• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Erkek için yaşa göre giyim stilleri

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Erkeklerin yaşına göre giyinmesi önemli bir kriter. İşte 20'li, 30'lu, 40'lı yaşlarda giyinmenin sırları...



1- 35 yaşında, klasik tarzı olan biriyim. Yeni bir şeyler alırken nelere dikkat etmeliyim?

erke0014.jpg
* Tarzınızı bilmeniz alışverişiniz için en önemlisi. Gardırobunuza yeni bir şeyler katacaksanız, bir takım elbise alın. Örneğin, lacivert, gri ya da füme renklerinde bir takım alabilirsiniz. Takımınızın üzerinize oturuşuna dikkat edin. Kollarının uzun, ceket boyunun kısa olmamasına dikkat edin. Aynı şekilde gömleğinizin de vücudunuza iyi oturması çok önemli. Boyun ölçüsü ve kol boyu en önemli ölçüler... Kruvaze ceketlere kesinlikle hayır diyoruz! İki ya da üç düğmeli ceketler uygun olacaktır. Ayakkabı en önemli detay. Kıyafetinizi gösteren ayakkabınız olacağı için kaliteli bir ayakkabıya para vermekten çekinmeyin. Hafta sonları için de, klasik jean ya da haki pantolonlar giyebilirsiniz. Çizgili, spor düğmeli, yakalı gömlekler ya da polo yaka tişörtler, bu tür pantolonlarla uyumlu olacaktır. Ancak düğmelerinizi çok açarak göğsünüzü göstermeyin!.

2- 47 yaşındayım. Yaşımın ilerlemiş olması hep sıkıcı mı giyinme mi gerektiriyor? Sadece takım elbise giymek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

erke0014a.jpg
* Kesinlikle sıkıcı giyinmek zorunda değilsiniz. Stilinizden ödün vermeden, uymanız gereken temel kurallara dikkat etmeniz yeterli. Vücut yapınızı da göz önünde bulundurmanız çok önemli. Klasik tarzda hata yapmanız çok zor. Ama 'klasik' demek, sıkıcı anlamina gelmez. Üzerinizde oğlunuzdan ödünç almış gibi duran yırtık jean ve baskılı tişörtlerle komik duruma düşebilirsiniz. Çok trendy kıyafetlerden kaçının. Klasik yıkamasız bir jean pantolon üzerine kaşmir trikolar, ceketler giyebilirsiniz. Kaşmir, deri, süet gibi kumaşlar yaşınıza çok yakışıcaktır.Bu yaşlarda aksesuar da en önemli ayrıntılardan. İyi bir saat için yatırım yapın..

3- 22 yaşındayım, ilk işime başlıyorum. Klasik şeyleri sevmiyorum ama ofiste ceket giymek mecburi. Ne önerirsiniz?
erke0014b.jpg

* Artık üniversite günlerinden çıkıp, iş dünyasına atılıyorsunuz. Size tavsiyem güzel bir terzi dikimi ceket edinmeniz. Lacivert bir blazerla işyerinde hem çok şık olabilirsiniz hem de spor tarzınızı koruyabilirsiniz. Ceketinizi jean pantolon, düz bir mavi gömlek ve lastik ayakkabılarınızla giyebilirsiniz. İnce diyagonal çizgili kravatlar da çok moda. Bu kombinasyon yaşınıza da göre. Ceketinizi hafta sonları da baskılı tişörtlerle tamamlayabilirsiniz.
 
Üst