• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Company Of Heroes Hakkında Oyuncu Görüşleri [Efsane RTS Strateji Oyunu]

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
Yorumlar;

inanılmaz gerçekçi detaylara sahip oynanması süper zevkli ve aynı oyunu aynı anda iki kişi yönetse daha da iyi olurdu bu fikrini veren bir oyun. tek general yetişemiyor her yere malum. çoğu görevde zaman kısıtlaması olmaması yaratıcılığı körüklese de bazı bölümlerde baskın yapmak akıllıcadır çünkü görev gereği ele geçirilen binaların ele geçirilememesi sürekli tepenize asker ve tank yağmasına sebep olabilir. sniperların etkili olabilmesi için yüksek bir binaya yerleştirirsenizo sniperın parasını çıkardığını ve adamları patır kütür indirdiğini görebilirsiniz. ai genelde bomba atmakta pek iyi değil o yüzden kalabalık grupların ortasına el bombasını atın talimatını general olarak biz vermek zorunda kalıyoruz ki bu da aslında çatışmaları sıkı takibe yönlendiriyor. cover olayı çok önemli iyi cover alırsanız ekipleriniz pek zor ölüyor. ama allah allah nidalarıyla ortalığa salarsanız bir bakmışsınız adamınız kalmamış yeni adam oluşturuyorsunuz. ayrıca makinalı takımı, top atar takımı gibi takımları da güzelcene yerleştirirseniz gerçekten düşman askerleri için ortalığı cehenneme çevirebiliyorsunuz ki bunu ilk farkettiğimde baya bir eğlendim.

köprüleri koruduğunuz bir görevde çok güzel makinalı tüfek mevzileri falan yapıyor içlerine 3x6 adet asker yerleştiriyorsunuz. yanlarına bir engineer takımı yeteri kadar kum torbası , mayın ve dikenli çit ile çeviriyoruz. bu da yetmiyor çapraz ateş mevzileri kuruyor ve ortalığı cehenneme çevirme hazırlığı yapıyoruz. her şey güzel giderken bir anda bir bombalama gerçekleşiyor ve 3 köprünün de önünde ne kadar zaman harcadığım ünite varsa hepsi yerle bir oluyor. evet bir asker bile sağ kalmıyor bu çarpışmadan ve ben geri çekiliyorum sonuç hüsran.. bölümü baştan oynadığımda ise korunacak binanın sağına soluna aynı işlemleri uyguluyorum ve sadece topçularımın ve makineli tüfekçilerimin gelen adamları (tank dahil) rahatlıkla temizlemelerini ve çok az kayıpla savaşı kazanmamı izliyorum. şimdi aklıma geliyor da bir oyun daha oynayıp daha dğeişik bir şekilde de sıkıştırmayı düşünebilirim ama o aynı anda üç mevziyi bombalayan ve kimseyi sağ bırakmayan düşmanı düşününce bu isteğim geçiyor hemen nedense..
kısadan hisse: amaç bölüm geçmekse yeteri kadar konsantre olup rahatlıkla yapılabiliyor.

--------

efektler nefis ötesi. strateji oyunlarında oldukça iyi olmayan insanların gazlanıp hard'da oynamamasını da salık veririm. açık konuşuyorum, elinize alırsınız. mayın döşeyin. kaynak noktalarını alırken düz bir hat şeklinde ilerleyin, defans mümkünse çizgi halinde yakalansın, aksi takdirde bölük pörçük aldığınız noktaları düzenli olarak kaybediyorsunuz, illa bir zıptı gelip elleşiyor. ayrıca micro kontrolün dibine vurmanız gereken oyun. piyadeleri sağda solda bulduğunuz havan topunun başına geçirirken, az ilerde kum torbalarının arkasındaki gençlere el bombası atmak üzere başka bir birlikle dalmanız, aynı anda sniperınızı binanın içine sokarken, kendimce çok faydalı bir taktik olduğunu düşündüğüm tank grubunun arkasında 2 engineer tutma fikrini hayata geçirip çatışmadaki tankların ömrüne ömür katabilir, mutlu yarınlara coşabilirsiniz. hani 3 tane bölüğü ctrl+1, ctrl+2, ctrl+3 gibisinden dizip ya allah şeklinde giderseniz, fotoğraf makinası olmayan japon turistten farkınız kalmaz.

-----------------

çok güzel grafiklere, oynanışa ve inanılmaz yapay zekaya sahip oyun. her ünite için yüzlerce farklı animasyon yapılmış oyundur. vakti zamanın da yine bir programcılık şaheseri olan total annihilation adlı oyunu oynayan bir arkadaşımız elit uçağının, arkasından gelen bir füzeyi silkeleyip vurulmaktan kurtulduğunu söylemişti; biz de "vay anasını" demiştik. bu oyunda üç karo* olmuş bir roketli granadierime* tanka saldır dediğimde, koşarak tankın önündeki hendeğe atladı ve yattı, tankın makinalı ateşinden sağa sola yuvarlanarak kaçtıktan sonra roketatarıyla nişan alıp tankı uçurdu; bunun üzerinede bize "aboo" demek kaldı.

düzenleme: az önce oynadığım bir oyunda da bi adamımın üzerine havan topu düştü ve adamım 3* parçaya ayrılmış şekilde havaya savruldu, bir an bi parçası ekrana yapışıcak sandım.

Tiger ve panter tanklarını cepheye sürdüğünüzde mürettebatınız çok gururlu ama bir o kadar da dingin bir sesle "tiger/panther on the field." diyor, uniteye tıkladığınızda ise yine aynı ses ile "pride of the fatherland." diyor ki ben ayrı gaza geliyorum bu konusmalardan sonra ve hatta bir ünite kayıplarında sabit ses tepkileri verilirken, misal bir piyade birliği öldüğünde "vatan için öldüler " falan denirken; tiger patladığında "bir panzerimizi indirdiler -sonra daha yüksek ve vurgulu bir sesle- bir tiger kaybettik." bu replikler oyunun atmosferini baya olumlu etkiliyor.

---------------------------

su ana kadar oynadigim en deli manyak rts diyebilirim. muazzam detaylar, deha urunu yapay zeka, muhtesem ses efektleriyle tadindan yenmez bir sey olmus.oyunu kurup neyle karsi karsiya oldugumu gorunce, en az 15 dakka oyuna baslamayip, ohaa ohaaa diye evde bagirdigimi bilirim.tereddutsuz 10 numara veriyorum. saglam konfigurasyonunuz yoksa oyunun tadini alamazssiniz o ayri.

Daha Fazla Oyun Hakkında Yorum İçin ;

Kod:
https://eksisozluk.com/company-of-heroes--1383979

Videolar;


Ayamutura'ın Yorumu

1.Oyun bir RTS Strateji Oyunundan Çok Ötesinde
2.Dinamik bir oyun.....Haritanın bir tarafından taarruz ederken, diğer tarafından savunmada kalabiliyorsunuz.
3.Bazen askerleri ölüme gönderirken, bazen de kaçırmak(kurtarmak (fuubar) için) Tankları feda edebiliyorsunuz.
4.Aynı bir stranç oyununa benziyor.Düşmanın hamlesine karşı manevra, manevrasına karşı, hamle....... geliştiriyorsunuz.
5.Zeka açıcı bir oyun.Beyin jimnastiği yaptırıyor insan'a (Çoklu düşünme yeteneği )
 
Üst