• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ek tercih sonuçları, ÖSYM, LYS, ÖSYM LYS ek tercih sonuçları?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
5 Eylül'de başvurular sona erdikten sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, LYS ek tercihleri sonuçlarını resmi web sitesinde yayınladı.

Sonuç sayfasına gitmek için; https://sonuc.osym.gov.tr/ tıklayınız

Kurumun açıkladığı başvuru şartları neydi?

Adaylar en fazla 24 tercih hakkına sahip olacak. İstedikleri alanlarda tercih yapabilmek hakkına sahiptirler (Tablo-3 ve Tablo-4 koşulları dikkate alınmalı)

Üniversiteyi kazananlar ikinci kez yerleştirme hakkı verilmeyecektir. Sınav merkezinin koşulu, adayın 2017 yılında üniversite kurumlarından birine yerleşememe şartı arıyor.

Kontenjan üzerine sınav merkezi şu açıklamayı yaptı: Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

Üniversiteyi hak kazanan öğrenci KYK yurt ve burs başvurularından yararlanabilecek mi?

59b786ba61361f1b8806d890

Kredi ve Yurtlar Kurumu, ek tercih üzerinden üniversiteyi kazanan öğrencilerin gerek yurt gerek burs başvurularından yararlanabileceğini açıkladı.
 
Üst