- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
- Konular
- 4,182
- Mesajlar
- 11,468
- MFC Puanı
- 34,670
İspanyol Tatlısı Churros Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 75 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
Üzeri İçin;
- 1 su bardağı şeker
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
- Churros’un hamuru için suyu, tereyağı ve tuz ile bir tencerede kaynatın.
- Unu ekleyin ve kısık ateşte tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın.
- Karışım bir top şeklini aldığında ateşin altını kapayın, karıştırmayı bırakın.
- Yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın.
- Daha sonra çırpılmış yumurtaları da karışıma ekleyin ve hamuru iyice karıştırın. Hamur çok sıcakken yumurtaları koyarsanız, omlete dönüştü sanabilirsiniz hiç korkmayın
- Yaptığınız churros hamurunu krema sıkma aletiniz ile ince uzun, tulumba tatlısı görünümünde ısınmış yağa sıkın.
- Eğer krema sıkıcı aletiniz yoksa, elinizle yuvarlak parçalar kopartarak churros’ları altın sarısı olana kadar kızartın.
- Kağıt mutfak havlusu üzerine koyun, fazla yağı çektirin.
- Bütün churros’lar kızardıktan sonra, üzerlerine toz şeker döküp afiyetle yiyin.
Alıntı