• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocuk Düşürme

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
İslam, ana karnında teşekkül etmiş bir çocuğu düşürmeyi haram kılmıştır. Özellikle ana karnında çocuğun organları şekillenmiş, ruh üflendikten sonra çocuğun düşürülmesi cinayettir.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

"Çocuklarınızı fakirlik korkusuyla öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırırız. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır." (İsra Suresi . 31)

Allah Resulu kadınlardan biat aldığı zaman: "Onlara çocuklarını öldürmemeleri şartını" ileri sürmesini Cenab-ı Hak emretmiştir:

"Ey Peygamber! İnanmış kadınlar, Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek, iyi işi işlemekte sana karşı gelmemek hususunda sana biat etmeye geldikleri zaman, biatlarını kabul et ve onlar için Allah'tan mağfiret dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir."
(Mümtehina Suresi :12)

Allah Resulu de :

"Çocuklarınızı öldürmeyiniz." buyurmuştur.

Eğer çocuğun doğumu, ananın ölümüne sebep olacaksa o zaman ananın ölümü yerine yerine çocuğu düşürmek caizdir. Çocuk için ana feda edilmez, gerekirse ana için çocuk feda edilir.

İmam Gazali, çocuk düşürmenin caiz olmadığını açıklarken azlin de çocuk düşürme gibi olduğunu söyleyenlere cevaben derki.

"Çocuk düşürme doğum kontrolü gibi değildir. Çocuk düşürme meydana gelen bir varlığa karşı işlenen bir cinayettir. Bu varlığın da bir çok mertebeleri vardır. Bu varlık mertebelerinin birincisi, erkek menisinin kadının rahimine girmesi, kadının menisi ile karışması ve canlanmaya hazır olmasıdır ki, bunu bozmak ve bu canlanmanın önüne geçmek cinayettir. Bu su damlası nutfe, sonra kan pıhtısı, sonra et parçası haline gelirse onu düşürmek daha büyük bir cinayet olur. Eğer ruh üflenir, organları belirirse cinayet daha da artar. Hele çocuk ana rahminden diri olarak düşüp de sonra ölürse, bu cinayetlerin en büyük şekli olur."
 
Üst