• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Edirne tava ciğeri tarifi

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Edirne tava ciğeri tarifi


Türkiye’nin her şehrinin ünlü bir lezzeti var ama Edirne’nin tava ciğeri sadece ülkemizde değil yurt dışında da çok ünlü. Hatta Yunanistan, Bulgaristan gibi komşu ülkelerden bu ciğeri yemek için ülkemize gelenler var. Peki Edirne tava ciğeri yemek için illa Edirne’ye mi gideceğiz? Tabii ki hayır! Evimizde de bu enfes lezzeti pişirebiliriz. İşte evde Edirne tava ciğeri yapmak için malzemeler ve yapılış aşamaları…
  • pisirme-teknikleri.png

    Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 500 gram dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Edirne tava ciğeri tarifi Nasıl yapılır?

Ciğeri sinirlerini iyice temizleyerek yaprak şeklinde doğrayın.
Ciğer dilimlerini bir süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Una tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
Ciğerleri una atıp her tarafını bulayın.
Sıvı yağı derin bir tavada kızdırıp ciğerleri fazla ununu silkeleyerek yağa atın.
Yapışmamaları için çatal yardımıyla ayırdığınız ciğerleri alt üst edip 1 dakika içinde yağdan alın.
Kızarmış acı biber ve kuru cacıkla servis edin.
 
Üst