• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Ortadoğu’nun savaş ortamından kaçan Suriyeliler için Avrupa’da oluşturulan sığınma kampları, çok dikkatli bir şekilde denetleniyor. Tekrar ülkelerine dönene kadar ya da AB ülkelerinin sığınmacıları vatandaş olarak kabul edeceği güne kadar bu kamplarda yaşamaya devam edecek olan insanların internet ihtiyacını Facebook karşılayacak.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Barış Konseyi’ne katılan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bakanlara ve üyelere internetin önemini anlattı. Daha sonra sığınmacı kamplarında internet erişiminin olmadığını ve bunun aslında en gerekli ihtiyaç olduğunu dile getiren Zuckerberg, toplantının sonunda Birleşmiş Milletler Barış Konseyi ile ortaklaşa bir proje için imza attı.

Birleşmiş Milletler ile ortak proje
Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in kürsü konuşması şu şekilde: “İnternet çağımızın artık en büyük ihtiyacı. Çevrimiçi olabilmek birbirlerine ağlarla bağlanan makinelerin ötesinde. Hayatımız artık eskisi gibi değil ve tüm gelişmeler çok çabuk olup bitiyor. Bu sebeple internetsiz bir ortam, hayattan kompuşluktur. Sığınmacı kamplarında internetin olmayışı da aynı bunun gibi bir eksik. Bizim projemiz ile Avrupa’da bulunan sığınmacı kamplarına internet ortamı sağlanacak ve buradaki insanlar sevdikleriyle daha kolay iletişime geçebilecek, gündemi daha yakından ve güncel bir şekilde takip edebilecekler. Sığınmacılar ülkelerinde olan bitenden habersiz. Bu durum onların en doğal hakkı.”

Facebook ve BM ortaklığında geliştirilecek bu çalışma ile devlet bazlı, özel olmayan tüm sığınmacı kamplarına internet erişimi için gerekli sistemler kurulacak. Yüksek kapasiteli oturum açma alanları ve bilgisayarlar ile desteklenecek bu alanlar sayesinde sığınmacılar artık internet erişimi sağlayabilecek. Bu gelişme Facebook’un sosyal sorumluluk projeleri arasında yeni bir adım değil. Popüler sosyal ağ platormu daha önce insanları ilgilendiren birçok sosyal çalışmaya da imza attı.
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
DRLaEz.jpg



iPhone 6s'in tanıtılmasından sonra uygulama geliştiricileri App Store'da yer alan uygulamalarını yeni teknolojilere adapte etmek için güncellemeye başlamıştı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yer alan bastırma şiddetine göre tepki veren 3D Touch teknolojisi sayesinde, uygulamalara girmeden kısayollarına açılan pop-up sayesinde kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Twitter, Evernote, Things, Shazam ve Dropbox gibi popüler uygulamalar 3D Touch için geçtiğimiz günlerde güncelleme almıştı. Bugün güncelleme alan uygulamalar arasına Instagram da katıldı. 3D Touch ve iOS 9 için güncellenen Instagram, iPhone 6s sahiplerine uygulamaya girmeden hızlı işlem gerçekleştirme özelliğini sunacak.

Instagram uygulama simgesine sertçe bastırınca iPhone 6s sahiplerinin karşısına; yeni gönderi gönder, aktiviteleri görüntüle ve arama yapma seçenekleri çıkıyor. 3D Touch sayesinde ulaşılabilen bu kısayollar, kullanıcıların zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

 

defalge

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
30 Eyl 2015
Konular
0
Mesajlar
1
MFC Puanı
0
Sizinde bu siteden faydalanıp fenomen olmanızı istedim. Çok basit bir sistem. Sisteme kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz, takipçilerinizi aktarıyorsunuz. Sistem çok hızlıdır ve günde 500 kredi verir. Bu kredi ne demektir diye soracak olursanız 500 Kredi = 500 Takipçi. Hepsi aktif Türk takipçi. Kullanıcı odaklıdır. Sistemde %50 bayan kullanıcı hesabı mevcuttur.

Site adresi : İnstagram Takipçi

Sistem güvenilir mi?

Evet arkadaşlar sistem güvenlidir. Şifreleriniz kayıt altında tutulmaz sadece sisteme giriş için kullanıyorsunuz. Uygulamasız giriş yapıyorsunuz. En iyi yanıda bu :)

Fenomen Olmanız Dileğiyle...​
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Apple 2007’den bu yana iOS cihazlarını 1 milyardan daha fazla satmış durumda. Microsoft ise Windows 10’ların 2018’e kadar 1 milyar satışa ulaşmasını bekliyor. Ancak Google bu konuda rakiplerini biraz geride bırakmış durumda ve 1.4 milyar aktif Android kullanıcısına sahip.

Bu milyar kullanıcının sadece 400 milyonu 2014 Haziran ayında ve 900 milyondan fazlası da 2013 yılı ortalarında yapılan sayımlarla belirlenmiş.

Android ile birleşik güçler
Yeni rakamlar tabi ki Samsung, HTC ve Huawei gibi firmaların ürünlerindeki satışlarının birleşmesiyle oluşuyor. Ancak analist firma Garnet’a göre Android yıllık yüzde 11 gelişme sağlayarak, 6 yıllık tarihindeki en düşük değerlere ulaşmış ve Çin’deki zayıf çeyrekten sonra toplam payı ise yüzde 84’ten 82’ye düşmüş.

Ayrıca 1.4 milyar kullanıcı rakamının yüzde 20’si şu anda Lollipop işletim sistemini kullanıyor. Bu da demek oluyor ki 300 milyondan daha az kişi sadece yeni sürüme geçmiş durumda. Apple iOS 9 işletim sistemi ise toplam cihazların yüzde 52’sinde kullanılıyor. Mobil analiz firması App Annie’ye göre iOS kullanan insanlar Android’e kıyasla daha çok uygulama satın alıyor. İkinci çeyrekte raporlanan satışlar Apple Store’un satışlarının Google Play’den yüzde 70 daha fazla olduğu yönünde. Bakalım piyasaya çıkacak olan yeni Android telefonlarla ve Marshmallow ile bu durum değişebilecek mi.
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Google tarafından I/O 2015 etkinliğinde duyurulan ve kısa süre önce gerçekleşen Google etkinliğinde Nexus 5X ve Nexus 6P modelleri ile birlikte çıkış tarihi açıklanan Android 6.0 Marshmallow, pek çok yenilikle birlikte geldi. İşte Android 6.0 Marshmallow özellikleri.

Android 6.0 Marshmallow özellikleri
Temelde yeni özelliklerden ziyade iyileştirme odağında bir sürüm olan Android 6.0 Marshmallow, Jelly Bean'den sonra gelen KitKat güncellemesine benzer şekilde, Lollipop'tan sonra gelen iyileştirme güncellemesi olarak karşımıza çıkıyor. Yine de hiç yenilik getirmiyor diyemeyeceğimiz Android 6.0 Marshmallow, Android 5.0 Lollipop'u beğenmeyenlerin dikkatini çekebilir.

Marshmallow ile yenilenen uygulama izinleri
Android 6.0 Marsmallow ile gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri, yenilenen uygulama izinleri. Zira artık Android 6.0 Marshmallow ile bir uygulamanın istediği tüm izinleri vermek zorunda kalmayacak, örnek olarak bir uygulamanın kameraya erişmesine izin verilip, mikrofona erişmesi engelenebilecek.

Yenilenen Chrome sekmeleri ve App Links
Android 6.0 Marshmallow ile Chrome’a özelleştirilebilir sekmeler özelliği geliyor. Bu özellik ile Chrome’daki sekmeleri kişiselleştirebileceksiniz. Uygulama arası geçişler Android 6.0 Marshmallow ile daha da gelişiyor. App Links özelliği sayesinde örneğin; size gelen Tweet içerikli bir maile tıkladığınızda otomatik olarak Twitter uygulamasında o Tweet açılacak.

Android Pay ile ödeyin
Google’ın ödeme sistemi Android Pay basitlik ve güvenlik sunuyor. Android kullanıcıları artık NFC destekli cihazlarından kredi kartları yanında olmadan alışveriş yapabilecek. Android Pay 700,000'in üzerinde mağazada kullanılabilir olacak.

 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Android 6.0 Marshmallow önceki sürümlerine göre daha stabil ve az kaynak tüketen bir işletim sistemi olarak ön plana çıkıyor. Yeni sürüm teorik olarak 4.4 ve 5.0 sürümlerini çalıştıran cihazlarda da çalışabilecek. Ancak hangi üreticilerin yeni sürüm için güncelleme yayınlayacağı asıl soru. Biz de sizin için bu cihazların bir listesini çıkarttık. Android One platformları ve Google Play Edition modelleri için henüz bir tarih verilmedi. Android 6.0 güncellemesi ilk etapta Nexus 5, 6, 7, 8, 9 ve Nexus Player modellerine gelecek. HTC One M9 ve One M9 için güncelleme 2015'in sonunda gelecek. HTC One M9, HTC One M8, HTC One M9+, HTC One E9+, HTC One ME, HTC One E8, HTC One M8 EYE, HTC Butterfly 3, HTC Desire 826, HTC Desire 820, HTC Desire 816 Samsung, sürümü geliştiricilerle paylaşmasından sonra 31 gün içerisinde güncellemeyi yeni modellerine verecekleri söyleniyor. YouMobile adlı siteye göre şimdilik Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak Samsung modelleri şu şekilde.

Samsung Galaxy Note 5 -Samsung Galaxy S6 Edge+ -Samsung Galaxy S6 -Samsung Galaxy S6 Duos -Samsung Galaxy S6 Edge -Samsung Galaxy Note 4 -Samsung Galaxy Note 4 Duos -Samsung Galaxy Note Edge -Samsung Galaxy S5 -Samsung Galaxy Alpha -Samsung Galaxy A serisi -Samsung Galaxy Tab A LG, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini hızlı bir şekilde vermeyi planlıyor. Firma 10 Kasım tarihinde LG G4 modeline güncelleme verebilir. Yine aynı süreçte de LG G3 modelinin güncelleme alması bekleniyor. LG G2 modeline Android 6.0 Marshmallow güncellemesi gelmeyecek.

Gelecek olan modeller ise LG G4, LG G3, LG G Flex, LG G Flex 2 Sony tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Fakat yine Sony'nin Xperia Z1 ile başlayan üst seviye ürünlerine Android 6.0 Marshmallow güncellemesi vermesi bekleniyor. Motorola Moto X, Moto E ve Moto G modellerine güncellemenin hızlı bir şekilde gelmesi bekleniyor. LG Nexus 5X ve Huawei Nexus 6P modelleri Android 6.0 Marshmallow güncellemesine sahip olarak satışa sunulacak
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
instagram-1%5B1%5D.jpg


Twitter firmasını 14 karakter sınırını kaldırsa bu kadar fazla tepki alınır mı hiç bilinmiyor fakat gelen son açıklamalara rağmen Instagram tarafında yatay ve dikey olarak kullanılan fotoğraflara da izin vermesi sonucun da tüm dünya kutlanmaya başlanmış durumda.
Instagram Üzerinde Artık Kare Fotoğraflar Dışında Dikdörtgende Kullanılacak
Yapılan bu son güncelleme içerisinde Instagram üzerinde yatay ya da dikey formatlı bir biçimde fotoğraf veya video paylaşımları gerçekleştirebilirsiniz. Instagram sınırları içerisinde yapılan bir açıklamaya göre kullanıcıların paylaşmış olduğu olduğu her beş fotoğraflarından bir tanesi kare olarak değil.

instagram-uzerinde-artik-kare-fotograflar-disinda-dikdortgende-kullanilacak.jpg


Kare formatına dayatasının sonucun da kullanıcıların oldukça canlarını sıkılmayı başladığını kabul eden Instagram Almış olduğu kararlar sayesinde bu sorunları da ortadan kaldırdı ve etkili bir güncelleme geliştirdi. Kare formatlarda selfieler içerisinde kadrajın dışında kaldığı için kötü görüntü olduğundan dolayı artık Instagram’ın 7.5 sürümü içerisinde bu sorunlar kalkıyor.​
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook hesabını dondurmak için aşağıda yazılanları sırasıyla yapmanız yeterlidir. Dilerseniz sayfanın altında Facebook hesabı nasıl dondurulur izleyerek de yapmanız mümkündür.
Facebook hesabınıza şifreniz ile giriş yapın.
Sayfanın üstündeki menünün sağ tarafından Ayarlar bölümüne tıklayın.
Ayarlar sayfasının sağında Güvenlik sekmesine tıklayın.
Açılan “Güvenlik Ayarları” adlı sayfada sayfanın en altında Hesabını dondur linkine tıklayın.
Açılan “Hesabı Dondur” sayfasında Facebook hesabınızı neden dondurduğunuzu belirtmenizi isteyecektir. Size en uygun nedeni tıklayın.
Facebook hesabınızı dondurduktan sonra doğum günü gibi arkadaşlarınızın önemli günlerini kaçırmak istemiyorsanız “Facebook’tan gelecek e-postaların alımını durdur” adlı kutucuğu işaretlemeyin. Şayet hesabınızı dondurduğunuz süre içinde Facebook’tan hiçbir e-posta almak istemiyorsanız bu kutucuğu işaretleyin.

Daha sonra sayfanın altında Onayla butonuna tıklayarak hesabınızı dondurmak için gerekli bütün işlemleri bitirmiş olacaksınız.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Size gelecek olan mesajlar; Bazen size facebook kullanıcı adında mesajlar gelecektir.Hesabınıza giriş şu şu bölgeden giriş yapıldı.Hesabınızı güvene almak için tıklayın gibisinden.Bunlara kanıp tıklarsanız sizi fake yani sahte bir facebook giriş ekranına yönlendirecektir.Buradan giriş yaptığınızda ise giriş bilgileriniz çalınmış demektir.Bunlara kanmayın.Eğer biri size facebook kullanıcı adında bu tür mesajlar atarsa hesabınıza erişmek isteyen biri var demektir.


Diğer bir facebook çalma yöntemi ise sizin facebook hesabınızın güvenlik sorusudur.Bazen şifremi unuttum diyerek sizin kullanıcı adınızı girerek güvenlik sorunuza kadar ulaşabilirler.Eğer güvenlik sorusunu kolay bir şey yaptıysanız Örneğin ; Anneninizin Doğum Yeri gibi sizi tanıyan biri memleketinizi yazarark bunu kolaylıkla bulabilir ve hesabınızı kilitleyebilir.Bu tür sorunlar karşısında güvenlik sorunuzu kesinlikle sağlam tutmalısınız.

Başka bir hesabınıza erişme yöntemi ise kullanıdığınız hotmailgmail ve yahoo gibi mail adreslerinizin bulunmasıdır.Bu tür adresinize erişen biri adresinizi erişebilir.Mail adresinizin güvenlik sorusunu veya şifresini ele geçiren biri kolaylıkla facebook hesabınızada erişebilir.Bunlara dikkat edersen Facebook hesabınız korunmuş olur.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook’a günde yaklaşık 250 bin kişi üye olmaktadır. Sitenin özelliği herkesin gerçek ismiyle kayıt olması. Yani takma adlar burada yok. Ad ve soyadı formatında istediğiniz kişiyi aratabiliyorsunuz. Siz de kimliğinizdeki isminizle varsınız. Dolayısıyla arkadaşlarınızı arayıp buluyor sonra da listenize ekliyorsunuz. Zamanla arkadaşların listeleri taranıp sanki orada açık ve net olarak belirtilmemiş gibi “Sen de Gülsüm`ün arkadaşı mısın aaa! Ben Hasan.” diyerek şansınızı deniyorsunuz.

Paypal’ın kurucu ortaklarından biri Facebook’a 500.000$ finanse etti. Peter Thiel adındaki Paypal ortağı bu yardım ile Facebook fenomeninin doğuşuna yardımcı oldu. İlk kurulduğunda Facebook’un ana sayfasında kısmen gizlenmiş bir erkek suratı beliriyordu ve bu Al Pacino’nun manipüle edilmiş bir fotoğrafıydı.
Facebook’un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg’in bir çok fikri ve kodları ConnectU isimli sitedne çaldığı iddia edilmişti. Ardından ConnectU dava açtı ve bu davayı kazandı. İki taraf açıklanmayan bir ücret karşılığında anlaşmayı başardı.
En popüler Facebook sayfası 43.9 milyon hayranıyla “Texas Hold’em Poker”. Eminem 38.7 milyondan fazla hayranıyla Facebook’un en popüler ünlüsü. Lady Gaga (36.6 milyondan fazla) Rihanna (35.7 milyondan fazla) Michael Jackson (34.6 milyondan fazla) ve Shakira (32.1 milyondan fazla) ise Facebook’un diğer en popüler ünlülerinden.Amerika’da Facebook’a en fazla ilgi gösteren kesim 55 yaş ve üstü kadın kullanıcılar.
Facebook’ta bir takım risklerde mevcut FarmVille gibi online oyunları oynayarak bu tarz uygulamaların profilinize yüklenmesi için yetki veriyorsunuz. Bu da kişisel bilgilerinizin üçüncü şahıslarla paylaşılmasına olanak sağlıyor. Facebook bu bilgilerinizi reklam verenlerle paylaşıyor. Örneğin bebek eşyaları satan bir mağazanın reklamı belli bir yaş grubundaki kadınlarla onlara hitap edecek şekilde paylaşılıyor. Facebookbilgilerinizi paylaşarak kullanıcılara göre odaklanmayı kolaylaştırıyor.
İnsanlar günlük yaşantılarının neredeyse yarısını (Daha fazla ya da daha az zaman geçirenler de olabilir) Facebook’ta geçiriyor. Facebook’un kullanıcılarının %70’i Amerika dışında yaşıyor. Tüm dünyaya yayılan Facebook içerisinde Türkçe de olmak üzere 70 farklı dil desteği barındırıyor.Danimarka nüfusunun %44.1’i aktif Facebook kullanıcısı. Nüfus: 5.484.723 – Aktif Facebook Kullanıcısı: 2.421.380
Tüm kullanıcıların harcadığı vakit hesaba katıldığındaFacebook’ta toplam 8.300.000.000 dakika harcanıyor. Her bir kişinin ortalama 130 arkadaşı var ve kullanılabilir 550 binden ‘den fazla uygulama var. Facebook tüm bunları karşılayabilmek için 100 milyon dolar değerinde 10 bin adet server bulunduruyor.
Kullanıcı trafiği göz önüne alındığında Facebook’un önünde sadece dünya devi arama motoru Google var. Facebooktan sonra Youtube Twitter ve Myspace gibi siteler yer alıyor. Eğer profilinize bir takım gizlilik kısıtlamaları getirmediyseniz buarkadaşınız olmayan kişilerin Google ya da diğer arama motorları üzerinden bilgilerinize rahatça ulaşmalarına imkan sağlıyor.
Facebook bazı profilleri isimlere dayanarak sahte oldukları düşüncesiyle silebiliyor. Örneğin adı Mark Zuckerberg olan sıradan biri bundan ötürü silinebilir.
Yahoo! 2006 yılında 1 milyar dolar karşılığında Facebook’u almaya çalışmıştı. Fakat bu teklif reddedildi. Facebook’un 2009’da ki değeri 4 milyar dolarken şu anki değeri 7.9 – 11 milyar dolar arası olarak tahmin ediliyor.
Avusturalya’da Facebook üzerinden gönderilen celp vb. Şeyler tamamen yasal olarak kabul ediliyor. Avusturalya’da yaşıyorsanız ve bir gün Facebook postalarınız arasında hukuki işlem uyarısı görürseniz gülmeden önce ciddiye almanız gerekiyor.
Facebook’un en popüler sayfaları arasında 1.sırada Michael Jackson 2.sırada Homer Simpson 3.sırada Facebook4.sırada Barack Obama ve 5.sırada Starbucks geliyor.
Ayrıca Facebook`tan çıkmanın mümkün olmadığını da söyleyelim. Hesabınızın silinmesini isteseniz bile silinmiyor. Sadece inaktif hale getiriliyor. Diğer insanların listesinde yine görünüyorsunuz. Yaptığınız her şey attığınız bütün mesajlarfotoğraflarınız ve bilgileriniz duruyor. İstediğiniz an aynı isimle ve şifreyle kullanıcınızı tekrar aktif edebilirsiniz. Bunun Facebook`a verdiğiniz tüm bilgilerin sonsuza dek kullanılabileceği anlamına geldiğini söylemeye gerek bile yok. Sildiğiniz bilgilerin hiçbiri veritabanından silinmiyor.
Sayfanızda görünmese bile kaydettiğiniz ve sildiğiniz en ufak bilgi arşivlerdeki yerini alıyor. Bu bilgilerle alışveriş alışkanlıklarınızdan banka hesabınıza ilişki içinde olduğunuz insanlardan yemek sinema müzik zevkinize kadar her şey takip edilebilir hale geliyor. Bu bilgilerin sizi ne duruma sokacağını ve bunların ne amaçla kullanılabileceğini detaylı bir şekilde düşünürseniz sonucun nerelere varabileceğine dair olasılıklar son derece korkutucu. Az da olsa kimliğinizi saklama ihtiyacı hissediyorsanız ve özel bilgileriniz konusunda hassassanız Facebook konusunda biraz daha düşünmenizde fayda var.​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst