• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Etli Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi ( 2739 Kcal )

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
etli-besamel-soslu-patlican-tarifi.jpg
Malzemeler
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
10 Adet Mantar
2 Adet Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
2 Su bardağı Su
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
Beşamel Sos İçin
500 ml Süt
2 Yemek kaşığı Tereyağı
2 Yemek kaşığı Un
Kararında Karabiber, Muskat, Tuz
Üzeri İçin
100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
Patlıcanları boylamasına ikiye bölün, üzerlerine tuz serpin ve az yağlı tavada iç tarafları iyice renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirin. Ardından altlarını çevirip, 1-2 dakika da bu şekilde pişirin. Ardından içleri yukarıya bakacak şekilde fırın kabına alın ve 30 dakika 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

İç harç için, tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağ kızınca etleri tencereye alın ve sularını bırakıp çekinceye kadar kavurun.

Tencereye yemeklik doğranmış soğan, ince dilimlenmiş biberleri ilave edin, çevirin. İnce dilimlenmiş mantar ve ezilmiş sarımsakları ilave edin kavurun. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, suyunu ilave edin ve kapağını kapatıp tüm suyu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz etler pişmeye yakın içerisine bir biber daha doğrayıp ilave edebilirsiniz.

Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin, ardından unu ilave edin ve kavurun. Süt, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın ve kenara alın.

Birleştirmek için, fırından çıkan patlıcanların içlerini bir kaşık yardımıyla kenarlara itin, etli iç harçtan içlerine bölüştürün ve patlıcanla biraz karıştırın.

Üzerlerine beşamel sostan kaşıkla yayın ve kaşar serpip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kaşarlar renk alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
Üst