• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ermeni Dili Ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?

ArtemiS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Mar 2010
Konular
713
Mesajlar
3,883
MFC Puanı
33,400
Ermeni Dili Ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?​



Son dönemlerde mezun vermeye başlayan Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü Doğu Dilleri alanında değerlendirilen bir bölümdür. Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Bölüm mezunlarının Türkiye'de az sayıda olması bu sahada yetişmiş çalışan ihtiyacını ortaya çıkarır.

Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan öğrenciler filolog unvanı alırlar. Bu sayede Ermeni dil bilimi üzerine çalışmalar ve çeviriler yapabilirler. Bölüm mezunlarının çalışma alanları içerisinde çeviri büroları ve yayınevleri bulunur. Oldukça eski bir geçmişe sahip olan Ermenice'ye ait eserlerin çevrilmesi ve başka dillerde yayınlanması için bölüm mezunları bu metinlerin çevirilerini ve düzeltilmesini sağlar. Yayınevlerinde, basın ve yayın kuruluşlarında metinlerin tashih ve düzenlemelerini yapan Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları Ermenistan'da ve Türkiye'de çalışma imkanına sahiptir. Yayınevlerinde editör, redaktör, yazı işleri sorumlusu unvanları ile görev yapmaları mümkündür. Ermenice yayın yapan gazetelerde de köşe yazarı olarak görev yapabilmeleri mümkündür.

Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları, pedagojik formasyon eğitim sertifikasını alarak öğretmenlik de yapabilir. Özellikle Ermenistan'da bulunan okullarda öğretmenlik yapabilen bölüm mezunları Türkiye'de de Ermenice eğitim veren bazı özel okullarda öğretmenlik yapabilirler.

Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan kişiler yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak Ermenistan'da ve Türkiye'de bulunan Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümlerinde akademisyen olarak görev alabilirler Ermenice'nin yanında Rusça, Gürcüce ve Azerice gibi alanlarda da eğitim alabilen bölüm mezunları bu sayede birçok dilde araştırma ve karşılaştırmalı olarak incelemede bulunabilir.

Bu bölümden mezun olan kişiler özel turizm şirketlerinde, rehberlik bölümlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerde çevirmen veya rehber olarak da çalışabilirler. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde iki devlete ait ortak bir kültür mirasının olması bu bölgede turizmi ve ticareti geliştirir. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi önemli kurumlarda bu bölümden mezun olan kişiler çalışabilir. Bölüm mezunlarının İngilizce ve diğer yabancı dillerde gelişim göstermesi Avrupa'da çeşitli kültür noktalarında iş imkanı sağlar. Ermenistan ve Türkiye arasında ticaret yapan şirketlerin ilgili bölümlerinde de kariyerlerini sürdürebilirler.





 
Üst