• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
yapıyor

Geçtiğimiz F8 Geliştiriciler Konferansı‘nda derin öğrenme kütüphanesi Caffe2‘yu herkesin kullanımına açan Facebook, günlük 4 buçuk milyar çeviride bu servisi kullanmaya başladı. Sosyal ağ, yapay zeka algoritmaları yazmaya ve çalıştırmaya yarayan bir sistem olan Caffe2 sayesinde makine çevirisi anlamında oldukça önemli adımlar attığını duyurdu.

Facebook’un derin öğrenme kütüphanesi olan Caffe2’nin yinelemeli yapay sinir ağları veya ingilizce adı ile recurrent neural networks (RNN) sayesinde milyarlarca verinin anlamlandırılmasına başlandı.

Caffe2 ekibi de bloglarından yayınladıkları yazıda RNN ile makine çevirisi, konuşma tanıma gibi alanlarda geliştirmeler yaptıklarını belirtti. Caffe2 sayesinde 2 buçuk katı daha fazla sinirsel makine çevirisi çıktısı aldıklarını belirten ekip, en nihayetinde Facebook’un bütün dillerdeki makine çeviri modellerini tekrarlanabilen yapay sinir ağları modeline çevirdi.

Bu sayede, makineler tarafından çevrilen insan dilinin performansını ölçen bir metrik olan BLEU’nun performası yüzde 11 dolaylarında arttı. Facebook’ta çeviriler öncesinde cümleye ve kelimelere dayalı bir modelden oluşuyordu. Kelimelerin birebir çevirilmesi olarak tanımlayacağımız bu modelde bütünsel bir yaklaşım yerine, kelimeler tek tek çevriliyordu. Bu da çevirilerde büyük hatalara neden olabiliyordu.

Ekipte Türkiye’den bir mühendis var
Facebook’un Caffe2 sisteminde yürüttüğü proje farklı ekiplerin bir araya gelmesinden oluşuyor. Uygulamalı Makine Öğrenimi ekibinde bir de Türk yer alıyor. Necip Fazıl Ayan ekip arkadaşları Juan Miguel Pino, ve Alexander Sidorov ile birlikte kaleme aldığı blog yazısında bir çeşit geri dönüşümlü yapay sinir ağları oluşturduklarını belirtiyor. Bu sayede daha fazla, akıcı doğru ve çevirilerin yapılabileceğinin altını çiziyorlar.

Mühendislere göre Facebook’un Yapay Zeka Araştırma Merkezi ekibi ile yapılacak ortak çalışmalarla kıvrımlı sinir ağlarının gelecekte kullanabilecek.

Öte yandan geliştirilen sistem ile birlike argo, küfür ya da cümlelerin bağlamın hesaba katılması sağlanabiliyor. Meraklıları için çevirilerin algoritmalarına GitHub sayfasından ulaşılabilir.

Webrazzi
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Ücretsiz Wi-Fi bulucu özelliği çok yakında kullanımda!​

8dOnZa.jpg


Facebook'un bir süredir üzerinde çalıştığı yeni özellik tüm dünyada kullanıma açıldı. Şuan için son test aşamalarında. "WiFi Bul" özelliğiyle birlikte artık kullanıcılar hangi işletmelerin ücretsiz Wi-Fi sunduğuna kolay bir şekilde ulaşabilecek. Söz konusu bu özellik beraberinde çevrenizde bulunan ve ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan işletmeleri kolaylıkla bulmanıza yardımcı oluyor. 2016 yılında sadece bir kaç ülkede aktif olan bu özellik yapılan açıklamaya göre tüm dünyada aktif olarak kullanılacak.

1gbPvA.jpg

"WiFi Bul" özelliği ne işe yarıyor?​
"WiFi Bul" özelliğini Facebook üzerinden aktif hale getirdiğiniz zaman yakın çevrenizde bulunan ücretsiz Wi-Fi alanlarının bir haritasına ulaşabiliyorsunuz. Sadece buda değil. Çalışma saatlerini, nasıl mekanlar olduğunu, ağ isimlerine de göz atabiliyorsunuz.

Özellikle sürekli olarak seyahat halinde olan Facebook kullanıcıların işine yarayacak bir özellik gibi görünüyor. Kullanıcıların internet erişimi kolaylaşıyor bunun beraberinde Hong Kong ve Los Angeles arasında denizaltı kablo projesi kablosuz internette sağlayan dronlar üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Android ve iOS için aynı anda bu özellik kullanıma açılacak.​

veteknoloji
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook, grup video sohbet üzerinde çalışıyor!​

zBZRaj.jpg


Facebook hali hazırda 2 milyardan fazla kullanıcıya ulaştı. Bu nedenle şimdiden kullanıcıların gönlüne taht kuracak özellikler için kolları sıvadı. Facebook platformunda canlı grupla video görüşmeleri yapmasına yardımcı olacak bağımsız bir uygulama üzerinde çalıştığı bildirildi.

Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre teknoloji başlangıcını kopyalayan uygulama Life On Air'in popüler grup video sohbet uygulaması House Party son zamanlarda çalışanlar için aktif edildi. Ve bu sonbaharda tüm dünyaya serbest bırakılacak.

Yeni uygulamanın adı 'Bonfire'. "Bonfire" ile ilgili ayrıntılar "esasen Houseparty'nin bir klonu" olarak tanımlansa da halen belirsizdir. Life On Air, son rakipleri Facebook'un Canlı ve Twitter'daki Periskopu'na ilham veren uygulaması Meerkat ile canlı yayının popüler hale gelmesine yardımcı olan sonra, Facebook'un hareketi olarak geliyor.

Houseparty gençler arasında özellikle popülerdir ve Kasım 2016'ya kadar günlük 1.2 milyon kullanıcıya ulaşmış bununla birlilkte günlük olarak ortalama 20 dakika vakit geçiriyorlardı.

Uygulama açtığında kullanıcı arkadaşlarına bildirerek, neredeyse akıllı telefonlarında takılmaya davet etme mantığıyla çalışıyor.​

veteknoloji
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook'un Hikayeler özelliği masaüstüne geliyor!​

3q586p.png


Mart ayında hikayeler özelliği ana platformuna entegre oldu. Facebook, Instagram'da hikayeler konusunda başarı gösteremedi. Her ne kadar başarılı olamasa da hikayeler özelliğini masaüstü için kullanıma açıyor.

Geçtiğimiz günlerde söz konusu özelliğin test sürecine başlandı. İlk olarak sadece arkadaşlar ve onların alt kümeleriyle paylaşılabilen hikayeler geçtiğimiz günlerde de herkese açık paylaşımları desteklemeye başladı. Hikayeler'in masaüstü kullanımı şimdilik bazı kullanıcılar tarafından test ediliyor.

Masaüstü versiyonu mobil ile aynı şekilde çalışma gösterecek. Hikayeler özelliği Facebook sözcüsünün açıklamalarına göre test sürecinin bitirmesinin ardından tüm Facebook kullanıcıları için aktif olacak.​

veteknoloji
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst