• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dev asteroid Dünya'ya doğru yaklaşıyor!

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Dev asteroid Dünya'ya doğru yaklaşıyor!

BAnnYp.jpg


Dev asteroid nihayet Dünya'ya doğru yaklaşmaya başladı. Gökbilimcileirn yapmış olduğu açıklamaya göre 19 Nisan günü bir asteroid Dünya'nın yakınından geçecek. NASA, yaptığı açıklamada 'Asteroidin gezegenimize çarpma ihtimali olmasa da, bu boyutta bir asteroid için çok yakın bir yaklaşım olacaktır' ifadelerini kullanarak ilgilisini heyecelandırdı.

Dürbünle dahi görülebilme şansı olan bu asteroid ile harika bir gökyüzü olayına tanıklık etmek mümkün. Gökyüzü meraklıları ve gökbilimciler için bunun çok önemli bir fırsat olduğunu söylememiz mümkün. Ay'a kıyasla iki kat daha yansıtıcı bir düzeyi olan dev asteroitin fiziksel özellikleri şimdilik belirli değil.

Dünyanın dört bir yanından herkesin incelemek için kamplar yapacağı bu dev gökyüzü olayına en yakın zaman dilimi ise 19 Nisan sabah 07:00 olacak. Adeta 19 Nisan'de dümyamızı süsteleyecek olan bir başka cisim ise PanSTARRS (C / 2015 ER61) kuyruklu yıldızı olacak. Bunun çok güvenli mesafede 175 milyon km uzaklıkta Dünya üzerinden geçmesi bekleniyor. Dev asteroitin ise gezegenimize yaklaşık olarak 1,8 milyon km güvenli mesafede geçebileceği tahmin edilenler arasında.

Alıntı
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
ya karı ya zararı olsun ama artık bişeye yarasın :f38:
 
Üst