• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Türkiye'deki mobil uygulama yazılımcılarına ve bu ekosisteme destek vermek amacıyla, yediden yetmişe herkesin katılımına açık olarak düzenlenen "indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2015'e başvurular başladı.
 
Üyelik Tarihi
21 Nis 2013
Konular
1,453
Mesajlar
3,860
MFC Puanı
810
işte olay budur. adamsın Zuckerberg .. bizim kendi ülkemizde yapılmayanı elin adamı yaptı. sonsuz kere helal olsun sana Zuckerberg. adamsın adam.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
bir kullanıcının yazmış olduğu bir tweetin bizim takipçilerimiz tarafından görülmesini sağlamak için o tweete yaptığımız eylemin ismidir. Bir tweet'i RT ederek çoğunlukla beğendiğimiziduyurmak istediğimizi veya nadiren tam tersi tepkimizi anlatırız. Tweet'i atan o kullanıcının adı göründüğü için en etkili takipçi kazandırma yoludur. Kazanma değil kazandırma. Yani birbirimize takipçi kazandırmanın en etkili yolu birbirimizin güzel tweetlerini RT etmemizden geçiyor. Bir tweet'i RT ettiğiniz zaman o tweeti yazan kişi onu RT ettiğinizi görür ve büyük ihtimal size karşı sempati kazanır(onlarca kişi RT etmişse işe yaramaz tabi ki). Aynı şekilde siz de "@Bağlan/ Etkileşimler" seçeneğinden RT edilen tweetlerinizi görebilirsiniz. RT ettiğiniz tweet bunu geri almadığınız veya sahibi tarafından silinmediği sürece sizin profilinizde durur. Yeni atılmış bir tweeti RT ettiğiniz anda hiçbir şey olmamış gibi gelir ancak sorun yoktur. Sadece o tweet'in üzerinden az bir süre geçtiği için o tweeti zaten Zaman Akışı'nda görebilen kişiler tarafından o tweet görülmez. O kullanıcıyı takip etmeyen takipçilerinizin Zaman Akışı'nda anında görünecektir şüpheniz olmasın. Profilinizi açarak bundan emin olabilirsiniz. Ve korumalı hesaplara ait tweetler RT edilemez
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Windows XP'de Twitter'a girmek istediğimde
Gerçek twitter.com sitesine bağlanılamıyor
twitter.com ile aranızdaki güvenli bağlantıya şu anda müdahale eden bir şey var.
Bu sayfayı birkaç dakika sonra veya yeni bir ağa geçiş yapıp yeniden yüklemeyi deneyin. Kısa süre önce yeni bir Kablosuz ağa bağlandıysanız yeniden yüklemeden önce oturum açmayı tamamlayın.
twitter.com sitesini şimdi ziyaret edecek olursanız gizli bilgileri bir saldırganla paylaşabilirsiniz. Chrome gizliliğinizi korumak için gerçek twitter.com sitesiyle güvenli bir bağlantı oluşturana kadar sayfayı yüklemez.




--------------- ÇÖZÜM -------------------------------
Windows XP kullanıyor ve Twitter'a giremiyorsanız SSL hatası alıyorsanız çözüm için Windows XP Service Pack 3 'ü mutlaka yüklemelisiniz.

Twitter'ın yeni SSL sertifikaları Windows XP SP1 ve Windows XP SP 2 tarafından desteklenmemektedir. Bu sebepten eğer Windows XP SP1 ve Windows XP SP 2 kullanıyorsanız mutlaka Windows XP Service Pack 3 yüklemelisiniz.
Windows XP Twitter SSL Hatasının çözümü için SP 3 yüklemeli daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Twitter nedir?
Twitter arkadaşlar aile ve iş arkadaşları için hem bir iletişim hizmeti hem de kısa ve hızla iletilen mesajlar sayesinde birbirinden haberdar olma yoludur. Kullanıcılar "Tweet" adı verilen ve en fazla 140 karakterden oluşan kısa güncellemeler yazar ve paylaşırlar. Bu mesajlar profilinize veya blogunuza yüklenir takipçilerinize gönderilir ve Twitter'da aranabilir.

Kullanmak için nelere ihtiyacım var?
Twitter kullanmak için ihtiyacınız olan şey bir internet bağlantısı veya bir cep telefonudur. Bize katılın! Kaydolduğunuzda ilk güncellemenizi web kutucuğuna girin. Başkalarının Twitter'da neler söylediğine veya yaptığına dair fikir edinmek için Twitter aramaya göz atın ve Twitter'da neler olduğunu görün. Bir anahtar kelime girerek arama yapabilir veya Twitter'da şu anda en popüler konuların neler olduğunu görmek için gündem başlıklarını gözden geçirebilirsiniz.

Arkadaşlarımı nasıl bulurum?
Bir hesap oluşturduğunuzda isim veya kullanıcı adı girerek kişiler için arama yapabilir diğer ağlardan arkadaşlarınızı ekleyebilir veya e-postayla arkadaşlarınızı davet edeblirsiniz. Bunu yapmak istemezseniz bizim önerdiğimiz bazı kullanıcıları takip edin. Arkadaşlarınızı bulduğunuzda onları takip edin ve güncellemelerini almaya başlayın.

Twitter'da birini takip etmek ne demektir?
Birini takip etmek ondan Twitter güncellemeleri almak demektir. Birini takip ettiğinizde bu kişinin gönderdiği her mesaj sizin Twitter ana sayfanızda belirir. İnsanların yükledikleri yeni mesajlar anında ana sayfanıza yüklenir. Böylece daima gerçek zamanlı güncellemelere ulaşırsınız. Giriş yaptığınızda en yeni güncellemeleri görebilirsiniz. Twitter birilerini takip etmek için başka yollar da öneriyor: cep telefonunuza bazı kişilerden gelen güncellemeleri alabilirsiniz!

Kimi takip ettiğimi nereden bileceğim?
Birinin profilindeki takip et tuşuna bastığınızda o kişiyi takip etmeye başlarsınız. Takip et tuşu"Takip ediliyor"a dönüşecek ve sağında da yapabileceğiniz diğer işlemler için bir hareket menüsü bulunacak. Eğer Twitter'a telefonunuzu kaydettiyseniz bir kişi için kısa mesaj tercihlerinizi de ayarlayabilirsiniz. Takip ettiğiniz kişilerin listesini görmek için ana sayfanızdan veya profilinizden takip ettikleri bağlantısına tıklayın.

Beni kimin takip ettiğini nereden bileceğim?
Biri sizi takip ettiğinde Twitter size bir e-posta gönderir. Yeni bir takipçiniz olduğunda haber almak için e-posta tercihlerinizi ayarlayın. Ana sayfa veya profilinizde yer alan takipçiler bağlantısı da size kaç adet takipçiniz olduğunu gösterecektir.

Takip limiti ne demektir?
Twitter istikrar sağlamak ve kötüye kullanımı engellemek için son zamanlarda bazı takip ve güncelleme kısıtlamaları geliştirdi.

Güncellemelerimi kimler okuyor?
Bu tamamen size kalmış. Takipçileriniz ve arama sonuçlarından tweetlerinize ulaşan herkes güncellemelerinizi okuyabilir. Twitter profiliniz genel (herkese açık) olarak oluşturulur. Eğer tanımadığınız kişilerin güncellemelerinizi okumalarını istemiyorsanız profilinizi korumaya alın ve kimin sizi takip edebileceğini onaylayıngüncellemelerinizi arama sonuçlarının dışında tutun.

İnsanların beni takip etmelerini engelleyebilir miyim?
Evet engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz bir kullanıcı sizi daha fazla takip edemez veya mesaj gönderemez. Eğer hesabınız genelse hesabınızı hala görebilir ama sizin takipçi listenizde yer almaz ve siz de onun takip ettikleri listesinde yer almazsınız. Eğer spam (istenmeyen iletiler) gönderen bir kullanıcıyı engellediyseniz teşekkürler! Twitter Support kimin başının Twitter'da derde girdiğini görmek için engellenen kullanıcı raporlarını kontrol eder.

Twitter'a nasıl güncelleme gönderirim?
Twitter'a güncelleme yollamanın birçok yolu vardır: internetten güncelleme kutusuna yazarakcep telefonunuzdan m.twitter.com kullanarak mobil internet tarayıcınızdan veya API'mizi kullanan birbirinden yetenekli insanlar tarafından geliştirilen üçüncü parti uygulamalardan.

Güncellemelerin üzerinde neden yıldız var?
Yıldız işaretine tıklamak bir güncellemeyi favorilerinize eklemenizi sağlar. Profil sayfanızdan Favoriler bağlantısına tıklayan kişiler sizin favorilerinizi görebilirler. Siz de aynı şekilde birinin profil sayfasındaki bu bağlantıdan o kişinin favori tweetlerini görebilirsiniz.

Twitter güncellemelerimi bloguma koyabilir miyim?
Evet! Blogunuza internet sitenize ve Javascript veya HTML kabul eden her yere Twitter widget yerleştirebilirsiniz.

@yanıtlar nedir?
Bir @yanıt bir kullanıcıdan diğerine gönderilenherkes tarafından görülebilen ve normal güncellemelerden farklı olarak başına @kullanıcıadı eklenen mesajlardır. Bir mesaj @kullanıcıadı ile başlıyorsa @yanıt olarak sınıflandırılır. @kullanıcıadı formatını kullanarak Twitter'daki herhangi bir güncellemeye herkese açık olarak yanıt verebilirsiniz. Birini yanıtlamak için o kişiyi takip etmeniz gerekmez. Size gönderilen bütün @yanıtlar Bağlan sayfasında Bahsedenler sekmesinde görülür. (Herhangi bir yerinde @kullanıcıadı geçen tweetler de Bahsedenler sekmesinde toplanır. @kullanıcıadı ile başlayan tweetlere @yanıtlar herhangi bir yerinde @kullanıcıadı geçen tweetlere ise "bahsedenler" denir.) Eğer tweetleriniz gizliyse (hesabınız korumalıysa) sizi takip etmeyen kullanıcılar size gelen @yanıtlar veya sizden bahsedenleri göremezler.

Direkt mesajlar nedir?
Direkt mesajlar bir kullanıcıdan diğerine gönderilen kişisel mesajlardır ve @yanıtlar veya bahsedenler gibi genel zaman akışınızda görünmezler. Yalnızca sizi takip eden birine direkt mesaj gönderebilirsiniz. Size gönderilen direkt mesajlar sağ üst köşede yer alan kişi ikonuna tıkladığınızda açılan menüden erişebileceğiniz direkt mesaj gelen kutunuzda toplanır. Ayrıca yeni bir mesaj geldiğinde e-posta bildirimi almak için e-posta tercihlerinizi de ayarlayabilirsiniz.

Gönderdikten sonra bir tweet üzerinde değişiklik yapabilir miyim?
Hayır. Gönderildikten sonra değişiklik yapamazsınız. Bir güncellemeyi tweetin üzerinde yer alan çöp kutusu ikonuna tıklayarak silebilirsiniz fakat içeriğinde herhangi bir düzenleme yapamazsınız.

Bir @yanıt ile direkt mesaj arasında ne fark vardır?
Bir @yanıt karşınızdaki kişinin sizi takip etmesine gerek olmadan gönderilebilen ve herkes tarafından görülebilen (eğer tweetleriniz korumalı değilse) bir mesajdır. Bir direkt mesaj ise yalnızca sizi takip eden kişilere gönderilebilir ve yalnızca gönderen kişi ve alıcıya ait direkt mesaj gelen kutusunda görülebilir.

Retweet (RT) nedir?
Bir Retweet başka birinin yazdığı tweeti yeniden göndermeye denir. Bazen bir tweetin içinde RT harflerini görürsünüz. Kullanıcılar bazen tweetlerinin içine RT harflerini ekleyerek gönderdikleri tweetin başka birinin daha önce yazmış olduğu bir şeyi içerdiğini belirtirler. Bazen bunun yanına kendi yorumlarını da eklerler. Bu resmi bir Twitter komutu veya özelliği değildir.

Neden bütün tweetlerimi göremiyorum? Tweet sayım ____. Kayıp mı oldular?
İyi haber kaybolmadı veya silinmediler! Tüm tweetleriniz bizde saklı. Kötü haber şu an için yalnızca son 3200 tweetinizi görüntüleyebilirsiniz (eğer 3200'den az sayıda tweetiniz varsa bunu iyi haber olarak da kabul edebilirsiniz). Şu an için bu limiti değiştirmeyi planlamıyoruz ama yorumlarınız bizim için her zaman çok değerli. Düşüncelerinizi bize iletmek için lütfen @Feedback hesabından bahseden bir tweet gönderin.

Twitter'a nasıl resim yüklerim?
Resimlerinizi Twitter.com'a yüklemek ve paylaşmak çok kolay! Adım adım talimatlar ve daha fazla soru-cevap için buraya tıklayın.

Bir Twitter API var mı?
Evet API ile ilgili sorularınızı yanıtlayacak belgeler ve aktif bir geliştirici grubu bulunur.

Twitter web güncellemelerinde HTML kullanımına izin veriyor mu?
Hayır. Güvenlik nedeniyle HTML kullanımından kaçınıyoruz. Fakat 30 karakterden daha kısa bir bağlantı eklerseniz bütün haliyle yayınlıyoruz. Eğer 30 karakterden uzunsa daha kısa bir adres olacak şekilde kısaltıyoruz.


Nasıl spam bildiririm?
Twitter'ın spam belirleme hesabını takip ederek ve bize spam yapan kişinin kulanıcı adını direkt mesaj yoluyla ileterek spam bildirebilirsiniz. Karşınıza çıkan spam içerikli hesapları engellemenizi tavsiye ederiz. Twitter Güvenlik ekibi engellenen kullanıcılarla ilgili raporları daima değerlendirir ve Twitter'da kimlerin başının belaya girdiğini takip eder.

Hesaplar neden askıya alınır?
Hesaplar Kullanım Koşulları ihlalleri veya spam incelemesi nedeniyle askıya alınır.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Son zamanların en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu Facebook küçükten büyüğe herkes tarafından kullanılıyor. Bunun yanı sıra Facebook üzerinden iş yapanlar oyun oynayanlar haberleri takip edenler diye de sıralayabiliriz. Facebook günde milyonlarca üyeye ev sahipliği yapıyor. Tüm bunların yanında fake hesaplar da Facebook’da büyük bir artış göstermektedir. Bir de Facebook üzerinden kötü ve uygunsuz paylaşım yapanlar var. Uzun zamandır bu konu hakkında çalışma yapan yetkililer Facebook kullanıcılarının karşısına akıllı Facebook ile çıkmaya hazırlanıyor. Yapay zeka programı üzerinde çalışmalara yapan Facebook yetkilileri geliştirecekleri yazılım ile bu kötü paylaşımların biraz olsun önüne geçmeyi hedeflediği kesin.



Facebook’un Artık Yapay Bir Zekası Olacak

Facebook yetkililerinin üzerinde çalıştığı yapay zeka yazılımından bahsedecek olursak uygunsuz olarak paylaşılan fotoğraflarda paylaşım yapmadan önce “ ANNENİN VE PATRONUNUN BUNU GÖRMESİNİ İSTEDİĞİNDEN EMİN MİSİN?” sorusu çıkacak. Bu yazılım ile insanların sarhoşken paylaştığı fotoğrafların engellenmesi amaçlanırken aynı zamanda da Facebook dijital asistan yaratmaya çalıştıklarını da belirten yetkililer bu durumda ellerinden geleni yapmakta. Dünyanın en yaygın uygulamalarından olan Facebook artık akıllı olacak. Önümüzdeki yıllarda daha yeni yazılımlarında uygulanacağını belirten yetkililerin Facebook üzerinde yaptıkları çalışmalara ara vermeyecekleri de kesin.

Facebook profili olmayan günümüzde çok az sayıda insan var ve onların da büyük çoğunluğu yaşlılar. Artık küçük çocukların bile Facebook profili bulunmakta. Hal böyle olunca Facebook rakiplerine karşı bir adım önde olduğu da kesin
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Sosyal ağı Facebook Messenger adlı sohbet uygulamasının 3 Mart tarihinde Windows için kapanacağını uyarı mesajıyla açıkladı.

Bugün Windows üzerinden Facebook Messenger uygulamasını tercih eden kullanıcılar bir uyarı mesajıyla karşılaştı. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook bugün anlık sohbet servisi Messenger'ın Windows için kapanacağını mesaj ile resmen açıkladı.

Facebook tarafından yapılan açıklamada sohbet uygulaması Messenger'ın Windows için 3 Mart 2014 tarihinde kapanacağı bilgisi yer alıyor. Söz konusu uygulamanın kapanma gerekçesi ise henüz belirtilmedi. Ancak daha önceden Windows için Facebook Messenger yükleyicisinin web siteden kaldırılması bu durumu daha önceden habercisi olmuştu.

Öte yandan Facebook Messenger uygulamasını Windows için sonlandıracağını açıklayan Facebook servet ödeyerek WhatsApp'ı satın almıştı.

Facebook Messenger kullanıcılarına kötü haber geldi. Facebook Messenger artık kaldırılıyor. Facebook yetkilileri Facebook kullanıcıları için son kullannım tarihini açıkladı. Facebook'un sohbet programı olan Facebook Messenger işte kaldırılma tarihi...

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal ağı olan Facebook kullanıcılarını üzecek bir haber verdi. Facebook geçtiğimiz dönem içerisinde uygulamaya koyduğu Facebook Messenger uygulamasına son vereceğini duyurdu. FacebookMessenger uyugulamasını yayından kaldıracağı tarih olarak ise 3 Mart 2014'ü işaret etti.

Facebook Windows kullanıcıları içinı Facebook Messenger uygulaması duyurusu yayınladı. Salih Kural/ Sosyalmedya.co - Facebook bugün Windows kullanıcılarını Facebook Messenger uygulamasının önümüzdeki hafta son bulacağını söyleyen bir mesajla bilgilendirdi. Şirket 3 Mart'ta Windows için Facebook Messenger uygulamasına son vermeyi planlıyor.

Kullanıcılar uygulamayı açtıklarında ekranın en üst kısmında "Üzgünüz fakat ne yazık ki Windows kullanıcıları için Facebook Messenger'ı daha fazla destekleyemeyeceğiz. 3 Mart 2014'te uygulama hizmete son verecek. Messenger'ı kullandığınız için gerçekten çok minnettarız. Arkadaşlarınızla facebook üzerinden mesajlaşmaya devam edebileceğinizden emin olun." mesajıyla karşılaşıyorlar.

WİNDOWS PHONE İÇİN UYGULAMA GELEBİLİR

"Daha fazla bilgi edin" bağlantısı kullanıcıları Facebook Yardım Merkezi'ndeki jenerik mesaja yönlendiriyor. Resmi sitede Facebook Messenger uygulamasının Android ve iOS için indirilebilir olduğu belirtiliyor:

Bu gelişmenin Microsoft'un Windows Phone için Facebook Messenger uygulamasının çıkacağını duyurmasının ardından duyurulması ilginç. Techcrunch'ın haberine göre Microsoft'un Windows Phone kurumsal başkan yardımcısı ve yöneticisi Joe Belfiore Barselona'da düzenlenen 2014 Mobil Dünya Kongresi esnasında "Bir süredir bu uygulama için Facebook ile birlikte çalışıyoruz. İyi görünüyor ve yakında müşterilerimize sunacağız." şeklinde konuşmuştu.

Görünüşe göre Microsoft aynı anna Facebook platformlarından yalnızca birini sunabilme imkanına sahip. Şirket Windows ve Windows Phone platformlarını birleştirme girişiminde ama bunun için daha uzun bir yolu var gibi görünüyor.

Windows için Facebook Messenger 2011'deki sınırlı bir Beta testinin ardından 2012'nin Mart'ında yayınlanmıştır. Bir OS X versiyonu uzun zamandır bekleniyordu fakat şimdi bunun çok daha mümkün olduğu görülüyor.

Facebook Nedir?

Facebook insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine kapsayan Facebook iki ay içerisindeki Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı.

İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook'ta mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu .ac.uk vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.

Alexa istatistiklerine göre Facebook 31 Ağustos 2013 itibarıyla; Dünya'nın en fazla ziyaret edilen 2. sitesidir. Bunun yanı sıra; Mısır'ın en fazla ziyaret edilen sitesi; ABD AvustralyaTürkiye Panama ve Norveç 'in 2. en fazla ziyaret edilen sitesi KanadaGüney Afrika İngiltere ve İsveç'in 3. en fazla ziyaret edilen sitesi 2012 yılı itibariyle de dünya çapında en çok ziyaret edilen sitedir.

Facebook ismini "paper facebooks"'dan alır. Bu form ABD üniversitelerinde okulların öğrencilerine öğretmenlere ve çalışanlara doldurduğu onları tanıtan bir formdur.

Facebook'un şu anda 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.
Site kullanıcılara ücretsizdir ve gelirini afiş logo reklamlarından ve sponsor gruplarından almaktadır (Nisan 2006'da gelirlerin haftalık 15 milyon dolar olduğu öne sürülmüştür). Kullanıcılar profilleri fotoğrafları ilgi alanları gizli ya da açık mesajları ve arkadaş grupları sergilemektedir.

Profillerin gösterimi sadece arkadaşlara görünecek şekilde veya belli ağların dışındakilere açık olmayacak şekilde sınırlandırılabilir. TechCrunch'a göre; ABD'deki üniversitelerdeki öğrencilerin %85'inin Facebook'ta bir hesabı bulunmakta ve bunların %60'ı her gün bağlanmaktadır. %85 her hafta %93 her ay bağlananlar arasındadır. Facebook sözcüsü Chris Hughes ise kullanıcıların her gün ortalama 19 dakika Facebook'ta vakit geçirdiğini söylemektedir.


Facebook'un Kurucusu eski Harvard Üniversitesi Öğrencisi Mark Zuckerberg
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır. Bazı kullanıcılar bu arayüzü çok başarılı bulurkenbazı kullanıcılar protesto etmektedir. Facebook yöneticileri ise bu yeni arayüz için ısrar etmektedirler.Teknik açıdan ise Facebook web otoriteleri tarafından en başarılı Web 2.0 uygulamalarından biri olarak gösterilmektedir.
2006 yılında MySpace'in News Corporation'a satılmasıyla Facebook'un da satılacağı söylentileri çıkmıştır. Zuckerberg ise Facebook'u satmak istemediğini belirtmiş ve söylentileri yalanlamıştır.

İlk teklifin Viacom tarafından 975 milyon dolar olduğu öne sürülürken; Eylül 2006'da Yahoo 1 milyar dolar teklifte bulunmuştur. Ekim ayında ise; Google YouTube'u satın aldıktan sonraFacebook için 23 milyar dolar teklifte bulunmuştur.

Facebook yöneticilerinden Peter Thiel iseFacebook'un iç değerinin 8 milyar dolar olduğunu ve proje gelirlerinin 2015 yılı için 1 milyar dolar olduğunu söylemiştir.

24 Ekim 2007'de Microsoft Facebook'un %16'lık hissesini 240 milyon dolar ödeyerek satın almıştır. Google ve diğer şirketler de benzeri bir yöntemle Facebook hisselerine yönelmektedir.


2008 Ağustos'unda Facebook'un aylık 100 milyon aktif kullanıcısı vardı. İnsanlar birbirini Facebook'a çağırdı ve bu sayı 7 ayda iki katına çıktı. 2009 Nisanı'nda ise bu sosyal ağın ulaştığı insan sayısı 200 milyondu. 2009 Temmuz'unda ise dört aydan kısa bir sürede Facebook kullanıcı sayısı 50 milyon daha artarak 250 milyona ulaşmıştır.

23 Temmuz 2009'da başlayan bir uygulamayla Facebook'a Yahoo sitesi içerisinden ulaşma imkânı getirilmiştir.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook'un kurucusu Mark ZuckerbergFacebook'ta beğenmedim butonunun olması gerektiğini savundu. Senelerdir konuşulan beğenmedim butonu için yorum neden şimdi yapıldı? Bu Dislike butonunun hayata geçirileceğine bir işaret olabilir.



Bu güne kadar Facebook'ta bir paylaşımı beğenirsek “Like” butonunu kullanabiliyorduk. Beğenmezsek bunu hiç tepki vermeyerek gösteriyorduk. Ya da altına bir yorum yazıyorduk. Elbette bu yeterince sağlıklı değil. Çünkü paylaşımın çok fazla insana ulaşmama durumu söz konusu. Paylaşıma hiç tepki gelmediği için beğenilmemiş yorumları yapılabilir ama belki de gereken boyutta bir kitleye ulaşamadı.


Facebook'ta devrim niteliğinde bir güncelleme olabilir. Facebook'a beğenmedim butonu eklenebilir. Facebook'un kurucusu beğenmedim butonuyla ilgili çok talep geldiğini ve insanları haklı bulduğunu bu nedenle de beğenmedim butonuyla ilgili gelen kullanıcı taleplerini değerlendireceklerini dile getirdi.


Yakın zaman içinde Facebook'ta beğenmedim seçeneğini görebilirsiniz. Zaten Facebook'un da dikkat çeken bir yeniliğe ihtiyacı var. Yoksa kullanıcı kaybetmeye devam edecek.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı Facebook yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Yeni teknoloji sayesinde oluşturulan asistan alkollüyken çekilen fotoğrafları engelliyor.
Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı Facebookyeni uygulamalarla gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bu haberimizin konusu henüz hayata geçmiş bir uygulama olmasa da çalışılan bir uygulama. Yani önümüzdeki dönemlerde bu uygulama hayata dönebilir.


Kafa güzelken arkadaşların çektiği fotoğraflar engellenecek
Alkol ya da başka bir maddenin kullanılmasıyla beraber oluşan sarhoşluk dolayısıyla yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi fotoğraf. Yaşanan o anların fotoğraflanması ve paylaşılması daha sonra kişilerin başına sorunlar çıkartabiliyor.
Yazılım sarhoş çekilen fotoğrafları algılayacak ve engelleyecek.


Yazılım nasıl çalışacak?
Yann Lecun adlı bir Facebook çalışanının dile getirdiği yeni uygulama kişilerin sarhoş ve ayık hallerindeki ifadeleri ayırabilecek kapasitede. İşte bu yanıyla da sarhoş fotoğraflar engellenebilecek. Lecun Facebook'un dijital asistan yaratmak istediğini de dile getirdi.


Bu içeriği annen ya da patronun görsün ister misin?
Facebook baba gibi korumacı politikasını daha da artırabilecek bir uygulama için çalışıyor. Facebook yapılan yeni yazılımla kullanıcılara "Bu içeriği annenin ya da patronunun görmelerini istediğinden emin misin?" sorusu sorulacak.
Bu yazılımla beraber istemediğiniz fotoğraflarınızın başkaları tarafından yüklenmeleri engellenecek. Ayrıca içeriklerin de görüntüleme skalasını daha iyi bir şekilde ayarlayabileceksiniz.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg Facebook merkezinde geçrekleşen soru cevap etkinliğinde Dislike butonu hakkındaki görüşlerini açıkladı.
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Facebook merkez ofisinde Townhall'da gerçekleşen soru cevap etkinliğinde yöneltilen sorulardan en çok oy alanları cevapladı.
Etkinlikten sonra Mark Zuckerberg'ün kendi Facebook hesabı üzerinde yayınladığı videoda ise Zuckerberg uzun zamandır dedikoduları gündemde olan ve birçok kişinin merak ettiği Dislike butonu konusuna açıklık getiriyor.
Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada Dislike yani Beğenme butonu hakkında düşündüklerini ancak bu butonu koymanının Like yani Beğen butonu koymak kadar kolay olmadığını aktardı.
Zuckerberg Beğen butonu olumlu duygular ifade ettiği için kullanıcıların kendilerini rahat hissederek kolaylıkla bu butonu kullandıklarını ve paylaşımın sahibinin de bundan mutluluk duyduğunu belirtti.
Ancak kullanıcıların Facebook'ta her zaman iyi bir haber ya da olay paylaşmadığını bazen bir ölümbir facia da paylaşabildiklerini ve arkadaşlarının bu paylaşımlarda Beğen butonu kullanırken kendilerini rahat hissetmediklerini ve insanların farklı duygularını ifade edebilmesinin çok güçlü olabileceğini ancak bunu yapmak için doğru yolu bulmak zorunda olduklarını aktardı.
Aslına bakacak olursanız bir bakıma Mark Zuckerberg bu soruya verdiği cevabı kendi Facebook hesabından da paylaşarak bu konuda bir kamuoyu yoklaması yapıyor gibi görünüyor. Muhtemelen bu andan itibaren gelen tepkilere dayanarak Facebook Dislike butonu konusunda kesin kararını verecektir.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook'ta tehlikeli açık
Sosyal medyanın en çok kullanılan paylaşım sitesinden biri olan Facebook’ta büyük açık yakalandı. Facebook'un verdiği açıkla tüm fotoğraflarınız silinebilirdi.


Hindistan'lı Laxman Muthiyah isimlikullanıcı, Facebook'ta çok büyük bir açıkyakaladı. Birçoğumuz fotoğraflarımızın bir kısmını Facebook hesaplarımızdasaklıyoruz. Hiçbir zaman oradan silinmeyeceğini düşünerek yaptığımız bu hareket, Laxman'ın bulduğu açıkla, yanlış olduğunu ortaya çıkardı.

Facebook’taki bu açık, Graph API'sında bulunuyor. Bu API, geliştiricilerin uygulamalarda ve yazılımlarda Facebook verilerine ulaşmasına izin veriyor. Geliştirici Laxman Muthiyah ise Perşembe günü Blog'unda paylaştığı yazıda API'nın kendisine ait olmayan fotoğrafları silmeye izin verdiğini yazmıştı. Geliştiriciye göre API'yı kullanarak herhangi bir kurbanın albümünü silmek için, albümün ID (kimlik) numarasını bilmek yetiyordu.

Öte yandan Muthiyah, durumu Facebook'a bildirdiğini ve sosyal ağın çok hızlıdavranarak, sorunu 2 saatte çözdüğünü söylüyor. Bu açığı bulup Facebook'a raporlayan Muthiyah, onarımın ardından Facebook'tan 12.500 dolarlık bir ödül elde etti.Facebook'un sorun ve açıkları bulan geliştiricilere miktarı 500 dolar ile 33.000 dolar arasında değişen ödüller dağıttığı ise bilgiler arasında.
GAZETEVATAN
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebookta beğendiğimiz sayfalar, takip ettiğimiz kişiler, arkadaş listemiz, üye olduğunuzu face gruplar, v.s gibi bilgilerimizi arkadaş listemizdeki arkadaşlarımız görebiliyor.. Bunları nasıl gizleyeceğimizi görelim.

Zaman tünelinize gelin ve ARKADAŞLAR bölümünü tıklayın. Burada +ARKADAŞLARINI BUL düğmesi ve onun yanında yanlamasına duran kalem işareti göreceksiniz. Ekteki resimde de bunu paylaşıyorum. O kalem işaretine fareyle geldiğinizde YÖNET yazısı belirecektir. Bu kalem işaretine tıkladığınızda ekteki resimde de göreceğiniz gibi 2 seçenek çıkar. Bunlar KISIMLARI YÖNET ve GİZLİLİĞİ DÜZENLE bölümleridir.

1- KISIMLARI YÖNET: Kalem işaretine tıklayıp açılan kutuda "kısımları yönet" tıklayın ve burada gördüğünüz bütün işaretleri kaldırın. Kutucuklar boş kalsın. Böylece bu kutucuklarda işareti kaldırdığınız konularla ilgili hiçbir bilginizi arkadaşınız göremeyecektir. Burada işaretli olan ancak pasif göründüğü için işareti kaldıramadığınız "HAKKINDA, FOTOĞRAFLAR ve ARKADAŞLAR" seçenekleri var. HAKKINDA kısmını zaman tünelinde hakkında kısmına giderek, FOTOĞRAFLAR kısmını zaman tünelinizde fotoğraflar bölüme giderek, ARKADAŞLAR kısmını ise aşağıda verdiğim 2 nolu şıktaki gizliliği düzenle bölümünden gizleyebilirsiniz.

2- GİZLİLİĞİ DÜZENLE: Kalem işaretine tıklayıp açılan kutuda “gizliliği düzenle” dediğinizde ise ARKADAŞ LİSTENİZ, TAKİP ETTİKLERİN ve TAKİPÇİLER isimli 3 bölüm göreceksiniz.Hepsini "sadece ben " olarak işaretleyin.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Facebook ta yaptığınız her hareket, hareketler dökümü isimli bir yerde depolanıyor. Mesela facebookta yaptığınız aramalar ve her hareketiniz depolanıyor. Facebooka bilgisayardan ve cepten giriş yapanlar için ayrıca izah edeyim.

1- Bilgisayardan facebooka giriş yapanlar: Facebooktan çıkış yaptığınız yere gelin ve "HAREKETLER DÖKÜMÜ" deyin. Burada, yani hareketler dökümü bölümünde, sayfanın en üstünde "HEDEF KİTLESİ SADECE BEN OLAN HAREKETLERİ DE DAHİL ET" yazan yerdeki ufak kutucuğu işaretleyin.

2- Cepten Bilgisayara Giriş Yapanlar : Facebooktan çıkış yaptığınız yere gelin ve "HAREKETLER DÖKÜMÜ" deyin. Üstte FİLTRELE" yazar. Filtrele ye tıkladığınızda seçenekler çıkacak, bu seçeneklerin en altında ARA deyin.

Böylece facedeki son aramalarınız, son hareketleriniz ortaya çıkacak. İşinize gelmeyenleri silebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst