• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
1 su bardağı ekşi maya
2 su bardağı su
3 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın.
2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun.
3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin.
4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin.
5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin.
6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin.
7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın.


 
Üst