• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook Messenger Kamerasına Özel Efektler Geliyor​

YqbXvA.jpg


Önümüzdeki günlerde, Android ve iOS'ta Messenger için yenilenmiş bir kamera deneyimi yaşanacak. Yeni başlayanlar için hatırlatmak gerekirse uygulamada kamera düğmesi ekranın ortasına yerleştirilecek ve bir görüşme yaparken veya uygulamayı yeni açtıktan sonra bu kamera düğmesi ekrandaki yerini alacak. Peki, bu butona dokunduğunuzda neler olacak?

Düğmeye uzun süre basarsanız video kaydı başlayacak. Fakat kısa bir dokunuş yaparsanız fotoğraf çekebileceksiniz. Facebook ayrıca, tam ekran fotoğraflarınız için filtreler uygulamayı kolay hale getirmek adına 3D maskeleri de artık Facebook Messenger’a dahil etti. Yani Snapchat gibi Facebook Messenger üzerinden de tek bir dokunuş ile selfie çekebilir ve ardından fotoğrafınızı pek çok farklı efekt ile süsleyebilirsiniz.

Farklı efektlerin yanında çıkartmalar da unutulmamış durumda. Çerçeveler, maskeler ve efektlerin yanı sıra yüzlerce çıkartma arasından da farklı seçimler yaparak fotoğrafınızı süsleyebilirsiniz. Facebook Messenger için geliştirilen bu yeni özelliklerin ne zaman piyasaya sunulacağı tam olarak bilinmiyor fakat kısa süre içerisinde yeni ve büyük bir güncelleme bekleniyor. Üstelik Facebook Messenger ile çekilecek ve süslenecek fotoğrafların hemen sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılabilir durumda olması da durumu daha cazip hale getiriyor.

kaynak:veteknoloji
 

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
İçerde izlemeye ah pazartesi olsa ya :(
 

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
Bir süredir beklenen sahte haber ile ilgili can sıkıcı sorunlara karşı Facebook, yeni bir adım atma hazırlığında..

facebook-sahte-haber-icin-savas-adeta-savas-baslatiyor-1482008287.jpg
Bildiğiniz üzere sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmezi. Artık haberleri neredeyse sosyal medya üzerinden okuyoruz, zaman zaman gerçek olmayan içeriklerle de karşılaşmamız kaçınılmaz oluyor. Kullanıcıların da bu yöndeki şikayetleri Facebook'u harekete geçirdi. Her geçen gün artan ve can sıkıcı hale gelen bu sorun için ciddi bir adım atan Facebook, artık sahte haberlere yer vermeyecek. Bununla birlikte kullanıcıların da katkısı önemli rol oynayacak.
Sosyal devin yapmış olduğu ilk açıklamaya göre yanlış bilgilendirmeler ile mücadele başlayacağıyla ilgiliydi. İlk olarak açık bir biçimde yanlış bilgi veren spamcılar bizzat olarak hedeflenecek olup üçüncü parti doğruluk denetleyicileriyle birlikte iş birliği yapacak olan Facebook, içeriğin doğruluğunu analiz edecek. Bununla birlikte ABC News, Snopes, PolitiFact gibi doğruluk denetleme partnerlerine göndererek sahte içeriklerle ilgili bir karar verildiği zaman bu gönderi sahte olarak işaretlenecek olup gönderinin neden sahte olduğuna dair bir açıklamada da bağlantı olarak gönderide yer alacak.
Ayrıca bu içerikler Haberler Akışı'nda daha aşağılarda yer alacak. Halen paylaşılabilecek olsa içerik okunduktan sonra hiç paylaşılmaması durumunda onun sahte olup olmadığıyla ilgili bir değerlendirme de dahil edilecek. Kullanıcılar haberin sahte olduğunu gönderinin sağ üst tarafında yer alan oka tıklayıp belirtebilecek. "Bu sahte bir haber gönderisi" şeklinde olan butona tıklayarak haberin sahte olduğunu Facebook'a bildirebilirsiniz. Sahte olan gönderileri paylaşan siteler de bununla birlikte riske girmiş olacak. Mark Zuckerberg, bu önlemden sonra sahte haberlerle olan mücadelesini daha geniş bir şekilde sürdüreceğini açıklayarak bunu paylaşan sitelerin gelir etmemesi adına da ciddi adımlar atacak..

veteknoloji
 

LiyA

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
5 Kas 2012
Konular
7,633
Mesajlar
14,587
MFC Puanı
62,010


Hiç bişeye. Hiç kimseye.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst