Sağlıklı beslenmeye çalışırken genelde kızartmalardan uzak dururuz; ama kızartmaların tadının güzel olduğu da inkâr edilemez. Sizin için seçtiğimiz bu salata tarifi sayesinde sağlıklı beslenme düzeninizi bozmayacaksınız; kızartma tadını andıran tadına da doyamayacaksınız.
Malzemeler
1 patlıcan
1 kabak
2 kırmızıbiber
2 dolmalık biber
Yarım demet fesleğen
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos
300 gr kiraz domates
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kabak ve patlıcanı boylamasına yarım parmak kalınlığında dilimlere doğrayın ve dolmalık biber ile kırmızıbiberi beşe bölün.
Izgarayı ısıtıp zeytinyağı ile yağlayın. Sebzeleri ızgarada, hafif diri kalacak şekilde, pişirip salata tabağına alın. Fesleğen yapraklarını serpin.
Sos için fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerine domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiberi serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilıyınca sarımsaklarla domateslerin kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin.
Mutfak robotundan geçirip üzerine, kalan biraz daha zeytinyağı ekleyip tekrar robottan geçirin. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: 4 kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 330 kalori düşmektedir.
Malzemeler
1 patlıcan
1 kabak
2 kırmızıbiber
2 dolmalık biber
Yarım demet fesleğen
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos
300 gr kiraz domates
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kabak ve patlıcanı boylamasına yarım parmak kalınlığında dilimlere doğrayın ve dolmalık biber ile kırmızıbiberi beşe bölün.
Izgarayı ısıtıp zeytinyağı ile yağlayın. Sebzeleri ızgarada, hafif diri kalacak şekilde, pişirip salata tabağına alın. Fesleğen yapraklarını serpin.
Sos için fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerine domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiberi serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilıyınca sarımsaklarla domateslerin kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin.
Mutfak robotundan geçirip üzerine, kalan biraz daha zeytinyağı ekleyip tekrar robottan geçirin. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: 4 kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 330 kalori düşmektedir.