• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dar Gelen Ayakkabı Nasıl Genişletilir? 10 Pratik Yöntem

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Dar ve sıkan ayakkabılar nasıl genişletilir?​

dGWEgX.jpg

Dar ve sıkan ayakkabı için buzdolabı yöntemi​
Bu yöntemde ihtiyacınız olan malzemeler; buzdolabı poşeti ve biraz su. Buzdolabı poşetinin içerisine yarıya kadar su koyun. Daha sonra poşetin içerisine ayakkabılarınızı yerleştirin. Daha sonra buzluktan çıkardığınız ayakkabıları çözülmesi için oda sıcaklığına alıp bekletin. Çözüldükten sonra kuruttuğunuz ayakkabılarınızın gevşediğini göreceksiniz.​

Gazete kâğıdı yöntemi​
Gazete kâğıdı ve sirke yöntemi ile dar ve sıkan ayakkabılarınızı kısa sürede gevşetebilirsiniz. İlk olarak gazete kâğıtlarını sirke ile ıslatın. Daha sonra gazete kâğıtlarının fazla suyunu alın. Daha sonra sirke ile ıslattığınız gazete kâğıtlarını buruşturup ayakkabınızın içerisinde bir gün boyunca bekletin. Gazete kâğıtlarına sıktığınız sirkedeki asit ayakkabılarınızın gevşemesine yardımcı olacaktır.​

Kalın çorap yöntemi​
Sıkan ve dar ayakkabıyı en kolay genişletme yöntemlerinden birisi de kalın çorap yöntemidir. Kalın çoraplarınızı giyip sıkan ayakkabılarınızla bir süre dolaşın. Bu işlemi ayakkabınız gevşeyinceye kadar tekrarlayabilirsiniz.​

Kurutma makinesi yöntemi​
Ayakkabınızın dar ve sıkan bölgelerini su ile ıslatın. Daha sonra saç kurutma makinesini en sıcak seviyeye getirerek ayakkabınızı kurutun. Bu sayede ayakkabılarınız kısa sürede gevşeyecektir.​

Patates yöntemi​
Bir adet patatesin kabuklarını soyarak ayakkabılarınızın sıkan ve dar gelen yerlerine patatesleri iyice yerleştirin. Bir gece patatesleri ayakkabınızın içerisine bekletin. Ertesi sabah gevşediğine şahit olacaksınız.​

Kalıba koydurma​
Verdiğimiz yöntemlerin hiç biri yeterli gelmiyorsa ve işe yaramadıysa dar gelen ayakkabılarınızı bir ayakkabıcıya götürerek kalıba koydurmasını istemeniz gerekir.

Alıntı.
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Dar Gelen Ayakkabı Nasıl Genişletilir? 10 Pratik Yöntem


Yeni aldığınız ayakkabı ayağınızı sıkıyor, dar mı geliyor? üzülmeyin, bildireceklerimizden dilediklerinizi tatbik ederek süet, deri, keten, bez, rugan ve spor..

Yeni aldığınız ayakkabı ayağınızı sıkıyor, dar mı geliyor? üzülmeyin, bildireceklerimizden dilediklerinizi tatbik ederek süet, deri, keten, bez, rugan ve spor size küçük gelen her türlü ayakkabıyı genişletebilirsiniz.

Hemen hemen hepimizin hayatımız boyunca ayakkabı sıkmasıyla karşılaşmışızdır.

Çok beğenerek aldığınız ayakkabınız ayağınıza olmuyorsa, vuruyorsa işte yapmanız gerekenler!*

1.Yöntem
Sıkan ayakkabı için buzdolabı yöntemi
Buzdolabı poşedinin yarısına kadar su koyup ağzını bağlayın. Poşetleri ayakkabıların*içine yerleştirip buzluğun boş bir yerine koyup poşetteki sular donana kadar yaklaşık 2-3 saat bekletin. Buzluktan çıkarttığınız ayakkabıları oda sıcaklığında,içindeki buzlar eriyene dek bekletilir.Poşetleri çıkarıp*ayakkabıyı giyin.



2.Yöntem

Gazete kağıtlarını su ile veya sirkeyle ıslatıp sıkın, fazla suyunu alın. Islak gazete kağıtlarını buruşturup ayakkabının içine koyun, 1 gece bekletin. Ertesi gün gazeteleri çıkarıp, ayakkabıyı kurumaya bırakın. Ayakkabınız narin ve pahalı bir ayakkabıysa bu yöntem sizin için uygun değildir.

3. Yöntem

Yulafları bir gece suda bekletin, ertesi gün suyu süzüp, ayakkabıları yulafla doldurun. 1-2 gün bekletin ve ayakkabılar giyilmeye hazır.

4. Yöntem

Ayakkabınızın içine geceden*patates koyup bekletin. Ertesi gün giyebilirsiniz.



5. Yöntem

Ayakkabınızı açmanın en kolay yollarından biri profesyonel yardım almaktır. Ayakabılarınızı ayakkabıcıya götürün ve ayakkabıcı*ayakkabınıza gerdirme işlemi uygulasın.

6. Yöntem

Eczanelerde satılan buz torbasını dondurucuda dondurun, ve ayakkabınızın içine buz torbasını koyup, buzlukta en az 4-8 saat bekletin.

7. Yöntem

Ayakkabılarınızı evde giyin, bir iki güne açılacaktır.

8. Yöntem

İnternet üzerinden ayak numaranıza göre satın alabileceğiniz ayakkabı kalıbını vuran ayakkabının içine yerleştirin, dar gelen ayakkabı zamanla genişleyecektir. Fakat bu yöntem diğerlerine göre daha geç sonuç verir.*

9.Yöntem

İnternet üzerinden sipariş verebileceğiniz ayakkabı genişletici spreyler de küçük gelen ayakkabıyı genişletmeye yardımcı olabilir.



10. Yöntem

Ayağınıza kalın bir çorap giyip sıkan ayakkabıyı giyin ve saç kurutma makinesi ile sıkan bölgeyi iyice ısıtın.

Mavi kadın.com
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
***

Not: konular birleştirildi.
 
Üst