• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Sosyal medya devi Twitter, 2014 yılının ikinci yarısını kapsayan Şeffaflık Raporu'nu yayınladı. Son 6 ayda Twitter'a içerik kaldırması için dünya genelinde toplamda 1982 talep gelirken, bu rakamın 1820'si tek başına Türkiye'den geldi.

Raporda dikkat çeken en önemli nokta ise dünya genelinde Twitter'dan en çok içerik kaldırılma talebinin ağırlıklı olarak Türkiye'den gelmesiydi. Twitter'a bu dönemde toplam 1982 içerik kaldırma talebi gelirken, bu rakamın 1820'si Türkiye'den geldi.

Hükümetlerin sosyal medyayı yakından izleyerek kontrol etme çabaları yeni değil. Özellikle genç kesim tarafından son derece etkili bir iletişim aracı olarak kullanılan sosyal ağ siteleri, sadece gündelik kullanım ile değil, toplumsal olaylardaki etkileri ile de sıkça gündeme geliyor.

REKOR YİNE TÜRKİYE'DE

Bu bağlamda Twitter 2014 yılı ikinci yarısında (1 Temmuz-31 Aralık 2014) ülkelerden gelen içerik kaldırma taleplerinin sayısını sayfasında paylaştı. Buna göre son 6 ayda Twitter'a içerik kaldırması için dünya genelinde toplamda 1982 talep gelirken, bu rakamın 1820'si tek başına Türkiye'den geldi. Diğer yandan Türkiye'de talep üzerine gizlenen Twitter hesabı sayısı ise 62 oldu.

Türkiye'nin ardından 101 içerik kaldırma talebiyle Brezilya gelirken, bu ülkeyi de 19 taleple Japonya izledi.

İLK 6 AYDA DA TÜRKİYE BİRİNCİYDİ

Twitter'ın 2014'ün ilk yarısı için açıkladığı 'Şeffaflık Raporu'na göre de en çok tweet sildirme talebi Türkiye'den geldi. Twitter'ın açıkladığı rakamlara göre ilk 6 ayda Türkiye'den 304 hesap ile ilgili 183 Tweet silme talebi geldi ve bu talepler doğrultusunda bu mesajlar silindi. Ayrıca 17 hesap da askıya alındı. Raporda Türkiye'nin ardından en fazla talep Fransa'dan geldi. Bu ülkedeki 112 hesapla ilgili 107 Tweet sildirme talebi işleme alındı. Ayrıca 30 hesap da kapatıldı.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Daha önceden Facebook'ta kullanıma sunulan tarayıcı özelliği, daha güvenli ve özelleştirilmiş bir uygulama deneyimi yaşatacağı gibi kullanıcılar tarafından paylaşılan bağlantıların daha güvenli bir şekilde ziyaret edilmesini sağlayacak.
Popüler mikro blog ve sosyal paylaşım sitesi Twitter, mobil uygulamaları için çok yakında önemli bir güncelleme yayınlayacak. Beta görselleri paylaşılan Twitter uygulamasına dahili tarayıcı özelliği gelecek.

Daha önceden Facebook'ta kullanıma sunulan tarayıcı özelliği, daha güvenli ve özelleştirilmiş bir uygulama deneyimi yaşatacağı gibi kullanıcılar tarafından paylaşılan bağlantıların daha güvenli bir şekilde ziyaret edilmesini sağlayacak.

Güvenliğin yanı sıra ziyaret edilmek istenen bağlantılara göre, daha özelleştirilmiş bir sosyal ağ deneyimi sunmayı amaçlayan dahili tarayıcı özelliği önümüzdeki haftalarda Twitter mobil uygulamalarında aktif olacak.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Twitter'ın uygulamalarınızı kontrol etmesini önlemek istiyorsanız, bu haberimizi mutlaka okumalısınız.
Geçtiğimiz günlerde Twitter, daha fazla kişiselleştirilmiş bir deneyim sunma amacıyla mobil cihazlardaki uygulamaları kontrol edeceğini açıklamıştı. Twitter'ın uygulamalarınızı kontrol etmesini önlemek istiyorsanız, bu haberimizi mutlaka okumalısınız.

Twitter aslında; cihazlardaki uygulamaları kontrol etme yöntemiyle daha fazla reklam geliri elde etmenin peşinde. Zira cihazımızda eğer oyun daha fazla ise oyun odağındaki, eğer uygulamalar fazla ise uygulama odağındaki mobil reklamları haber akışında bir gösterecek.

Herhangi bir zorunluluk olmadan tamamen bizim inisiyatifimize bırakılan bu yöntemi Twitter çok yakında hayata geçirecek. Peki bunu önlemenin bir yolu var mı? Tabii ki VAR!

Aşağıda gösterdiğimiz yolları uygulayarak, Twitter'ın cihazınızda bulunan uygulamaları takip etmesini önleyebilirsiniz.

Android kullanıcılarının izlemesi gerek yol;

1- Twitter Android uygulamasına girerek, sağ üst köşede bulunan üç noktalı butona tıklayın,

2- Buradan ''Ayarlar'' sekmesine girin,

3- İzinlerini değiştirmek istediğiniz hesabı seçin,

4- ''Gizlilik'' menüsü altında bulunan ''Twitter'ın Uygulamalarımı Ayarlamasına İzin Ver'' sekmesini kapatın. (Henüz devreye alınmadı)

iOS kullanıcılarının izlemesi gereken yol;

1- Twitter iOS uygulamasına giriş yapın ve sağ alt köşede bulunan ''Ben'' sekmesini seçerek buradaki ''dişli'' simgesine tıklayın,

2- Buradan ''Ayarlar'' sekmesine geçiş yapın,

3- İzinleri değiştirmek istediğiniz Twitter hesabınızı seçin,

4- Gizlilik menüsü altında bulunan ''Twitter'ın Uygulamalarımı Ayarlamasına İzin Ver'' sekmesini kapatın. (Henüz devreye alınmadı)

Henüz devreye alınmayan bu yöntemin Twitter uygulamasına gelecek olan ilk güncellemeyle birlikte devreye alınacağını tahmin ediyoruz. İşte o zaman sizler için hazırladığımız bu rehberi kullanarak ''Twitter'ın Uygulamalarımı Ayarlamasına İzin Ver'' seçeneğinin menüye yerleşip yerleşmediğini kontrol edebilirsiniz.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Geliştiren(ler) Facebook Inc.
İlk yayınlanma 6 Ekim 2010
Güncel sürüm 0.3.2 (Windows Phone)
(5.0.2 (Android) 19 Aralık 2013)
İşletim sistemi iOS 6.0,[1] Android 2.2, Windows Phone 8
Yazılım türü Fotoğraf paylaşımı, video paylaşımı
Dil(ler) 25 dilde
Lisans Freeware
Geliştirilme durumu Aktif
Resmî sitesi instagram.com

Instagram, ücretsiz fotoğraf paylaşma programı. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.

Belirgin özellikleri; fotoğrafları bir kare şekline sınırlandırmak, Kodak Instamatic ve Polaroid resimler, cep telefonu kameralarında kullanılanın aksine 4:3'lük çerçeve oranı.
Telefon uygulamaları

Instagram ilk başta sadece iPhone, iPad ve iPod Touch aletlerinde kullanılırken 2012 Nisan'da Android 2.2 (Froyo ve üstü yüklü kameralı telefonları da destekledi. Uygulama iTunes App Store ve Google Play online satış mağazalarında dağıtılıyor.

Instagram'ın kurucusu Kevin Systrom'dur

21 Nisan 2012 tarihinde Facebook, şirketi (ve 13 çalışanını) yaklaşık 1 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı Şirketin kendisini bağımsız olarak yönetebilmesi hedefleniyor.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Adamlara rakip olmak imkansız alıyor ekliyor kapatıyor :)
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Giriş yapmaya çalıştığımda "Facebook Kısa Süre Sonra Geri Dönecek" mesajı alıyorum
Giriş yapmaya çalıştığınızda bu mesajı alıyorsanız bu genellikle hesabınızın depolandığı veritabanını geliştirmekte olduğumuz anlamına gelir. Bu işlem esnasında hesabınıza erişemezsiniz. Bu durumun neden olabileceği rahatsızlık için özür dileriz. Bu bakım birkaç saatten daha uzun sürmemelidir.

Birkaç not:
Bakım tamamlandıktan sonra aynı şifreyle hala giriş yapabilirsiniz
Hesabınız bakımdan etkilenmez
Aynı anda tüm hesaplarda site bakımı yapmadığımızdan siz hesabınızı kullanamazken arkadaşlarınız siteye erişebiliyor olabilir
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
756
Mesajlar
2,125
MFC Puanı
210


Facebook Messenger’ın aylık kullanıcı sayısı 500 milyonu aştı


Facebook-Messenger.jpg


Facebook, yaptığı açıklamayla birlikte Facebook Messenger uygulamasının aylık kullanıcı sayısının 500 milyonu aştığını duyurdu.

Facebook, 2011 yılında çıkardığı Messenger uygulamasını bir süre sonra ayrı bir mesajlaşma uygulaması olarak konumlandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Q&A with Mark etkinliğinde, Facebook Messenger ’ı neden ayrı bir uygulama olarak konumlandırdıklarını da açıklayan Facebook CEO ’su, kullanıcıların sadece mesajlaşma ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir uygulamaya ihtiyaç olduklarını söylemişti.

Kullanıcıların Facebook uygulamasına girip, oradan da mesajlar bölümüne gelmesi yerine, onlar için yeni ve bağımsız bir uygulama tasarlamak isteyen Facebook, mesajlaşma ürününün başına bundan 4 ay kadar önce Paypal ’ın başkanlık koltuğunda oturan, David Marcus gelmişti.

Facebook Messenger ile çevrenize aynı SMS ’de olduğu gibi anlık olarak ulaşmanız mümkün oluyor. Bununla birlikte Facebook Messenger ’da pek çok sticker, fotoğraf ya da video paylaşabiliyor, grup mesajlaşmaları ve ücretsiz aramalar yapabiliyorsunuz.

Yarım milyar insanın iletişim için kullandığı Facebook Messenger, her iki haftada bir aldığı güncellemelerle de sürekli geliştirilmeye devam ettiğini belirtelim.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Android Pil Yüzdesi Gösterme, Android Şarj Seviyesini Gösterme

Android-%C5%9Earj-Seviyesini-G%C3%B6sterme.jpg



Android işletim sistemli cep telefonu ve tabletlerde çok farklı özellikler ve uygulamalar bulunmasına rağmen, çoğu zaman da bu uygulama ve özellikler çok kafa karıştırıcı olabiliyor. Bunlardan birtaneside pil yüzdesi. Pil yüzdesi bir başka değişle şarj doluluk seviyesini göstermek için android telefonunuzda nasıl bir ayar yapacaksınız onu gösterelim.

Uygulamalar sekmesinden>> Ayarlar>> Ekran>> Pil Yüzdesini Göster Ayalarına “tik” işareti butonuna tıklayarak bu işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Eğer telefon modeliniz yukarıdaki belirttiğimiz seçenekleri desteklemiyorsa burada bulunan Pil – Battery uygulaması işinizi görecektir.

Güle güle kullanın.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
android-history-eraser-silme-uygulamasi.jpeg


Android telefonunuzda zamanla birçok uygulama ve oyun yüklediğiniz için çeşitli program parçacıkları kalacaktır yada internete girdiğiniz için girdiğiniz sitelere ait çerezler kalacaktır.Bu gibi işlemlerden sonra belirli aralıklarda telefonunuzu temizlemenizde fayda var diyebiliriz.Son zamanlarda ise bazı cihazlarda yaşanan sorunlardan biride silinmeyen mesajlar olarak söyleyebiliriz.Özellikle General Mobile Discovery modelinde bu şekilde bir sorun yaşanmaktadır.Bu sorunları ortandan kaldırmak için farklı uygulamaları telefonunuza yükleyerek bu tür sorunlardan kurtulabilirsiniz.Geçmiş Silme Uygulaması uygulaması olan uygulamlar ile istedikleriniz silebilirsiniz.
Bizim sizin için önerecek olduğumuz uygulama History Eraser uygulamasıdır.Bu uygulama sayesinde telefonunuzdaki silinmeyen mesajları yani smsleri,internet geçmişini,Gmail geçmişini ve en önemlisi olan uygulama ön belleğinde kalanları silebilirsiniz.

Geçmiş Silme Uygulaması History Eraser Uygulaması ile neler silebilirsiniz

-Toplu yada ayrı ayrı arama kayıtlarını silebilirsiniz.
-Aynı zamanda Sms kayıtlarını silebilirsiniz.
-İnternet geçmişini ve çerezleri
-Gmail geçmişisini silebilirsiniz
-Uygulama önbelleğini silebilirsiniz.

android-gecmis-silme.png


Yukarıdaki görselde arama kayıtları silebileceğiniz ekranı görüyorsunuz.Buradan istediğiniz bölümü işaretleyip silmek istediğinizi silebilir.Yani hangi bölümün yanın tik işareti koyarsanız işlemi oraya uygulayacaktır.Son olarakda alt bölümdeki Clean butonuna basmalısınız.

android-sms-silmek.png


Diğer bölümdeo lduğu gibi eğer silinmeyen bir mesaj varsa yada çok fazla mesajınız varsa hepsini bir anda silebilir ve tek tek mesaj silme işleminden kurtulabilirsiniz.Bölüm bölüm olduğu için istediğinizi mesaj bölümünü silebilirsiniz.Son olarakda Clean demeniz yeterli olacaktır.
Uygulama kullanımı basit olduğu için diğer bölümde de aynı işlemi uygulayarak silme ve temizleme işlemini kolayca yapabilirsiniz.

Google Play İndirme Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.eraser&hl=tr
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Teşekkürler.
Bazen gerekiyor
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Ara ara facebookta bu tür bakım amaçlı sorunlar olabiliyor ben bu tip sorunları genellikle gece oyun oynarken alıyorum.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Biz ölünce Facebook hesabımıza ne olacak? Yıllardır bu sorunun cevabını arayıp duruyorduk sonunda muhatabından cevap geldi. Bakalım hayatımızın büyük bir alanını işgal eden bu bağımlılık yaratıcı sosyal ağ hesabımıza ne olacak.

FacebookGrave.jpg


Facebook bugün tanıttığı yeni bir özellik ile kişilerin ölmelerinden sonra yerlerine atadıkları Legacy Contact yani mirasçı ile hesaplarına erişimi mümkün kılıyor. İlk olarak ABD’de devreye girecek olan özellik, hesapların güvenlik ayarları sekmesine eklenen ve “Vasiyet Bağlantısı” diye çevirebilecek “Legacy Contact” alanından yönetilecek.

facebook-%C3%B6l%C3%BCnce-hesab%C4%B1n%C4%B1za-ne-olur.jpg


Her şeyin yapılandırılmasından sonra, bu kişi fotoğrafları görebilecek, Timeline üzerinde ileti paylaşabilecek, yeni arkadaş isteklerine yanıt verebilecek, profili güncellemesi ve fotoğrafları indirmesi mümkün olacak. Facebook varisinizi o gün gelmeden değiştirme şansınız olacak. Ama Facebook bu noktada size varis kişinizi değiştirip değiştirmek istemediğinizi yılda bir sefer soracak. Ve varis olan kişilerin başka varisler ataması şu anda mümkün değil.

facebook-legacy-remembering-screenshot.png


Önemli bir nokta Legacy Contact kişisi kişisel mesajlara erişim sağlayamaz ve ölen kişi olarak oturum açamaz. (Gizlilik önemli.)
Facebook zamanla Legacy Contact özelliğini dünya geneline taşıyacak.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Facebook tüm dünya üzerindeki kullanıcılarının sosyal ağa kolay ve hızlı şekilde erişmesi için elinden geleni yapıyor. Son adım ise oldukça etkileyici bir uygulamaya imza attı. “Facebook Lite” adlı uygulama 1 MB‘dan küçük boyutu ve sunduğu hızlı internet ile özellikle düşük veri hızlarına sahip ülkelerdeki (2G ve üzeri) net erişimini hedefleyerek ortaya konmuş mükemmel bir uygulama.

facebook-lite.jpg


Uygulamanın küçük boyutlu olmasının yanında hızlı ve soft bir kullanım sunuyor olması ise ayrıca bir başka artı nokta. Facebook bu yeni sosyal ağ uygulaması ile özellikle ucuz Android telefonların satıldığı ve bağlantı hızının düşük seviyelerde olduğu ülkeleri hedefliyor.
Sade bir arayüze sahip Facebook Lite ülkemizde de kullanılabilir durumda. Normal Facebook uygulamasının yanında rahatlıkla bu uygulamayı da kullanabilirsiniz. Uygulama şu noktada sadece Android için kullanılabilir durumda. Belki de Facebook bu uygulamayı sadece Android için üretmiştir, pazar paylarını göz önüne alırsak bu oldukça mantıklı bir adım.

Android için Facebook Lite buradan indirilebilir.

yourstory_FacebookLite.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst