• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ev Yapımı Açma Börek Tarifi

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Ev Yapımı Açma Börek Yapılışı


Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi


HAMUR MALZEMELERİ


4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

ARASINA SÜRMEK İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ

2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber

evyapmamabrektarififoru.jpg


YAPILIŞI


Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.

Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirin.

Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.

İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.

Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.

Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz..

Afiyet Olsun
 
Üst