• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook, önceden belirlenecek bir süre sonunda, kullanıcı gönderilerinin otomatik olarak silinmesini sağlayan Snapchat'i andıran yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Facebook'a eklenecek yeni bir özellik ile, kullanıcılar gönderilerinin, kendi belirleyecekleri sürenin sonunda kendiliğinden silinmesini sağlayabilecekler.

Yeni uygulamaya ait olduğu belirtilen ekran görüntülerine göre, Facebook kullanıcılarına herhangi bir yere yazdıkları gönderilerin bir saatten bir haftaya kadar, belirledikleri yerde ne kadar kalması isteniyorsa, o süre kadar kalmasını sağlayacak olan bir opsiyon sunulacak. Gönderiler, kullanıcının belirleyeceği sürenin sonunda tamamen silinmiş olacak.

Facebook yetkilisi, The Next Web’e verdiği roportajda, pilot uygulama olarak iOS işletim sistemleri için küçük yenilikler içeren bir güncelleme planladıklarını söyledi.

Yetkiliye göre, bu yeni özellik ile, kullanıcılara, gönderilerini ileri bir tarihte tamamen silebilmeleri konusunda bir zaman çizelgesi opsiyonu sunulması amaçlanıyor.

Gönderilerin tamamen silip silinmeyeceği kesin olmasa bile yine de Facebook’un veri tabanında saklanacak.

Uygulamanın ne kadar başarılı olacağı merak konusu; çünkü, Facebook 2012 yılında da, gönderilen mesajın ne zaman karşı tarafın göreceğini ayarlayan bir uygulamayı devreye sokmuştu. Ancak bu özellik başarılı olmadı ve "Poke" özelliği gibi tarihe karışmıştı.

Bütün bu gelişmeler, akıllara Facebook kendi kendi yok mu ediyor sorusunu getiriyor. Çünkü, mevcut durumda 10 yıl önce bir yazdığınız bir gönderiyi bu gün hala görebiliyorsunuz. Eğer insanlar gönderilerini ilgili yerlerde sadece bir hafta tutmak isterse, Facebook'un gelecekteki gönderi trafiği merak konusu.

gazetevatan
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Vildan: will done

Berrivan: berry one

Arzu: are zoo

Alihan: aly hone

Aytac: I touch

Ismaıl: ı smile

Derin: there in

Dilek: the lack

Hilmi: hell me

Ayten: I 10

Cetin: chat in

Aysel: ı cell

Seyit: say it

Hüseyin: Who say in

Ayse: I she

:d:d
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Mikroblog sitesi Twitter’ın son olarak duyurduğu yenilik, video yerleştirme özelliği oldu.

Twitter‘ın resmi blogu üzerinden paylaştığı bir yazıyla duyurduğu yeni video yerleştirme özelliği sayesinde, artıkTwitter üzerinden paylaşılan videoları sitelere yerleştirmek mümkün olacak. Bu özelliğe “Tweeti yerleştir” seçeneğinin yer aldığı menüden ulaşılabilecek. Menüde yer alan “Video ekle” seçeneğine tıkladığınızda “Tweeti yerleştir” seçeneğinde olduğu gibi videoyu siteye yerleştirmek için gerekli olan HTML kodlar karşınıza gelecek. Ve bu HTML kodları sitenize koyarak video yerleştirme işlemini tamamlamış olacaksınız.
NOT: Video yerleştirme özelliği, Twitter’a yüklenen videolar için kullanılabiliyor. Yani Youtube vb. servislerde yer alıp Twitter‘da paylaşılan videolar için bu özellik kullanılamıyor.

Mynet
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Twitter her geçen gün kendini yenileyerek kullanıcılarının daha kolay paylaşım yapabilmesi ve içerik oluşturabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde de pek çok yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Twitter'in blog sayfasında yapacağı yenilikler hakkında yapılan açıklamaya göre kullanıcıların günlük olarak takip edemediği zamanlarda da neleri kaçırdığını bir kaç dakika içerisinde kullanıcının ilgili konularını göz önüne getirmek için çalışma yaptıkları bildirildi.
Buna ek olarak "Direkt Mesaj" bölümünde de yenilikler olacağını bildiren Twitter geliştiricileri, önümüzdeki hafta içerisinde yazılan twittleri orjinal hali ile diğer kullanıcılara direkt mesaj yolu ile paylaşıma açılacağını hakkında bilgiler verildi.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Twitter'da gruplaşmayı kolaylaştıran hashtag '#' kullanımının mucidi olan Chris Messina buluşunu kazara bulduğunu söyledi.

Messina "Twitter'da grupların oluşması için beni çok düşündürmeyecek basit bir format arıyordum. Bu öneriyi yaptım. Ben kullanmaya başlayınca ve arkadaşlarımı da teşvik edince olay kendiliğinden büyüdü. Şimdi de yedi yıl oldu" diye konuştu.

Messina "Yurttaş gazeteciliğinde Twitter kullanımının ilk örneklerinden biridir" dediği olayda bölgeden haber veren arkadaşını haberlerini hashtag kullanarak yaymaya ikna etmiş ve #Sandiegofire etiketini kullanmasını söylemiş.


Messina bunun üzerine benzer yöntemin farklı olaylarda da kullanılmaya başlandığını söylüyor.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Twitter geçtiğimiz haftalarda duyurduğu ‘While you were away’ isimli özelliğini kullanıma sundu.

Ana sayfadaki paylaşımları kronolojik olarak sıralamaya son veren Twitter bu kapsamda geliştirdiği yeni özelliği 'While you were away'i bugün kullanıma sundu.


Geçtiğimiz aylarda aktif kullanıcı sayısında Instagram’ın gerisine düşen ve sosyal medyadaki yerini geri kazanmak için çalışmalar başlatan Twitter bu özellik sayesinde paylaşımları kronolojik olarak sıralama politikasından vazgeçiyor.

İlk etapta iOS işletim sistemi ile çalışan cihazlarda kullanılabilecek yeni özellik sayesinde kullanıcılar Twitter’da olmadıkları süre boyunca yapılan paylaşımların özetini görebiliyor.

Kullanıcılarının sitede geçirdikleri zamanı artırmayı hedefleyen mikro blog sitesinin kısa bir süre sonra bu özelliği Android işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlarda ve twitter.com’da da kullanılabilir hale getirmesi bekleniyor.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
@ işareti kalkıyor bir dönem kapanıyor... Twitter '@' işaretini kaldırıyor!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter radikal bir kararla '@' kullanımını sonlandırmaya hazırlanıyor.

Kullanıcıların birbirleriyle temasa geçmesini sağlayan ve @xx yazmak suretiyle kullanıcıları birbirine bağlayan @ sembolü kaldırılıyor. Android platformu üzerinde denemeler yapan Twitter'ın '@'siz formatının görüntüleri de internete düştü.

Twitter'ın üst düzey isimlerinden Vivian Schillerkonuyla ilgili yaptığı açıklamada Twitter'ın hashtag ve mention(@) kullanımları üzerinde çalışma yaptıklarını doğrularken siteye yeni üye olanların bu sembolleri kullanmakta sıkıntı çektiğine dikkat çekti ve yeni bir düzenlemenin şart olduğunu kaydetti
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
ETİKET TAG veya HASHTAG başında # karakteri bulunan boşluk içermeyen üzerine tıklayabildiğimiz ve tıkladığımızda twitter'da kendi arama sonuçlarını bize gösteren sözcüklerdir. Dikkat çektiği farklı olduğu ve kolayca arama yapılabildiği(tıklanarak) için TT yapmak için tercih edilir. Arama yapılabilmesindeki kolaylık ve eşsizliği nedeniyle kimler o tag'i yazmış ise tıklayarak hemen görebilir o konuya dair bilgi edinebiliriz. Fikirlerimizi de aynı tag'i yazarak paylaşır o konuya dahil olduğumuzu belli ederiz. Çok etkili olmasa da takipçi kazanmak için iyi bir yöntemdir.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
bir tweeti atarken istediğimiz bir kullanıcının o tweeti kendisine cevap olarak veya sırf okuması için göndermiş olduğumuzu belirtme yolumuzdur. Sadece tweet'in herhangi bir yerinde @kullaniciadi şeklinde yazmamız yeterlidir. Yazarken önünde veya arkasında herhangi bir kelime varsa arada bir boşluk olması şarttır. "kullaniciadi" kullanıcı adlı kişi sizi takip ediyorsa anında Zaman Akışında kendisine tweet yazılmış olduğunu görecektir. Ancak mention etmenin en büyük getirisi o kullanıcı sizi blocklamamışsa takip etse de etmese de ne zaman olursa olsun siz silmediğiniz sürece "@Bağlan" seçeneğine tıkladığında o tweet'i görebilecek olmasıdır. Yani sizi engellememişse mutlaka görür. Siz de aynı şekilde size cevap yazanları "Bahsedenler" seçeneğine tıklayarak görebilirsiniz. Bir tweet'teki Reply(Cevapla)'ya tıklayarak (hangi tweetine cevap olarak attığınızı göstererek) veya o kullanıcı adını @ ile yazarak (bir tweet'e cevap olmadığını göstererek) mention edebilirsiniz. Ancak hesabınız korumalı ise o kullanıcı tarafından takip ediliyor olmanız şart.
 
Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
beklemektir..ama herşeyi. mesela bir insanın değişmesini..'bir gün herşey güzel olacak' diye düşünüp o an yaşadıklarını sineye çekmektir. hiç sesini çıkarmamak. bu erdeminizin karşıdaki tarafından zayıf karakterlilik olarak algılanmasına bile göz yummaktır. annelerin çocuklarını bekledikleri gibi..'istediği kadar oynasın, eğlensin parkta, sonra gideriz' demek gibi; olgunlaşmasını beklemektir.
Peki bu kadar sabrınızın sonu selamet midir yoksa sabrettiğiniz şey sadece iradeniz midir?

Ve Bazı ayetlerden örnek vermem gerekirse ;

*ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın, (sınırlarda) nöbetleşin allah'tan korkun umulur ki kurtulursunuz
*sabredenler, doğru olanlar, gönülden boyun eğenler, infak edenler ve 'seher vakitlerinde' bağışlanma dileyenlerdir
*ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin gerçekten allah, sabredenlerle beraberdir

Sabrin Sonu selametir, bekleyin , dua edin..
 

OneAsK

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
17
Mesajlar
37
MFC Puanı
0
Yogurt Yapmak icin baska bir yogurda ihtiyac var ise, ilk Yogurt nasil oldu?
 

HeavenLy

Özel Üye
Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
11
Mesajlar
910
MFC Puanı
410
Sürekli böyle bir hata alıyorum

Bu Üye kayıtlı Üyemiz değildir. Bu sebebten dolayı Üyeye ait Profil gösterilemiyor.

Sebebi ne olabilir?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst