Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

ErrorProvider Kullanımı ( VB 2013 & 2010 )

ByOnur58

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    7 Ocak 2015
  • Mesajlar
    2,113
  • MFC Puanı
    10
  • MFC Seviyesi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere ErrorProvider kullanımını anlatacağım.
Kısacası nedir bu ErrorProvider?
Çevirisi kısacası "Hata sağlayıcı" tabi Türkçe'ye bunu uyarlarsak "Hata gösterim sağlayıcısı" diyebiliriz.
Yani bir yerde hata olduğu zaman Msgbox komutunu kullanmak yerine bu aracı kullanabiliriz.
Amacımız değişiklik olsun ve yeni yöntemler öğrenelim. :)
Gelelim nasıl yapacağımıza? Aslında oldukça basit. Şu adımları izleyelim ;
Form'a 1 adet Textbox, 1 adet button ve 1 adet ErrorProvider ekleyelim.
Button'a şu kodları girelim ;
Kod:
Kod:
If TextBox1.Text = "" Then
            ErrorProvider1.SetError(TextBox1, "Burayı boş bırakamazsın birader!")
        End If
 
Üst Alt