• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Chrome Ve Türevlerinin Gizli Satır Komutu : chrome://flags

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830

Chrome'un gizli ayarlarına ulaşın....​


Chrome ilk çıktığından bu yana sade tasarımını korumayı başardı. Ancak bu, tarayıcınızı kişiselleştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Chrome Web Store'da tarayıcınızı ağırlıştırmadan istediğiniz işlevi sunacak birçok eklenti var. Bu yazımızda ise farklı bir kişiselleştirmeden, Chrome içindeki deneysel işlevlerden bahsetmek istiyoruz.

Adres çubuğuna
Kod:
chrome://flags
yazarak erişebileceğiniz seçenekler, zaman zaman değişebilir ve bazı seçenekler Chrome'unuzu kullanılmaz hale getirebilir. Bu nedenle ayarları değiştirirken dikkatli olmanız gerekiyor. Bunun yanında kullandığınız bir ayarın gelecekteki sürümlerde tamamen ortadan kalkma ihtimalini de aklınızda bulundurmalısınız. Chrome size bu konuda uzunca bir uyarı gösterecek. Uyarının hemen altında ise Chrome'da etkinleştirebileceiniz deneyleri göreceksiniz. İşte Chrome web tarayıcınızı kişiselleştirmenizi sağlayacak birkaç deneysel işlev.

İşlem kutusu

Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde adres çubuğunuzdaki yıldız işareti, yerini bir "+" işaretine bırakır. Bu işarete tıkladığınızda "bu sayfayı mobil cihazınıza gönderin", "bu sayfayı yer imlerine ekle", "bu sayfayı paylaş" gibi seçenekler göreceksiniz.

Sekme içerik menüsüne gruplama ekle​


2012113014465012072.jpg


Sekme içerik menüsüne gruplama ekle

Bu öğeyi etkinleştirdiğinizde, sekmelere sağ tıkladığınızda açılan menüde bazı yeni öğeler göreceksiniz. Bu seçenekler sayesinde bir grup sekmeyi kolaylıkla seçebilir ve onları yeni bir pencerede gruplayabilirsiniz.

Yumuşak kaydırma

Opera'da senelerdir bulunan yumuşak kaydırma özelliğini Chrome'da herhangi bir eklentiye gerek olmadan etkinleştirebilirsiniz.

Otomatik oturum açma

Chrome'da Google hesabınızla oturum açtığınızda yer imlerinizi ve diğer ayarlarınızı diğer cihazlarınızla eşitleyebiliyorsunuz. Herhangi bir Google web sitesine gittiğinizde bu bilgilerle otomatik olarak Google'a da oturum açmak istiyorsanız, bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz.

Kaynak : CHIP TR
 

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
Bir Chromium Türevi olan SlimJET v31.05'de Gizli Ayarların Açığa Çıkarılması :

Chrome Türev _ Slimjet v31.05.png
 
Üst