• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Facebook adını değiştirince büyüklere yeni kısaltma gerekiyor

Ary

Üyelik Tarihi
22 Ocak 2016
Konular
13
Mesajlar
53
MFC Puanı
280
Facebook adını değiştirince büyüklere yeni kısaltma gerekiyor

Facebook'un Meta olarak yeniden markalaşması, Apple, Amazon, Netflix ve Alphabet’i de içeren FAANG isim grubu için yeni bir isim arayışı başlattı.

Teknolojiyle ilgili grupların Twitter'da ön plana taşıdıkları en popüler öneri F ile M’nin değişimiyle birlikte MAANG oldu.

Bir grup da Japon çizgi romanlarına atıfta bulunarak MANGA'yı önerdi.
FAANG hisse senetleri, geçen yıl yaklaşık 5,8 trilyon dolarken bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 7.416 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.


Bu arada ABD'de listelenmiş en değerli şirket olan Apple’ı geçerek ilk sıraya yerleşen Microsoft ile trilyon dolarlık firmalar arasına katılan Tesla’nın da FAANG ekibine katılması da bir diğer öneri.


Bu değişiklikle, birlikte ortaya çıkan isim de MAMATA. Bu grubun, geri kalanına kıyasla en küçük piyasa değerine sahip şirketi Netflix.

Google’ın da tepe şirketi Alphabet’in baş harfinin listeye girmesiyle birlikte Microsoft, Apple, Meta, Amazon, Tesla ve Alphabet MAMATA'yı oluşturuyor.

MAMATA’nın toplam piyasa değeri ise yaklaşık 10 trilyon dolar.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Devrimsel bir güncelleme olmuş. yeniliğe ayak uydurup bunu kabullenmeyiz. Hayırlısı olsun. :D
 
Üst