• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dk-lıne steril oftalmik cerrahi solüsyon %100

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
Dk-lıne steril oftalmik cerrahi solüsyon %100

FORMÜLÜ

Saflaştınlmış, steril apiroien perflurodekalin içermektedir.





FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Perfluorlu kimyasal maddelerin emülsiyonları oksijen ve karbondioksidi absorblayabilir, taşıyabilir ve tekrar serbestleştirebilir.

ENDİKASYONLARI

Retinanın geçici olarak tutulması ve özellikle aşağıdakiler dahil olmak üzere akut retina dekolmanlarının (RD) cerrahi tedavisi sırasındaki işlemlerde kullanılır: Dev yırtıklı RD; proliferatif vitreal-retinopati (PVR) ile birlikte olan RD; travmatik RD; diyabetik RD; vitröze düşmüş olan doğal ya da suni lenslerin saptanması.

KONTRENDİKASYONLARI

Subretinal dokuların sıvı perfluorokarbonlara karşıbir reaksiyonu bilinmemektedir. Ürünün subretinal alana geçişini önlemek konusunda dikkat edilmelidir.

UYARILAR / ÖNLEMLER

Herhangi bir cerrahi müdahale ile olduğu gibi, DK-Line kullanılan arka segment cerrahisinde cerrahın değerlendirmesi gereken riskler bulunmaktadır. DK-Line operasyon sırasında kullanılan bir biyomateryaldir. Operasyonun sonunda ürün uygulandığı yerde bırakılmamalıdır. Tüm ürünün uzaklaştırılmasına dikkat edilmeldir. Ürünle birlikte verilen enjektör kullanılmalıdır. Birlikte verilen iğne intraoküler enjeksiyon için kullanılmamalıdır. Tek kullanımlık üründür. Tekrar sterilize edilmemelidir. Steriliteyi sağlayan ambalaj bozuldu ise, kullanılmamalıdır. Son kullanma tarihinden sonra kullanılmamalıdır. DK-Line hastanın gözünden uzaklaştırıldığında insan kaynaklı herhangi bir diğer biyolojik ürün gibi ele alınmalıdır. Ürün sadece bu teknik konusunda eğitim almış cerrah tarafından kullanılmalıdır.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER

Bildirilmemiştir.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Birlikte verilen tek kullanımlık iğnenin takıldığı enjektör ile ürün şişeden çekilir. İğnenin yerine keskin olmayan (örneğin 23 G) bir kanül yerleştirilir. Ürün daha önceden vitrektomi uygulanmış göze, optik papillanın tam karşı tarafına enjekte edilir.

SAKLAMA KOŞULLARI

30°C'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI

5 ml'lik cam flakon, yanında plastik enjektör ve tek kullanımlık steril iğne ile birlikte.

RUHSAT SAHİBİ

ABDİ İBRAHİM İLAÇ PAZARLAMA A.Ş., Zincirlikuyu/İstanbul

RUHSAT TARİH VE NUMARASI

11.04.2000 - 107/76

İMAL YERİ

CHAUVIN OPSIA Fransa
Reçete ile satılır.
206.141/11
 
Üst