Cevizin içindeki faydalı yağlar, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından da zengindir. Kalorisi düşük olduğundan, isterseniz sosu hazırlarken bir veya iki kaşık da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
300 gr brokoli
300 gr karnabahar
5-6 küçük kırmızıturp
1 çay bardağı ceviz içi
Sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek limon suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Brokoli ve karnabaharı küçük parçalara ayırıp yıkayın. 5-6 dakika pişirin. (Buharda pişirme aparatınız varsa daha lezzetli olacaktır.)
Pişirdiğiniz sebzeleri salata tabağına alıp üzerine ince halka şeklinde doğradığınız turpları ve ceviz içlerini serpin.
Zeytinyağı, balzamik sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi derin bir kâseye alıp iyice karıştırın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: 4 kişilik olan bu tarifte porsiyon başına yaklaşık 90 kalori düşmektedir. Cevizin içindeki faydalı yağlar, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından da zengindir. Kalorisi düşük olduğundan, isterseniz sosu hazırlarken bir veya iki kaşık da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.