Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ev Yapımı Lolipop

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,185
  • MFC Puanı
    12,134
  • MFC Seviyesi



MALZEMELER


2 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı mısır şurubu (glikoz)
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı krem tartar (şekerin matlaşması ve kristalize olmasını önlemek için)
2 yemek kaşığı çilek aroması
2 damla kırmızı gıda boyası
30 adet plastik çubuk (kürdan)



NASIL YAPILIR?


Ev yapımı lolipop hazırlamak için; toz şeker mısır şurubu su ve krem tartarı tencereye alın.
Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız karışımı yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Kırmızı gıda boyasını katın ve kaynatma işlemini 10-15 dakika kadar sürdürün.
Kaynayan şurubun şeker hazırlamak için uygun kıvama geldiğini anlamak için; soğuk suyun içine bir damla kadar damlatıp katılığını kontrol edin.
Şurubu hazırladığınız tencereyi ocaktan aldıktan sonra soğuk su dolu bir tepsi içine oturtun.
Çilek aromasını katıp tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için soğuk su dolu bir kap içinde biraz bekletin.
Silikon silpat ya da fırın tepsilerini sprey yağla yağlayın. Yuvarlak lolipoplar hazırlamak istiyorsanız; şurup karışımından bir yemek kaşığı alıp silpat üzerine dökün.
Kalp şeklinde şekerler hazırlamak istiyorsanız; kalp kalıpları yağlanmış silpatlar üzerine yerleştirin iç kısımlarına istediğiniz kalınlıkta şurup karışımından boşaltın.
Hazırladığınız yuvarlak ya da kalp şeklinde lolipopların uç kısımlarına kürdanları yerleştirin.
Oda sıcaklığında soğumasını beklediğiniz lolipoplarıaralarda ters yüz ederek soğutun. Yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
 
Üst Alt