• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Facebook yayıncılar için Haber Kaynağı’nda değişikliğe gidiyor
3 Ağustos 2017 tarihinde Seda Gezer Şahiner paylaştı
Kurulduğu yıl 2004’den bu yana ciddi anlamda yenilikler ve değişiklikler yaşayan Facebook her geçen gün evrimleşme sürecinde yeni bir özelliğini daha duyuruyor. Bu süreçte ise sosyal ağa uyum sağlayabilenler şirketin nimetlerinden faydalanabiliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde haber aboneliğini duyuran şirket, şimdi de mobil haber içeriklerine yönelik algoritmasında değişikliğe gideceğini duyurdu. Buna göre, mobil uygulamasında yavaş yüklenen haber sitesi sahiplerinin içerikleri Facebook’ta daha az kişiye ulaşacak. Bu, bir yerde sosyal ağın sitesi yavaş yüklenen yayıncıları cezalandıracağı anlamına geliyor.

Şirketin açıklamasına göre, Facebook önümüzdeki aylarda Haber Kaynağı’nda güncellemeye giderek kişilerin, ilgi alanlarına göre ve sayfa yüklemesi daha hızlı olan yayın sahiplerinin makalelerine daha fazla ulaşmasını sağlayacak.

Yayıncıların daha fazla kişiye ulaşması iki faktöre bağlı
Facebook Haber Kaynağı’nda bir yazının daha fazla kişiye ulaşılıp ulaşmamasını iki faktör belirleyecek. İlki kullanıcıların internet hızı, diğeri ise yayıncıların kendi kategorisinde yayın yapan rakip şirketlerin mobil site açılış hızları. Öte yandan internet hızına bağlı olarak video açmada sorun yaşayan kullanıcılarına da sosyal ağ daha az video gösterecek. Kullanıcılar böyle bir durumda, Haber Kaynağı’nda daha fazla bağlantı ve durum güncellemesi ile karşılaşacak.

Facebook’un bağlantı hızı düşük olan kullanıcılarına bir de çözümü var. Sosyal ağ, bu kullanıcıların ulaşmak istedikleri içeriklere ‘önceden yükleme’ işlemi uygulayacak. Önceden yükleme, mobil sitenin yüklenme süresini kısaltarak internet sayfası etkileşimini ya da reklam peformansını geliştirebiliyor. Öte yandan kullanıcıların reklam ya da bağlantıya tıklamalarıyla bir mobil sitenin tam olarak yüklenmesi arasındaki sürecin yarıda kalmasının azaltılmasına yardımcı oluyor. Önceden yükleme işlemi sayfa yüklemelerinde zamandan dörtte biri kadar tasarruf sağlayabiliyor.

Yayıncıların erişimi düşecek mi?
Şirketin aktarımına göre çoğu yayıncı Haber Kaynağı’nda paylaştıkları içeriklerinin erişiminde önemli bir değişiklik hissetmeyecek.

Facebook’un haber kaynağında böyle bir değişikliğe gidecek olması kullanıcılar açısından da yüz güldürücü bir haber olabilir. Bugün kullanıcılar, üç saniyelik bir bekleme süresi yaşayan internet kullanıcılarının yüzde 40’ı siteyi terkediyorlar. Ancak içerikte en fazla videonun tüketildiği bir dönemde internet hızında sorun yaşayan kullanıcıların daha az video görmesi de kullanıcıları üzebilir.

‘Instant Articles’ işe yarayabilir
Mobil site yükleme hızı düşük olan yayıncılar sosyal ağın Instant Articles özelliğini kullanarak bu sorunu biraz olsun çözebilirler. Instant Articles, kullanıcıların haberleri kendi Haber Akışları’ndan çıkmadan alabilmesini sağlayabiliyor. Şirketin son dönemde Instant Articles’a yaptığı yatırımlar da Facebook’un bu servisinin daha fazla yayıncı tarafından kullanılmasını istediğinin sinyallerini veriyor. Ancak Instant Articles, yayıncılar ve Facebook arasında uzun zamandır tartışma konusu. Bu servis ile yayıncılar, reklam gelirlerinin ve tıklama oranlarının düşmesinden endişe duyuyorlardı. Bu özelliğin daha fazla kullanılması için son olarak sosyal ağ Anlık Makaleler’de reklam denemelerine başladığını duyurmuştu. Öte yandan Temmuz ayında piyasaya sürdüğü Anlık Makale Analiz Aracı‘nı tanıtmıştı.

Ancak Facebook’un Ürün Müdürü Greg Marra böyle bir değişikliği anlık makalelerden daha fazla faydalanabilmek için yapmadıklarının altını çiziyor. Instant Articles’ın Facebook dışında haber duvarına paylaşılan bir içerikten daha fazla görünmediğini iddia ediyor.

Sosyal medyada eşitlik ortadan kalkıyor mu?
Facebook’un getirdiği bu özellik kanımca bir tartışma konusunu daha beraberinde getiriyor. Facebook her ne kadar ‘kullanıcısını’ düşünüp, böyle yenilikler yaptığını açıklasa da bu özellik, sosyal ağların en temel ilkelerinden biri olan ‘eşitliği’ derin anlamda etkileyebilir. Bu durumdan en çok teknolojik altyapısı düşük olan, düşük bütçelerle çalışan yayın kuruluşlarının etkileneceği benziyor.

Webrazzi
 
Üyelik Tarihi
27 Tem 2017
Konular
109
Mesajlar
212
MFC Puanı
10
Daha önce Instagram, Whatsapp ve Mesenger’a eklediği hikaye özelliğini Facebook'un uygulamasına getiren sosyal medya devi şimdi de masaüstü sürümü için düğmeye bastı.

Popüler uygulama Snapchat ile hayatımıza giren hikayeler özelliği' yakaladığı başarıdan sonra önce Instagram'a, ardından da WhatsApp ve Facebook Messenger uygulamalarına eklenmişti.


Facebook'un bünyesinde olan bu uygulamalara getirdiği hikayeler özelliği sosyal medyada devinin fikir hırsızlığı yaptığı yönünde eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Sosyal medya devi Facebook şimdi de bu özelliği masaüstüne getirmek için düğmeye bastı.

Hala test aşamasında olan özellik kullanıma sunulduğunda Facebook'a masaüstünden girdiğiniz zaman da üst kısımda arkadaşlarınızın "hikayeleri" ile karşılaşacaksınız.

Son dönemde Snapchat'teki özelliklerin neredeyse birebir aynısını platforma entegre ettiği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefinde olan Instagram, hikayeler özelliği ile Snapchat'in bir adım önüne geçmeyi başarmıştı.

Şirket bu özelliğin kullanıma sunulmasından yaklaşık 1 yıl sonra, her gün 200 milyon kullanıcının 'Instagram Hikayeler' özelliğini kullandığını açıklamıştı.​
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
ee fikir değiştirilip geliştirilip kullanılmak için var :f38:
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Bu konular için Webmaster forumu var orda da Facebook için ayrılan kısım var oraya açarsan iyi olur Sempatik
 

Patron

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
28 Tem 2017
Konular
44
Mesajlar
310
MFC Puanı
10
Barış Akarsu - Söyle Bana Güzel KADIN...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst