• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dirseklerdeki Kararma Nasıl Azaltılır?

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
27348507952231870159.jpg


Hiperpigmentasyon adı verilen dirsek kararması bir cilt hastalığı değildir. Sadece ciltte oluşan bir pigmentasyon sorunudur. Özellikle kadınların şikayet ettiği bir durumdur. Dirseklerdeki deri kurumaya meyilli olduğundan bu bölgedeki koyulaşma daha fazladır. Ancak bu çok önemli bir sorun değildir. Evde yapılabilecek basit karışımlarla bu kararmalardan kurtulmak mümkündür.

Dirsek kararmasının nedenleri:

Dirseklerdeki kararmanın nedenlerinden birisi kış aylarındaki hava değişimleridir. Hava değişimi ile beraber dirsekler çatlar ve kararmaya başlar.
Dirseklerdeki kararmanın bir diğer nedeni dirseklerin nemsiz kalmasıdır. Bu bölge çok kuru olduğundan sürekli nemlenmeye ihtiyaç duyar. Sık sık nemlendirilmezse kararır.
Diğer neden dirseklerin uzun süre güneşe maruz kalmasıdır.
Masaya çok sık dayanan dirseklerde de kararma görülür.

Dirseklerdeki kararma nasıl azaltılır?

Dirseklerdeki kararmayı azaltmanın en önemli ve kolay yolu dirsekleri sürekli nemli tutmaktır. Her banyodan sonra el ve vücut için kullanılan nemlendiriciler dirseklere de uygulanmalıdır. Ayrıca derinin kendini kolay yenilemesi için her banyoda dirsekler kese ile iyice ovulmalıdır.
2 yemek kaşığı yulaf ve 3 yemek kaşığı su karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Bu karışım haftada 2 kez dirseklere masaj yaparak uygulanır. 10 dakika bekledikten sonra yıkanır.
Limon ve hindistan cevizi yağı iyi birer ağartıcıdır. Bu nedenle kararan dirsekleri beyazlatmada kullanılabilir. Limon ortadan ikiye bölünerek direkt dirseklere sürülebileceği gibi hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak masaj da yapılabilir.
Her gün 5-10 dakika boyunca zeytinyağı ile dirseklere masaj yapmak dirseklerdeki kararmaları azaltır.
Cilt rengini açma yollarından birisi de yoğurttur. Yoğurt laktik asit içerdiğinden iyi bir renk açıcıdır. 2 çorba kaşığı yoğurt ile 1 çorba kaşığı un karıştırılarak macun haline getirilir. Elde edilen macun dirseklere sürülür ve kuruyana kadar beklenir. Ardından bol su ile durulanır.
Şeker iyi bir cilt canlandırıcıdır. Bir miktar şeker ve zeytinyağı karıştırılır, macun haline getirilir. Ardından bu karışım çok sert olmayan bir diş fırçası ile dirseklere uygulanır. 5 dakika boyunca fırça ile dirsekler ovulur.
Dirseklere yapılacak tüm bakımlardan sonra mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.​
 
Üst