• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Estetik, Estetik ameliyat, Örümcek Ağı Estetiği Nedir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Estetik, Estetik ameliyat, Örümcek Ağı Estetiği Nedir?​

Son yıllarda gelişen teknolojilerin ışığında kadınlar yaşlanmamak ve yaşları ilerlese de genç görünmek için birçok uygulama yaptırmaktadır. Bu uğurda bıçak altına yatmayı bile göze alan kadınlar için son derece kolay bir yöntem çıktı ki bu uygulama Türk doktorlar tarafından bulundu.

Örümcek ağı estetiği olarak tıp literatürüne geçen ve polidiaksanon ipler kullanılarak cilt altına yerleştirilen bu iplerin etkinliği ile yüze daha genç, canlı bir form kazandırma işlemi olarak tanımlanmaktadır. Bu işlemin en güzel yanı ise ameliyatsız bir işlem olmasıdır. Polidiaksanon ipler ince uçlu iğneler yardımıyla cilt altına yerleştirilir ve bu iğneler yardımıyla cilt alt dokusuna tıp yerleştirilen ipler örümcek ağı gibi işlenerek bu operasyon tamamlanır.
6525_30784-300x164.jpg

Kadınların çok rağbet gösterdiği ve ameliyatlı estetik operasyonlarına nazaran hem daha doğal, daha kolay ve daha ucuz olan örümcek ağı estetiğine ilgi ise bu özelliklerin bir araya gelmesinden kaynaklanmaktadır.

İnsanlarda yaş ilerlediğinde zamana ve yer çekimi etkisine bağlı olarak oluşan ince çizgiler olumsuz dış şartlarla daha da derinleşir. Bu şartlar sık sık kilo alıp vermek de olabilir, sağlıksız beslenme de olabilir, kötü hava koşulları da…

Zaman içerisinde derinleşen çizgiler, yüzdeki sarkmalar derken yaşlanma belirtilerinin gözlemlenmesi kaçınılmaz olur. Yüz bölgesinde oluşan çizgilerle birlikte gıdıkta ve yanaklarda sarkmalar oluşabilmekte ve bu şekilde yüz daha önceki yaşlara nazaran daha yuvarlak, oval bir görünüm oluşturmaktadır.

Örümcek Ağı Tekniği ise bu ve benzer cilt problemlerine karşı oldukça etkili olan, ameliyatsız ve estetik cerrahi müdahalelere alternatif olarak geliştirilmiş bir uygulamadır. Bir Türk doktor olan ve ameliyatsız estetik tekniklerinin iyi bir uygulayıcısı olarak bilinen Op. Dr. Bülent Cihantimur bu tekniği geliştirmiştir. İsim hakkı ve patenti kendisinde olan Örümcek Ağı Yöntemi, doğada yer alan örümcek ağı modelinden esinlenerek yapılmıştır. Başlangıç tarihi 2000li senelere dayanan yöntemin fikir babası Cihantimur, uzun yıllar boyunca ARGE çalışmaları yapmış ve Estetik International kliniklerinde bu tekniği uygulayarak her geçen gün daha çok geliştirmiştir.

6525_011020141402213411222-300x169.jpg


Biz insanlara göre bozulması oldukça kolay olan örümcek ağları, doğada o kadar güçlü ve esnek bir yapıya sahiptir ki dış koşullara karşı örümceklerin kendini korumasını sağlamaktadır. İşte buradan hareketle uygulamaya konulan Örümcek Ağı Yöntemi, tekniğin muazzam şekilde oluşturulmasında ana fikir olmuştur. Öyle ki, bu tekniğin örümcek ağlarını yansıtan şekli kesinlikle gelişigüzel oluşturulmuş bir biçimde değildir.

Bu tekniğin vücuda hiçbir yan etkisi yoktur. Sistemin temelinde Polidiaksanon denilen medikal iplerin ince uçlu iğneler ile cilt altına yerleştirilmesi, ciltteki bazı fonksiyonları harekete geçirmektedir. Ciltte gençlik dönemlerde kolojen yapısı oldukça fazladır. Bu nedenle de ciltte kırışıklıklar az görülür. Kolajen bir yapı proteinidir ve cildin yapılanmasında önemli bir rol oynar. Ciltte zaman içerisinde yaşlanma ve kırışıklıklar, işte bu kolajenin zaman içerisinde azalması ve işlevini tam anlamıyla yerine getirememesinden kaynaklanmaktadır. Örümcek Ağı Tekniği ile cildin tekrar kolajen üretmesi konusunda cildin altındaki dokuların uyarılması ve bu bileşenin dokuda bir örümcek ağı yapılanması sağlanır.

6525_simge-tertemiz-ve-op.-dr.-bulent-cihantimur-3-480x498-300x311.jpg


Ciltteki sorunlara, kırışıklığa ve yaşa göre uygulanacak ip sayısı değişmekle birlikte 60 ile 120 arasında ip kullanılabilmektedir. Sorun yaşanan bölgelere işlenen bu özel medikal ipler, ciltte güçlü bir lifting etkisi yani kaldırma, cilt germe sağlar. Bu teknikle birlikte vücut reaksiyon oluşturarak, yapı proteinleri olan fibroplast, kolajen ve elastin üretirler ve lifting etkisi daha çok yükselir.

Bu yöntem ile birlikte ciltte gençleşme hissi oluşur, cilt canlanır, kendine gelir ve en önemlisi de gerilir. Bu ipler ve ipler yardımıyla lifting etkisinin olması, Örümcek Ağı tekniğine yüz germe işlemi haricinde iple yüz asma yöntemi de denilmektedir. Ancak, diğer iple yüz germe tekniklerinden farklı olarak bu yapısal proteinlerin çalışmaya başlaması ve cildin canlanması, yapılanması noktasında ayrılmaktadır. Yani, diğer yöntemlerle kıyaslandığında etki mekanizması çok farklı olmakla birlikte, yöntemleri oldukça farklıdır.

Örümcek ağı uygulamasının çok tercih edilmesinin sebebi, günümüz teknolojilerine uygun ve daha çağdaş bir yöntem olmasıdır. Ayrıca en önemli sebebi de kuşkusuz ki ameliyatsız, kesme işlemi yapılmadan bir estetik operasyon geçirebilme şansı tanımasından ileri gelmektedir. Ayrıca işlem çok basit olmasına rağmen, sonuçların çok etkili olması da bu yöntemin tercih edilmesinde etkendir.
 
Üst