Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,083
  • MFC Puanı
    329
  • MFC Seviyesi

1 su bardağı ekşi maya
2 su bardağı su
3 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın.
2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun.
3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin.
4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin.
5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin.
6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin.
7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın.


 
Üst Alt