Elmalı bar
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x800.
Elmalı bar malzemeleri
- 125 gr tereyağı
- 2 elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 125 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 150 gr kek unu
Üzeri için
- 40 gr iri çekilmiş badem
- 40 gr un
- 40 gr esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 30 gr tereyağı
Elmalı bar hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. 28x18 cmlik kalıba yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Elmaları ilave edip karışımı kalıba yayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırın ve kırıntı şeklinde hamurun üzerine serpiştirin. Fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
lezzet.com.tr
Elmalı bar malzemeleri
- 125 gr tereyağı
- 2 elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 125 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 150 gr kek unu
Üzeri için
- 40 gr iri çekilmiş badem
- 40 gr un
- 40 gr esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 30 gr tereyağı
Elmalı bar hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. 28x18 cmlik kalıba yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Elmaları ilave edip karışımı kalıba yayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırın ve kırıntı şeklinde hamurun üzerine serpiştirin. Fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
lezzet.com.tr