• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Egzersiz rutininize eğlence katacak 5 güzel fikir

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Fit olmak istiyor ve bu süreci birazcık eğlenceli hale mi getirmek istiyorsunuz? Fitness yolculuğunuza farklılık katacak bazı egzersizleri sizler için araştırdık…

Kovid-19 patlak verdiğinden beri, hepimiz kondisyonumuzun bilincine vardık. Ve pek bir şey bilmesek bile, bu yolculuğa başlamak için motive olduğumuzdan artık eminiz. Şimdi, işin biraz daha eğlenceli boyutuna geçmek ve aynı zamanda fazladan kalori yakmak istiyorsanız, doğru adrestesiniz.

Sizi hem çocukluğunuza götürecek hem de daha fit görünmenin kapılarını aralayacak antremanlardan bir liste hazırladık. O halde hazırsanız, fit vücudunuzu kısa sürede ortaya çıkarmanızı sağlayacak egzersizlerden bazıları;

hula_7037.jpg

1. HULAHOP
Hulahop yapmayı spor haline getiren insanları mutlaka görmüşsünüzdür. Çünkü bu sadece eğlenceli değil, aynı zamanda kilo vermenin de iyi bir yolu. Araştırmaya göre, bu egzersiz formu kadınlarda 30 dakikada yaklaşık 165 kalori yakabilir. Ayrıca hulahop, bel ve kalça çevresindeki yağları da azaltır. Ayrıca, çekirdek kas kütlenizi artırmaya yardımcı olur ve kötü kolesterolü düşürür.

2. AĞIRLIK ÇALIŞMALARI
Şimdiye kadar bildiğimiz bir şey varsa, o da ağırlık çalışmasının kadınlar için de oldukça faydalı olduğudur. Her zaman ağırlık antrenmanının kadınları erkeksi ve iri göstereceğine dair doğrulanmamış bir algı vardı. Aslında, kuvvet antrenmanı veya halk arasında ağırlık çalışması olarak bilinen, kadınlar da dahil olmak üzere herkesin istenen fitness hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Her gün kuvvet antrenmanı eklemenin ve serbest ağırlıklar, direnç bantları, halter ve vücut ağırlığı egzersizleri kullanmanın birçok faydası olabilir.

3. İP ATLAMA
Zamanınız kısıtlı ve kalori yakmanın en iyi yolunu mu bilmek istiyorsunuz? Tıpkı çocukluğunuzdaki gibi, eski güzel atlama ipine dönün. Bu egzersiz dakikada 15-20 kalori yakmanızı sağlayabilir. Dahası, bu egzersiz kalp atış hızınızı artırabilir, dengenizi iyileştirebilir, kemiklerinizi güçlendirebilir ve ruh halinizi iyileştirebilir.

4. KİCKBOKS
Kickboksun birçok kişinin favorisi olduğunu zaten biliyoruz. Sonuçta, tüm kaslarınızı çalıştıran tam vücut egzersizidir. Ayrıca, endorfin salgılar ve ruh halinizi yükseltir, bu da tam bir kazan-kazan durumudur. En iyi yanı ise saatte 800 kaloriye kadar yakması ve çekirdeği güçlendirmesidir.

5. PİLATES
Fonksiyonel zindeliğinizi geliştirmek istiyorsanız pilates listenizin başında olmalıdır. Yogada yapılan duruşların çeşitli oluşumlarını ve çeşitlerini içerir. Pilates'teki plank duruşu, aşağı köpek, yukarı köpek, kedi pozu, tekne pozu ve diğer birçok duruş yogadan ödünç alınmıştır.
 

Ragnar

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
30 Haz 2015
Konular
1,446
Mesajlar
4,354
MFC Puanı
37,550
1 ve 5 haricinde yaparım ?
 

Cann

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
10 Eki 2020
Konular
2
Mesajlar
1,244
MFC Puanı
8,510
Yapmıyacağınız dopaminlerle mutluluklar. Kendinize koyun gibi dinleyicilerde bulun her bulduğunuzu dinlettiğiniz ses çıkarmayan.?
 
Üst