• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cilde İyi Gelen Çiçek Özleri

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Parfüm ve kozmetik sektörünün olmazsa olmazı çiçeklerin vitamin ve cildi koruyucu aktif bileşenler içerdiğini biliyor muydunuz? Vücudunuzun ve saçlarınızın sağlıklı ve güzel görünmesi için doğanın iyileştirici ve koruyucu gücünden faydalanmanız gerekmektedir.

Herbalist
Tarkan Güveloğlu’nun derlediği çiçek özleri ve faydaları ile çiçeklerden gelen mucizeyi cildinize taşıyın.

Papatya
Çiçekleri provitamin A C ve E vitamini içeren papatyanın iyileştirici ve antiseptik özelliği bulunur. Ciltteki kızarıklıklara ve tahrişe iyi gelir cildi yatıştırır. Papatya özlü kremler ciltteki pullanmaları giderir. Alerjik cilde sahip olanlara rahatlıkla kullanabilir. Saçların rengini açar ve hızlı uzamasını sağlar.

Gül
Kozmetik ve parfümeride sıkça kullanıldığı bilinen gülün antioksidan özelliği olduğu için cilde son derece faydalıdır. Cilt sorunlarına iyi gelir. Cildinizi temizlemek için saf gül suyu kullanabilirsiniz. Cildiniz kuru ise bir avuç gül yaprağını sıcak suya atın bir iki kez kaynatın ve buharına yüzünüzü tutun. Bu uygulamadan sonra cildiniz son derece yumuşak olacaktır.

Lavanta
Antiseptik özelliği ile iltihapları böcek ısırıklarını kabarcıkları çürükleri ve yaraları iyileştirir. Lavanta esansı kuru ciltlere çok iyi gelir kaşıntıları giderir. Lavanta demlenip saç köklerine uygulanırsa kan dolaşımı artar ve kepek oluşumu önlenir.

Sümbül
Bu çiçekteki özler kırışıklıkların ortaya çıkmasını önlemek pürüzsüz bir cilt oluşturmak için kullanılır. Yaprakları zararlı atmosferik etkilere karşı korur.

Menekşe
C vitamini içeren menekşe çiçeği yağlı ciltlere iyi gelir. Yapraklarının cildi yatıştırıcı özelliği vardır. Kaynar suya bir miktar menekşeyi çiçek ve saplarıyla birlikte atın ve demlenmiş menekşe suyu soğuduktan sonra yüzünüzü temizleyin. Faydasını göreceksiniz.

Kekik
Antik Mısır’dan beri kullanılan ve içerisinde bağışıklık sistemini güçlendirici maddeler bulunan kekik ciltteki sarkıklara ve yorgun görüntüye iyi gelir cildi canlandırır. Kekik yağını değil de çayını demleyerek yüzünüze pamukla uygulayın çünkü kek yağı cildi yakabilir ve tahriş edebilir.

Sardunya
Bu çiçekle hazırladığınız tonik ile saçlarınız daha parlak görünür. Sardunya yapraklarını 20 dakika sıcak suda tutun. Sonra su biraz soğuduğunda bu su ile saçınızı yıkayın.

Peygamber çiçeği
Kozmetikte genellikle hassas göz kapağı derisinde ve göz çevresindeki sorunlu alanlar için kullanılır. Peygamber çiçeği özü kullanılarak hazırlanan ciltte şişmekızarıklık ve kaşıntıları azaltır.

Narenciye
İçeriğindeki vitaminler solgun ciltleri canlandırır ve besler şişlikleri ve lekeleri giderir. Turuncu çiçek özlerinin ve limonun anti-stres özelliği vardır. Limonportakalmandalina limon ve greyfurt yağları içeren cilt bakım kremleri kırışıklıkları giderir ve cildin elastikiyetini artırır.


Yasemin
Yaşlanma karşıtı etkili kremlerin etken maddelerinden biridir. Cildi gençleştirir ve ciltteki yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Uçucu yağı çok etkilidir banyodan önce yasemin yağı ile masaj yapılabilir. Cildin esnekliğini sağlar ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Ekinezya
Bu bitki genellikle nemlendirici içeren koruyucu kremlerde kullanılır. Cildi yenileyici etkisi olduğu için sivilce ve iltihaplara iyi gelir.


 
Üst