• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Detoks nedir?Nasıl Yapılır?

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Detoks sistemi, vücutta oluşan radikal maddelerin nötrlenmesi ve vücuttan atılması için gerçekleşen işleme verilen isimdir. Metabolizma çalıştığı sürece, vücudumuz her saniye radikal madde, toksin üretir ve sonra bu maddeleri etkisiz hale getirerek kendinden uzaklaştırır. Yani vücudumuz kendi kendini arındırmak için kusursuz tasarlanmıştır.

Peki, bu radikal maddeler nelerdir?

-Vücutta doğal olarak gerçekleşen reaksiyonlardan açığa çıkan atık maddeler (görevi tamamlanan hormonlar gibi)
-Besinlerin sindiriminden açığa çıkan atık maddeler
-Yüksek miktarda ısıl işlem görmüş besinlerde oluşan toksik maddeler
-Endüstriyel besinlerdeki kimyasallar, koruyucu maddeler, hormonlar
-Alkol
-Sigara
-Tarım ilaçları
-Çevre kirliliği ve şehirleşme
-Kötü beslenme sonucu bağırsak yapısının hasar görmesiyle sızan bakteri ve toksinlerin sebep olduğu antijen+antikor bileşimleri

Bu sıralamada 1 ve 2. maddeler doğal işleyişimizin sonucudur ve sağlıklı biri için bu toksinleri tolere etmek hiç zor olmaz. 3. madde ise çok abartılmadığı sürece yine vücut tarafından kolayca çözülebilir. Ancak diğer maddelere uzun süreli maruz kaldığımızda -ki pek çoğumuz kalıyoruz- vücut bunun üstesinden gelemeyecek hale gelebilir. Benzetme yapacak olursak bir süre sonra bedenimiz süpürdüğü tozları dışarı atamadığı için halının altına biriktirir.

Günümüz yaşam koşullarında detoks ne demek dersek, vücudun kendi kendine arınmasında yardımcı olacak antioksidan maddelerin mevcut detoks sistemine katkısız, işlem görmemiş, detoks içecekleri ve yiyecekleri ile hazırlanmış beslenme programları ile dışarıdan takviye olarak sağlanmasıdır.

Günümüzde artan çevresel kirlilik, kötü beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam ile birlikte, toksinlerden arınma fikri daha elzem bir hale gelmeye başladı. Detoks:

-sebepsiz baş ağrıları,
-yorgunluk,
-kendini kötü hissetmek,
-solgun ve bozuk bir cilt,
-sindirim sistemi bozuklukları,
-uyku düzensizlikleri

gibi birçok problemi çözmek veya hafifletmek için yapılabilmektedir.Bu nedenlerle vücutta biriken toksinleri atmak ve daha iyi hissetmek için çeşitli detoks yöntemleri tercih edilmektedir.

Vücudun arınmasında akciğer, deri, böbrek, bağırsaklar ve karaciğer görev alır. Günlük hayatta nefes, ter, idrar ve gaita yoluyla her gün biriken çöplerimizi dışarı atarız.Vücudumuzun ana arınma organı diyebileceğimiz karaciğerimiz ise bu sistemde tam bir dönüştürücü görevi üstlenmektedir. Atılması gereken toksik maddeleri suda çözünebilir hale getirerek ile idrar ve dışkıya katılmasını sağlar. Eğer karaciğer bu dönüşümü yapamazsa böbrekler ve bağırsakların bu maddeleri atması mümkün olmaz.Karaciğerin temizlik görevinde antioksidan olarak adlandırılan bazı vitamin ve mineraller yardımcı görev üstlenmektedir. Antioksidanların detoks etkisi yaptığı da bu yüzden söylenir. Aslında antioksidan maddelerin yaptığı “detoks” değil var olan detoks sistemine destek olmaktır.Karaciğer, yüksek miktarda toksine sürekli olarak maruz kalırsa ya da detoks sisteminin işlemesi için gereken yardımcı vitamin ve mineralleri bulamazsa, detoks işlemi sırasında oluşan toksinlerin karaciğerde birikmesi söz konusudur. Bu sorun çok geç olmadığı takdirde detoks içecek ve yiyeceklerinden oluşan programların da desteği ile doğru beslenme ve yaşam koşullarıyla geri döndürülebilir.
 

Cann

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
10 Eki 2020
Konular
2
Mesajlar
1,244
MFC Puanı
8,510
Artık çok geç bütün detoxları aynı anda verdin. Hepsini aynı anda mı yapıyorsun nabıyon ?
 
Üst