• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cildinize Zarar Veren Kötü Alışkanlıklar

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Hepimiz pürüzsüz sağlıklı bir cilt hayali kurar ve bunun için sayısız bakım yaparız. Ancak bazı alışkanlıklar var ki onlar cildimizin en büyük düşmanları…

Cildimize ve vücudumuza zarar veren alışkanlıklarımızı saysak çok uzun bir liste çıkar ancak bazıları hepsinden daha zararlı… İşte cildinize zarar veren en kötü 7 alışkanlık…

Sakız çiğnemek

Sakız çiğnemekle cildiniz arasındaki bağlantıyı bulamadınız di mi? Oysa ki birçok araştırmaya göre sürekli sakız çiğnemek cildinizin kırışmasına neden oluyor. Sürekli aynı hareketi uzun süre tekrarlamanız dudak etrafındaki kırışıklıkların oluşmasını sağlıyor.

Makyajı silmemek

Gün boyunca cildimizin nefes almasını engelleyen makyajı eve gelir gelmez silmek en iyisi. Eğer uyurken makyajınızı silmiyorsanız cildinize en büyük kötülüğü yapıyorsunuz demektir. Makyajınızı silmemeniz göz enfeksiyonlarının cilt problemlerinin ve kırışıklıkların en büyük nedeni…

Cep telefonu

Elimizden düşmeyen cep telefonlarımız aslında cildimizin en büyük düşmanlarından biri. Gün boyu her yere temas eden cep telefonu bakteri yuvası haline geliyor.Bu yüzden telefonla konuşmadan önce en azından bir peçeteyle temizleyip öyle yüzünüzle temas ettirin böylelikle cilt sorunlarını azaltmış olursunuz.

Tatlı

En bariz ancak en zor bırakılan kötü alışkanlıklarımızdan biri tatlı aşkımız… Tatlıyı sevmeyen sayılı insanlardan biri değilseniz size üzücü bir haberimiz var. Araştırmalara göre çok fazla şeker tükettiğinizde cildinizin uzun süre genç ve sağlıklı kalmasını sağlayan protein kötü yönde etkileniyor.

Uzun sıcak duş

Yorgun bir şekilde eve geldiğinizde en büyük keyfiniz uzun ve sıcak duş mu? Eğer öyle ise üzgünüz ancak artık bu keyifinize veda etme zamanı geldi! Uzun süre cildinize sıcak suya maruz bırakmanızcildinizdeki yararlı yağların tüketiyor. Yağların tükenmesi ise cildinizin nemsiz kalmasına ve sıcaklıktan dolayı kuru ve pul pul bir görüntüye sahip olmasına neden oluyor.

Kirli çarşaf

Biz uyurken bütün vücudumuz yenilenir. Uyuduğumuz çarşaflar özellikle de yastık kılıfı düzenli bir şekilde değiştirilmediği zaman cildinizi kötü yönde etkiler. Cildimiz yenilenirken ölü cildimiz dökülür. Uyurken dökülen ölü cilt hücreleri ise çarşaflarınız sürekli değiştirmezseniz cilt problemlerine neden olur.

Stres

İş aile maddi durum derken hayatımız stres altında geçiyor. Stres size psikolojik olarak zarar verdiği gibi fiziksel olarakta veriyor. Stres bağışıklık sistemimizi zayıflatarak cildinizin yaşlanmasına neden oluyor. Stressiz bir hayat yaşamak çok zor bir ihtimal olabilir bu yüzden kafanızı dağıtacak belli hobiler bulabilirsiniz.
 
Üst