• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Doğal Afetlerden Korunmak İçin Okunan Türkçe Afet Duası – Afet Duaları

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Doğal Afetlerden Korunmak İçin Okunan Türkçe Afet Duası – Afet Duaları
peygamberlere-iman-520x245.jpg

..
Deprem, sel, çığ, hortum, kuraklık, yangın gibi insanlara zarar veren doğa olaylarına doğal afet denir. Kur’an-ı Kerim’de bu tip afetler için musibet tabiri kullanılıyor.
Doğal afetleri önlemek mümkün olmasa da tedbir alarak zararları en aza indirmek mümkün olabilir. Yüce Rabbimiz, bize emir ile hatırlatıyor. ‘Tedbirinizi alınız’ diyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de şöyle buyuruyor:


“Tedbir kadar akıllı bir davranış yoktur. Gece olunca yemek ve su kaplarınızın üstüne kapatın. Uyumadan ateşi söndürün, ateşi yanık bırakmayın.”
Ayrıca Peygamber Efendimiz (s.a.v) Bela ve musibetlerden korunmak için sadaka vermemizi tavsiye etmektedir.


EBU DAVUD’UN EDEB KİTABINDA BULUNAN DUALARI

Doğal Afet Duası 1

Türkçe Okunuşu : ”Bismillahi ellezi la yedurru maasmihi şey un fi’l-ardı ve la fi’s-semai ve hüve’s-semiu’l-âlim.”


Türkçe Anlamı: ”Sığınırım o Allah’ın adına ki, yerde ve gökte hiçbir şey O’nun adına sığınana zarar veremez. O (yalvaranın iniltisini) işitici ve (halini) bilicidir.”

Doğal Afet Duası 2

Türkçe Okunuşu :”Allahümmahfazni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimali ve min fevki ve euzü bi azametike en uğtale min tahti.”

Türkçe Anlamı :”Allah ım, beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden gelecek kötülüklere karşı koru. Altımdan bir kötülük gelmesinden (yarılıp içine düşmekten) Senin azametine sığınırım.”
Doğal Afet Duası 3

Türkçe Okunuşu :”Hasbiyellahü lâ ilâhe illâ hüve’aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-‘Arşil-‘Azîm.


Türkçe Anlamı : ”Allah bana yeter, O’ndan başka hiç bir ilah yoktur, ancak O’na güvendim ve O, büyük Arş’ın Rabbi’sidir.”


PEYGAMBER EFENDİMİZ (s.a.v)’in DOĞAL AFETLERE KARŞI OKUMAMIZI TAVSİYE ETTİĞİ DUALAR

Türkçe Okunuşu “Allahümmâğfezni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimâlî ve min fevkî ve eûzü biazametike en uğtâle tahtî.”


Türkçe Anlamı: Allah’ım! Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelebilecek bütün felaketlerden beni koru.
 
Üst